Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Lokalhistoriske billeder, historier og informationer om livet i landsbyen Tårup på Østfyn i årene 2013 - 2023

Velkommen til Tårupportalen

Lokalhistoriske billeder, historier og informationer om livet i landsbyen Tårup på Østfyn i årene 2013 - 2023

Ligesom for så mange andre betyder musik rigtig meget for mig. Forestil jer en verden uden musik. Musikken kan bruges til så meget. Man kommer som regel i så godt humør, når man hører musik. Når musik høres sammen med andre, bringes den gode energi op på et højere plan.

Da jeg besluttede mig for at arrangere Stuekoncerter var det for at bringe folk sammen og opleve euforien og intimiteten.
Jeg havde brug for at dele min begejstring for musikken og konceptet.

På mit lille spillested er der plads til alle. Målgruppen er ubegrænset og jeg har indtryk af at folk har gode oplevelser ud af aftnerne.

Herunder kan du se koncertprogrammerne for 2022 - 2023 - koncerterne fortsætter i 2024.

Henrik Krahg

Henrik Kragh
Bækvej 9's Stuekoncerter

Vil du med til koncert? Hvis du vil købe billet?

Kontakt mig på
Mobil: +45 3042 9021
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

INTIMITET OG KONCENTRATION
Musikere higer også efter intimiteten som mangler ved de store festivals og koncerter - de har brug for at være i direkte kontakt med publikum. At se musikeren optræde på nært hold er helt igennem fantastisk og det er gensidigt fra musikerens side. Der er, som nævnt, en utrolig energi ved de intime stuekoncerter og dialogen med publikum er særegen. Der er en tænding i stuen som er ubeskrivelig og stemningen er afslappet og løssluppen. Uanset hvad du som publikum bringer med til koncerten er du velkommen - det er helt okay bare at være gæst og komme for at lytte til god musik men dialog er helt okay.

Du sidder få meter fra musikeren og oplever en sjælden koncentration. Musikeren kan ikke gemme sig væk og der sker et helt naturligt engagement. Man kan mærke åndedrættet og følelserne får frit spil. De intime rammer giver musikeren muligheden for at give sig hen og fordybe sig. En enkelt fejl akkord kan skabe dialog og en løssluppen stemning - og fejl gør ikke noget - tværtimod. Publikum bliver stavnsbundet, bliver hørt og der skabes en perfekt synergi.

Det er fantastisk intenst at opleve musik på den her måde, og samtidig støtter du musikeren direkte. Det er en gensidig oplevelse og ikke bare et surt job.

Som tilflytter til Tårup, er et mål også at vise at musik kan opleves andre steder end på de store scener og spillesteder. Et plus for byen er, at vi møder hinanden, og jeg er sikker på at det på sigt vil skabe et større sammenhold - med andre ord vi lærer naboen at kende og vi udvikler byen.

Min familie er en god opbakning og de ser stor værdi at lære folk i byen at kende. Udover folk fra byen vil der komme gæster fra nabobyer, venner og familie. Der har også været helt fremmede gæster, som også bliver et berigende og livsbekræftende bekendtskab - sågar et nyt venskab i ny og næ. Med andre ord, en blandet flok, som med deres tilstedeværelse bidrager til en hyggelig aften.

Den type musik jeg vælger, vil primært være fra singer songwriter, country og folk genren. Der vil også være en del dansksprogede kunstnere. Der findes så meget musik, ikke kun i Danmark, men også USA som sjældent bliver spillet i radioen, men som klart fortjener en større plads og mere anerkendelse. Jeg ønsker at hjælpe musikerne på vej - især de musikere hvis talenter og evner ikke bliver belønnet nok i mine øjne. Hvis du tænder for radioen, er der ikke den store afveksling i playlisterne og alt for få kunstnere bliver spillet. Dog har Madsen på P5, som er stor inspirator, en stor diversitet i playlisten. Jeg bliver helt begejstret når jeg hører en af mine kommende artister i hans programmer.

