Tårupportalen

Følg Tårupportalen på din SmartPhone:

Start din browser og skriv taarupportalen.dk i adressefeltet

Tryk på de tre små blå linjer øverst til venstre på din SmartPhone og  menuen åbnes.

Vælg herefter hvad du vil se...

Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Velkommen til Tårupportalen

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

13. maj 2019:

Blandt EU-valgplakaterne i Tårup og Frørup kan vi se en plakat for Kuzma Pavlov Jensen med teksten "Fra Frørup til EU". Kuzma er vokset op i Frørup og nok det nærmeste vi kommer en lokal kandidat til EU-valget den 26. maj. Tårupportalen har bedt Kuzma fortælle om de tanker der ligger bag teksten. 

Kuzma Pavlov

 

Da jeg voksede op i på Regissevej, følte jeg egentlig ikke, der var langt til alting. Skolen lå en kort cykeltur væk, og det samme gjorde fodboldklubben og Sparkøbmanden. Senere tog jeg bussen ind til Nyborg, da man lukkede overbygningen på Frørup Centralskole, men der var jo egentlig heller ikke langt. Det var jo bare en kort tur i bus, og så var man der.

Da jeg senere flyttede til Sorø oplevede jeg for første gang, at noget blev fjernt. Her blev det besluttet at lukke landsbyskolerne, så man for fremtiden skulle ind til en af de tre kommunalhovedstæder for at komme i skole. Min daværende kæreste var trist over lukningerne, og det samme var alle lokalområderne. Men der var intet at gøre, for der var en udsigt til økonomiske besparelser. Siden da har emnet nærhed optaget mig meget.

For der er mange steder en bevægelse mod, at mange ting kommer til at ligge længere og længere væk fra folk. Man ser det naturligvis i landsbyerne, hvorfra mange ting gradvist forsvinder.

Man ser det i byerne, hvor debatten om lukningen af især hospitaler og udflytningen af statslige arbejdspladser fylder meget.

Og man ser det ikke mindst i EU-debatten, hvor vi ofte ser en modstand mod EU-indblanding i nationale anliggender. Og lige netop nærheden er den helt store motivation for mig i EU-debatten. Det er rigtig fint med et samarbejde om de store ting, som Danmark ikke selv kan løse. Men der sker desværre en bevægelse mod, at EU’s indblanding går langt længere end det.

Når snakken falder på EU, hører man ofte, at EU ikke er fjernt. Og det kan man sikkert sagtens finde en masse akademiske forklaringer på, at det er sandt. Den slags søforklaringer køber folk i det konkrete Danmark uden for storbyernes mure dog heldigvis sjældent. Den kritik, jeg oftest hører, er stadig, at EU er meget fjernt.

I dagens Danmark er vi på vej til at glemme vigtigheden af nærhed. Det gælder sådan set alt fra lokale skoler i landsbyerne til EU-lovgivning. For det kan godt ske, at der ikke var særlig langt fra Regissevej til skole, men der er altså langt fra Regissevej til EU.

Kuzma Pavlov Jensen

 

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all