Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Lokalhistoriske billeder, historier og informationer om livet i landsbyen Tårup på Østfyn i årene 2013 - 2023

Velkommen til Tårupportalen

Lokalhistoriske billeder, historier og informationer om livet i landsbyen Tårup på Østfyn i årene 2013 - 2023

September 2015 

Ingredienser

Tærtebund:
80 g hakkede nødder
3 spsk. knust kiks eller rasp
2 æg

Tærtefyld:
3‐4 pærer eller andet frugt, som æbler, blommer eller brombær
60 g hakkede nødder korn fra 1 stang vanilje
130 g sukker (gerne økologisk rørsukker) 120 g mel
2 tsk. Bagepulver
3 æg
3 store spsk. skyr eller cremefraiche
4 spsk. rørsukker + 6‐8 store nødder i skiver

Tilberedning

Tærtebund:
Rør det hele til tærtebunden sammen og bag i smurt tærteform ved 180 gr. i ca. 10 min.
Skru ovnen ned på 165 gr.
Lad bunden køle i formen.

Tærtefyld:
Skræl evt. frugten og skær den i skiver.
Bland de tørre ingredienser sammen med nødderne og vaniljekornene.
Rør æg og skyr i.
Hæld den rørte masse på den bagte tærtebund i formen. Læg den skivede frugt på.
Drys med sukker og de skivede nødder.

Bag kagen 25 ‐ 30 min. til der ikke hænger noget ved en grillpind el. lign. når den stikkes midt i
kagen.

Tip

Det giver god mening at bruge egne eller lokale råvarer, når man lige vil have noget lækkert til kaffen.


God Appetit!
Hilsen gæstekok Susanna Frandsen for Lindas køkken