USA er et kæmpe land med masser af musik - mit indtryk er at den gode musik findes helt andre steder end i mainstream radioen og på billboardlisten. I hvert fald i mine ører. Jeg er blevet en del af et tysk netværk, der bringer musikere til Europa for at lave en minitour. Jeg har indtil videre lavet aftale med to forskellige kunstnere fra Louisiana. Jeg er sikker på at det bliver en vild musisk oplevelse når de kommer på besøg i stuen.

Jeg håber dette var en god teaser for at blive en kommende gæst i stuen og ser frem til nogle fantastiske aftener i stuen om vinteren og på terrassen hvis vejret er til det.

Henrik Kragh

Sæsonprogram 2023

Michael Hamilton

Lørdag den 7. januar 2023 kl. 15-17
Spillested: Langæblevej 6

Intim akustisk koncert med formidable Michael Hamilton. Vi vil igen skabe en unik musikalsk oplevelse - adresse følger senere.
Bækvej 9's stuekoncerter har stor succes med at flytte koncerterne rundt til forskellige husstande i landsbyen. Indtil videre over 6 adresser/spillesteder har skabt intime rammer og unik stemning.

Humoristisk sanger og sangskriver. Har fået 5-stjernet koncertanmeldelse på GAFFA og er blevet nomineret til 5 Danish Music Awards.

Hamilton vil levere et tæppebombardement af utrolig velskrevne, iørefaldende, medrivende og syng-med-venlige sange, hvor teksterne vælter med bizarre ordspil og både rummer humor og dyb alvor, fuldt på niveau med fremragende tekstforfattere som Peter Sommer, Simon Kvamm og Kenneth Thordal." Michael Hamilton er en hamrende talentfuld dansksyngende sanger og sangskriver.

Lasse Storm

Fredag den 24. februar 2023 kl. 20.00-22.00
Spillested: Langå Forsamlingshus

Lasse Storm skriver sange med blæk og blod. Med et mærkbart hjerte synger og skriver han ”som gjaldt det selve eksistensen”

Lasse Storm solodebuterede med den personlige og rørende single “Holmegårdsvej” januar 2021. Andensinglen “Ung, fuld og dum” fulgte i april. Siden har han optrådt med både TV2, Chris Minh Doky og The Sandmen og spillet alt fra Off SPOT og Grimfest til Grenaa Gademusiker Festival, samt vundet årets sangskriver pris til Nashville Nights Denmark. I skrivende stund har han over 200 afspilninger på så forskellige kanaler som P4, P1, P6 og P5. Trediesinglen “Miss Dannevang” udkom 1/10 2021. Alle 3 singler er en forsmag på debutalbummet “Holmegårdsvej og andre historier” der udkommer 2022. En nudansk blanding af roots, folk og indie der trækker tråde imellem rurale visetraditioner og urban nutids pop. Teksterne er både flabede, underholdende, gribende og uforfærdet hudløse.

Tim Lothar, Holger Daub & János Mazura

Den 6. maj 2023 kl. 20.00-22.30
Spillested: Kildegaard Bed & Kitchen

Jeg har inviteret to af mine kolleger op nordpå og i kan godt glæde jer: de er i verdensklasse. Jeg har arrangeret en lille turne og dette bliver den eneste huskoncert.

Tim Lothar er fra Frederikshavn og er en af de mest turnerende musikere i landet. Det bliver blues og roots, egne sange - med historier og anekdoter dertil.

János Mazura er en verdensklasse tubaist og har bred erfaring med stort set alle musikgenrer.
Holger Daub på mundharpe, spiller ofte med Lothar i Tyskland og Skandianavien. Han er kendt i sit hjemland og har optrådt med de store bluesnavne dernede, samt turneret i USA med det tyske harmonikamuseum.

Vi spillede sidst sammen i 2018, og vi glæder os til at gentage succesen.

Tom Bjerg

Lørdag den 26. maj 2023 kl. 19:00
Spillested: Bækvej 9 Tårup, 5871 Frørup

Tom Bjerg er sangskriveren bag sange der kredser om tilværelsen som far til halvvoksne drenge på vej fra reden, kærlighedens tro og tvivl, afsavn og længsel, og naturens rolige skønhed, som alt sammen er forankret i personlige og underfundige sange fra hjemstavnen på Sydfyn.

