Tårupportalen

Følg Tårupportalen på din SmartPhone:

Start din browser og skriv taarupportalen.dk i adressefeltet

Tryk på de tre små blå linjer øverst til venstre på din SmartPhone og  menuen åbnes.

Vælg herefter hvad du vil se...

Mobilmenu:

Vælg menupunkt eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Lindas Køkken

Årstidernes opskrifter i juli 

Ingredienser

Til 4 portioner:

Marengs:
2 pasteuriserede æggehvider 
1/4 tsk hvidvinseddike
100 g sukker

Rabarberkompot:
300 g rabarber
100 g sukker
Korn af 1 stang vanille.

Råcreme:
2 pasteuriserede æggeblommer
1 stang vanilje
2 spsk flormelis
2,5 dl piskefløde

2 kviste frisk mynte til pynt

Tilberedning

Marengs:
Tænd ovnen på 100 grader.
Pisk hvider stive. Tilsæt eddike og pisk videre et øjeblik. Tilsæt gradvist sukkeret, indtil marengsen er tyk, hvid og fast.
Kom dejen i en sprøjtepose. Hvis ikke så brug en ske.
Smør en bund på ca. 10 cm på bagepapir, og bagefter den høje kant.
Tør marengsen 1 time i ovnen, afkøl.

Rabarberkompot:
Skær rabarber i små stykker a ca 1-2 cm.kom sukker, vand og vanille i en gryde når sukkeret er smeltet, kog rabarberne i 10 min. ved svag varme.
Tag vanillestangen op, skrab kornene ud.

Råcreme:
Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn hvidt og luftigt. 
Pisk fløden til en stiv skum og vend den i æggesnapsen til en råcreme.

Lige før serveringen fyldes hver marengs med råcreme og rabarber kompot og pyntes med mynte.

Tip

Er der dej tilbage er et marengskys altid godt :-)

God Appetit!
Sommerhilsen fra Lindas køkken