Ingredienser
Til 4 portioner:
Marengs:
2 pasteuriserede æggehvider
1/4 tsk hvidvinseddike
100 g sukker
Rabarberkompot:
300 g rabarber
100 g sukker
Korn af 1 stang vanille.
Råcreme:
2 pasteuriserede æggeblommer
1 stang vanilje
2 spsk flormelis
2,5 dl piskefløde
2 kviste frisk mynte til pynt
Tilberedning
Marengs:
Tænd ovnen på 100 grader.
Pisk hvider stive. Tilsæt eddike og pisk videre et øjeblik. Tilsæt gradvist sukkeret, indtil marengsen er tyk, hvid og fast.
Kom dejen i en sprøjtepose. Hvis ikke så brug en ske.
Smør en bund på ca. 10 cm på bagepapir, og bagefter den høje kant.
Tør marengsen 1 time i ovnen, afkøl.
Rabarberkompot:
Skær rabarber i små stykker a ca 1-2 cm.kom sukker, vand og vanille i en gryde når sukkeret er smeltet, kog rabarberne i 10 min. ved svag varme.
Tag vanillestangen op, skrab kornene ud.
Råcreme:
Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn hvidt og luftigt.
Pisk fløden til en stiv skum og vend den i æggesnapsen til en råcreme.
Lige før serveringen fyldes hver marengs med råcreme og rabarber kompot og pyntes med mynte.
Tip
Er der dej tilbage er et marengskys altid godt :-)
God Appetit!
Sommerhilsen fra Lindas køkken