Tårupportalen

Følg Tårupportalen på din SmartPhone:

Start din browser og skriv taarupportalen.dk i adressefeltet

Tryk på de tre små blå linjer øverst til venstre på din SmartPhone og  menuen åbnes.

Vælg herefter hvad du vil se...

Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Velkommen til Tårupportalen

Lindas Køkken

September 2015 

Ingredienser

Tærtebund:
80 g hakkede nødder
3 spsk. knust kiks eller rasp
2 æg

Tærtefyld:
3‐4 pærer eller andet frugt, som æbler, blommer eller brombær
60 g hakkede nødder korn fra 1 stang vanilje
130 g sukker (gerne økologisk rørsukker) 120 g mel
2 tsk. Bagepulver
3 æg
3 store spsk. skyr eller cremefraiche
4 spsk. rørsukker + 6‐8 store nødder i skiver

Tilberedning

Tærtebund:
Rør det hele til tærtebunden sammen og bag i smurt tærteform ved 180 gr. i ca. 10 min.
Skru ovnen ned på 165 gr.
Lad bunden køle i formen.

Tærtefyld:
Skræl evt. frugten og skær den i skiver.
Bland de tørre ingredienser sammen med nødderne og vaniljekornene.
Rør æg og skyr i.
Hæld den rørte masse på den bagte tærtebund i formen. Læg den skivede frugt på.
Drys med sukker og de skivede nødder.

Bag kagen 25 ‐ 30 min. til der ikke hænger noget ved en grillpind el. lign. når den stikkes midt i
kagen.

Tip

Det giver god mening at bruge egne eller lokale råvarer, når man lige vil have noget lækkert til kaffen.


God Appetit!
Hilsen gæstekok Susanna Frandsen for Lindas køkken

 

Andre opskrifter fra Lindas køkken