Tårupportalen

Følg Tårupportalen på din SmartPhone:

Start din browser og skriv taarupportalen.dk i adressefeltet

Tryk på de tre små blå linjer øverst til venstre på din SmartPhone og  menuen åbnes.

Vælg herefter hvad du vil se...

Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Velkommen til Tårupportalen

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Hjertestartere

I Tårup har der siden 2013 været en hjertestartergruppe/ førstehjælpergruppe grupperet omkring hjertestarteren i Kirkens Hus. Siden er der også i Frørup kommet to personer der er tilknyttet hjertestarteren ved Frørup Kirke.

I forbindelse med etableringen af hjertestarterne blev der uddannet 15 personer som førstehjælpere - disse personer er registreret på de 10 hjertestartere som nu er i området - 2 af disse personer bliver af alarmcentralen kaldt ud til situationer med hjertestop, ved hjælp af almindelige telefonopkald - med den usikkerhed det giver.

hjertestartere

Det eksisterende system administreres af Trygfonden
Fra Juli 2018 har Region Syddanmark i samarbejde med region Sjælland startet en udrulning af et nyt udkaldesystem, som er baseret på en telefonapp, som kan spores af alarmcentralen via GPS, og de 3 nærmeste personer bliver så kaldt ud.

Det vil sige at førstehjælperne med det nye system ikke er tilknyttet en bestemt hjertestarter som tidligere. De tre personer der bliver alarmeret får en rutevejledning til alarmstedet og en person bliver pålagt at hente hjertestarteren.
Det nye system vil styrke udkaldet og forkorte responstiden for førstehjælpen.
Der skal arbejdes for at uddanne så mange som muligt der kan indgå i det nye system - jo kortere der er mellem førstehjælperne jo bedre.
Der skal samtidig arbejdes for, at vi får en jævn fordeling af hjertestartere i området - private såvel som offentligt ejede.

Ordningen er et supplement til ambulance- og helikopterberedskabet. For hvert minut det går hurtigere, giver det ca 10 % større chance for genoplivning til et normalt liv.
Det praktiske ved udkaldsordningen forestås af organisationen Dansk Folkehjælp - Danmark redder liv.
Foreløbig er der dannet en netværksgruppe af førstehjælpere svarende til den eksisterende gruppe , hvoraf 1 person er kontaktperson.

De to tilkaldesystemer vil indtil videre i en indkøringsperiode fungere side løbende.

Arne Nielsen

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all