På denne aften optræder han solo, bevæbnet med stemme, guitar og en god håndfuld historier som giver publikum en enestående chance for at komme helt tæt på!

Jordnære sange rammer toppen af poppen, og bygger bro mellem drøm og virkelighed

Camille Grey & Ise

Lørdag den 24. juli 2023 kl. 16:30
Spillested: Kunstrum Fyn, Bækvej 10, Tårup, 5871 Frørup

Dobbeltkoncert: Camille Grey & Ise
Camille Grey beskriver sig selv som en original “storytelling country singer-songwriter". Hun er historiefortæller og har mange års live-erfaring og udgivet flere albums. Hovedinstrumenterne er den inderlige sangstemme og den sjældne autoharpe kendt fra amerikansk old time country, men med en uddannelse som musiklærer kan hun begå sig på forskellige instrumenter.

Ise fandt sig selv i rollen bag pianoet i det klædelige indie-vise univers på sin seneste udgivelse, den anmelderroste og håndspillede EP ”Født på kanten” fra 2019. Hun blev egentlig kendt i offentligheden med sin smukke fortolkning af Kashmirs godnatsang ”Splittet til atomer” og siden signet af Playground Music med albummet ”Kø på Himalaya”

Christian Hede

Fredag den 22. september 2023 kl.: 19:00
Spillested: Kunstrum Fyn, Bækvej 10, Tårup, 5871 Frørup

I 2023 udkommer 2. album fra Christian Hede. En samling af sange, der behandler kærlighed og krig side om side.
Ideen er at holde musikken simpel og teksterne tunge. Tom Petty og Thåström er begge konger her, men også et arsenal af tidlig blues og visetradition har sin plads i inspirationskassen.
Albummet er lavet i tæt samarbejde med Christian Hedes band, Mads Folmer Richter og Jesper Haugaard. Lyden af tre mennesker i live og en trommemaskine er rygraden i det hold, der tager ud og spille over hele Danmark og Skandinavien i løbet af året. Albummet udkommer på Glorious Records. Christian Hede er også kendt som manden bag Bellhound Choir, forfatter til Tykke bøger & dumme drager-serien på Byens Forlag, guitarist i Jesper Binzer band mm

Marc Facchini - Fakiren fra Bakkebølle

Fredag den 3. november kl.: 20:00
Spillested: Bækvej 9, Tårup 5871 Frørup

Marc Facchini er en ener på den danske musikscene. I starten af 2010’erne var den dansk/italienske sangskriver frontmand i det KarriereKanon-vindende rockband Mescalin Baby, og senere i det genrebrydende artpop-projekt Mother Lewinsky. Siden 2015 har han turneret land og rige rundt, med sit dansksprogede soloprojekt, hvor Facchini’s psykedeliske neo-folk har fortryllet publikum på alt fra store festivalscener til tætpakkede dagligstuer.
Bosat i København, opvokset på en teaterskole i Bakkebølle, og med en slægt bestående af alt fra håndværkere og læger til skuespillere og svindlere, bruger Facchini sin baggrund og sine omgivelser, til at skrive sange der kræver fordybelse. Sange om krop, finanser, forvandling, filosofi, religion, seksualtiet, spiritualitet og død.

Sæsonprogram 2022

TIM SCHOU

Fredag den 18. februar 2022 kl. 19:00
Spillested: Tårup Byvej 20, Tårup, 5871 Frørup

Tim Schou er bl.a. manden bag P4 hittet “Acapella”, men er efterhånden også kendt som den danske musikvagabond, der solgte sin lejlighed i 2014 og siden har rejst verden rundt, skrevet sange og givet over 1.000 koncerter.

Tim Schou har netop udsendt sit debutalbum Hero/Loser som soloartist og GAFFA kvitterede med fem stjerner. De skriver: "Tim Schou har udsendt et helstøbt popalbum, der med rolig hånd maler i popskalaens fineste nuancer. Schou formår at levere popmusik af international kvalitet og charmerende kaliber."

