Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Velkommen til Tårupportalen

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Tårupportalens bedste rugbrød 

Ingredienser

Til 2 brød:

7 dl. lunken vand 
2,5 dl. Ale no. 16 
10 g. gær 
350 g rugsurdej
25 g. havsalt 
60 g. skårne rugkerner 
60 g. knækkede rugkerner 
60 g. hørfrø 
100 g. solsikkekerner 
350 g. fuldkornsrugmel 
320 g. rugmel
325 g. Ølandshvedemel  
1 sp. maltsirup
Evt. 2 sp. græskarkerner

Vejledning

Hæld lunken vand (max. 37ºc), ale og gær i en skål og pisk gæren helt ud.
Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen i ca 15 minutter – nemmest i en røremaskine.
Fordel dejen i 2 forme, der forinden er smurt med lidt rapsolie, prik huller i dejen med en gaffel. 
Pynt evt. med græskarkerner.
Dæk formene med plastfolie/plastikposer for at holde på fugtigheden og sæt dem lunt ca. 1,5 time, til de har hævet tilpas.

Rugbrød

Varm ovnen op til 180ºc. og sæt brødet i ovnen når den er varmet op.
Bag brødet i 90 min. (ikke varmluft) - til du når en kernetemperatur på 98ºc 
Tag brødet ud af formene og lad dem afkøle på en bagerist.

Tip

Skær ikke brødet før det er afkølet.
Opbevar brødet ved stuetemperatur - så smager det bedst.
Rugbrødet kan fryses.

God Appetit!
Hilsen Lindas køkken

Gæstebager: Steen Jensen