Ingredienser
Til 10-12 portioner:
Bund.
200 g digestive- kiks
100 g smeltet smør
1 tsk kanel
Knus kiksene til raps og bland dem med smeltet smør og kanel.
Fordel kiksemassen i bunden af en smurt springform(20-24 cm) Stil formen i køleskab.
Fyld.
1/2 dl +2 dl piskefløde
100 g god mørk chokolade
200 g flødeost naturel
4 blade husblas
Saft og revet skal af 1 usprøjtet / appelsin
Tilberedning
Varm 1/2 dl fløde og smelt den hakkede chokolade heri ved lav varme.
Rør flødeosten ud i den smeltede chokolade.
Læg husblassen i koldt vand i ca 5 minutter
Og smelt husblassen ved lav varme i en gryde med det vand der hænger ved.
Bland husblassen med appelsinsaft og revet appelsinskræl.
Køl husblassen af, til den er finger varm og rør den - lidt af gangen - i chokolade blandingen.
Pisk de 2 dl fløde til skum Og fold det i chokoladeblandingen.
Stil formen på køl i mindst 3 timer.
Tip
Pynt med årstidens bær el. karamelliserede appelsin skiver.
God Appetit!
Hilsen Lindas køkken