HENRIK JOHANNESEN

Fredag den 1. april 2022
Spillested: Kajbjergvej 4, Tårup, 5871 Frørup

Intimkoncert med Henrik Johannessen 'Best acoustical performance of the year 2019' - Vinder v. Texas Sounds International Country Music Awards, USA

Med eminent fingerspil, komplicerede guitarsolos, sprød vokal og alsidige tekster, er Johannessen inspireret af den moderne amerikanske country-sound, og lover at sende publikum direkte til Nashville!

Henrik Johannessen er netop aktuel med debutalbummet 'Farm Sessions', der modtog flotte anmeldelser. Han er desuden erfaren rock-guitarist med ophav i bands som Den Danske Mafia, Royal Hunt, Merzy, Hillbilly Bones og Bad Monday.

TOMAS HØFFDING

Torsdag den 30. juni kl. 19
Spillested: Kajbjergvej 7, Tårup, 5871 Frørup

WhoMadeWho’s egen falset-ekvilibrist og hårdt swingende discobassist er sprunget ud på dansk. Oplev ham helt tæt på med hans sange, hans guitar, og hans knapper.

Tomas Høffdings debutplade Ild, Drømme, Frihed og Fred udkom januar 2021 til flotte anmeldelser. Han lægger et perfekt snit mellem melodiske, nære og personlige sange, og så hans enorme internationale erfaring indenfor clubmusik. Det er sange om livet, musik du kan danse og græde til på samme tid.

Jacob Bellens

Fredag den 7. oktober 2022 kl. 20:00
Spillested: Bækvej 10, Tårup, 5871 Frørup

Intim akustisk koncert med formidable Jacob Bellens. Han grundlagde rockbandet I Got You On Tape i 2004, hvor han er forsanger og sangskriver og er også medlem af popduoen Murder. I 2012 udkom hans første soloalbum, The Daisy Age. Musik der går lige i hjertet via Bellens egen kreative proces :)

KASPER BUCH

Fredag den 4. november 2022 kl. 20:00
Spillested: Åvej 7, Tårup, 5871 Frørup

Kasper Buch er oprindelig fra Tønder og derfor har Tønder Festival været en del af opvæksten og det har naturligvis haft indflydelse på hans liv. Kasper Buch har optrådt på både danske og udenlandske scener og blandt andre været support for Signe Svendsen.

Han har udgivet albummet ‘Memories' som han debuterede på bl.a Danmarks Radio i 2020. Kasper Buch er idag et velkendt navn på den danske musikscene og modtog “Noldes Nabo’s” musiklegat for sin musikalske præstation.

Søren Manscher og Anna Roemer

Fredag den 18. november kl. 18:00
Spillested: Tårup Forsamlingshus

Søren Manscher er en usædvanligt skarpsindig sangskriver med et rost debutalbum i bagagen fra 2019. Stilen er en art hverdagspoesi om det store i det små, berørende relativt uudforskede emner som blafferture fra Aarhus Havn, skraldeture i Gentofte Kommune og ekskærestetilgivelse i P4-singlen, "Jeg Ønsker Dig Et Godt Liv" I forbindelse med udgivelsen af albummet, "Det er balancerne der holder sammen på det hele", turnerede Søren landet rundt som support for Søren Huss, der er erklæret storfan af den unge sangskriver. 18. marts 2022 udkom Søren Manschers opfølgeralbum, Teitur-samarbejdet "Den Stærke Sol". Live optræder Søren med sang og guitar, og historiefortællingen er i højsædet. Vær klar på at genkende dig selv i Sørens krøllede, hjertevarme hverdagssange i et intimt og nærværende rum.

Spillesteder i Tårup

Her på kortet over Tårup ser du de forskellige spillesteder, hvor Bækvej 9's stuekoncerter arrangerer intimkoncerter.

Besøg
VisitTårup

- og læs om alt det,
som Tårup har at byde på

Find din overnatning
i Tårup

I Tårup finder du mange
overnatningsmuligheder

Oplev kunst & kulturen i Tårup

Tegning, keramik, glas, maleri
besøg kunstnerne i Tårup

Koncerter
i Tårup

Bækvej 9's stuekoncerter
arrangerer koncerter året rundt

Landsbyen
Tårup

Stop bare op - og kom lidt tættere på livet i Tårup