Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Lokalhistoriske billeder, historier og informationer om livet i landsbyen Tårup på Østfyn i årene 2013 - 2023

Velkommen til Tårupportalen

Lokalhistoriske billeder, historier og informationer om livet i landsbyen Tårup på Østfyn i årene 2013 - 2023

09. november 2018:  

Tårupportalen tog i dag sammen med Inger Mechlenburg fra Frørup Landsbyråd, på besøg hos Eva Nielsen, der er den nye afdelingsleder for vor skole - 4kløver Skolen i Frørup.
Det blev til et spændende møde med Eva om børn, skole, holdninger og visioner, som vi her gerne deler med Tårupportalens brugere. 

Eva Nielsen

Vi passer på hinanden og på vores skole

Eva Nielsen, som i dette skoleår startede som ny afdelingsleder på 4kløverskolen i Frørup, er opvokset i en landsby i Sønderjylland. Hun og hendes mand mødte hinanden i Helsingør, hvor Eva arbejdede som lærer i 15 år på en lokal skole. I 2005 besluttede de sig for at bosætte på Fyn som de længe havde drømt om og kom på den måde tættere på Evas familie, der bor i Sønderjylland. Eva fik arbejde på skolen i Frørup, og det har hun været særdeles glad for. Første gang Eva så skolen tænkte hun ”sikke et smørhul” med masser af plads og natur omkring skolen og oven i købet Idrætsforeningen placeret lige ved siden af.
Eva har arbejdet som lærer og skolebibliotekar og som koordinator for samarbejdet mellem folkebibliotek og skolebiblioteker i kommunen. Brugen af digitale læremidler og teknologiforståelse interesserer hende meget, og på skolen arbejder de bl.a. med at udvikle et såkaldt ”maker space”. De har allerede indrettet et undervisningslokale, hvor børnene er i gang med at lære at programmere og designe, og drømmen er, at skolens maker space skal inspirere andre skoler og teknologiinteresserede i lokalområdet.
Da den tidligere afdelingsleder, Hanne Christiansen i foråret meddelte, at hun ville gå på pension, blev Eva af sine kolleger opfordret til at søge stillingen som afdelingsleder, og efter lidt betænkningstid søgte hun stillingen, og fik den.

Eva Nielsen og Fyrtårnet

Eva fik et fyrtårn af sine kolleger da hun tiltrådte stillingen, som symbol på, at hun kunne være den, der viser vej.

Eva er med egne ord meget glad for 4kløverskolen både i Ørbæk og i Frørup. Efter at være blevet afdelingsleder, udarbejdede hun sammen med sine medarbejdere nogle pejlemærker for den skolekultur, hun og de øvrige lærere ønsker, at der skal være på skolen. Helt centralt står udsagnet ”vi passer på hinanden og på vores skole” og på lærerværelset har man tre vigtige mål for en god skoledag. Børnene skal have en oplevelse af egne kompetencer, føle social forbundenhed og opleve helhjertethed. Når det sker, er lærerne for alvor lykkedes med deres arbejde.
Trivsel for elever og lærere er altså helt afgørende for skolen og udgangspunktet for at børnene kan lære noget. Eva fortæller, at alle lærerne forsøger at have en anerkendende tilgang til børnene. Det vil sige, at lærerne tager udgangspunkt i børnenes verden, og at lærerne forsøger at se børnene, hvor de er og anerkender børnenes indsats.

Eva Nielsen og Inger Mechlenburg

Eva Nielsen har en ambition om, at 4kløverskolen forsat er en vigtig del af nærmiljøet, og at de lokale børn går på den lokale folkeskole. Ikke at hun har noget imod friskoler og private skoler, men hun mener blot, at folkeskolen har så meget godt at byde på. Dels oplever børnene at blive en del af det lokale fællesskab med kammeraterne, og dels får de en fagligt udviklende og gratis skolegang, hvor der er stort fokus på den gode brug af digitale læremidler. Børnene får faktisk foræret en gratis computer ved skolestart, fordi Nyborg Kommune mener, at det er vigtigt at fremme, at de unge bliver sikre digitale borgere. 

Med hensyn til ambitionen om at de lokale børn går på den lokale folkeskole er der også for eleverne en værdi i at blive på skolen, selv når der nogle gange er problemer i en klasse. Det ligger Eva meget på sinde også at turde være sammen med børnene, når de i perioder har det svært. Tendensen i dagens samfund er ofte, at man går sin vej, når noget bliver udfordrende. Men det er måske netop lige der, at man lærer nogle vigtige ting om at tackle og overkomme problemer. Der er ingen tvivl om, at skolebørnene på 4kløverskolen i Frørup er glade for deres afdelingsleder. Da vi kommer til Evas kontor, står der to små piger og tegner hjerter til hende. Senere kommer en dreng ind og vil lige fortælle, at han har løst problemet med forsiden på sin computer.

Eva Nielsen

Adspurgt om der er en særlig kultur på 4kløverskolen, svarer Eva, at der er utrolig stor opbakning fra forældregruppen både i det daglige og til de forskellige arrangementer, som skolen afholder – eksempelvis juleklip og skolefesten. Det spiller også ind på kulturen, at Tiffen ligger lige op ad skolen, og der er et godt samarbejde, fx ved fodboldstævner hvor flere hundrede børn skal overnatte på skolen. Der foregår i det hele taget meget frivilligt arbejde omkring skolen, og forældrene stiller velvilligt op til at hjælpe med kørsel til udflugter, bage til boden og til flaskeindsamling. Alt dette bidrager til den følelse af fællesskab, som er så vigtig for en lille skole.
Eva fortæller, at lærere og elever for tiden arbejder på at udsmykke et træ, der vokser på legepladsen, så det kan blive centrum for børnenes trivsel i frikvartererne. Der skal opsættes en bænk rundt om dette træ, hvor man kan finde en ven eller en voksen og tale med eller blive trøstet, hvis der er brug for det. Eva spurgte børnene, hvad der skulle stå på træet, når de snart skal i gang med at skrive ord på det og en af eleverne svarede ”fællesskab”, og da vidste Eva, at det vigtige budskab bliver forstået af børnene.

Englebørn

Lærere og elever giver hinanden hånden og hilser på hinanden om morgenen. Det betyder, at man lærer at se hinanden i øjnene og give et håndtryk, men det betyder også, at den enkelte bliver set. Og så kommer man nok heller ikke så nemt op at skændes med en, man lige har trykket i hånden.

Eva Nielsen

4kløverskolen i Frørup og Eva har mange spændende projekter i gang. De er blandt andet en del af kommunens store læseprojekt "Læsningen er løs", hvor vores egen Anne Pedersen har stået for udfærdigelse af maskot og logo til læsekampagnen. Projektet har bl.a. delt de såkaldte læsegøjer ud til børn i 1. klasse de sidste 3 år, hvor målet er, at børnene skal lære gøjerne at læse. Læseprojektet er netop nomineret til at være Danmarks bedste læseinitiativ. ”Læsegøjen” er også et symbol for samarbejdet mellem skolerne og folkebiblioteket, der skal gøre børnene i Nyborg kommune til superlæsere.

Læsegøjen og Eva Nielsen

-

Et møde med Eva, der efterlader os med indtrykket af en særdeles tiltalende, visionær og kompetent afdelingsleder. Mange tak for besøget.

© foto Steen Jensen & tekst Inger Mechlenburg

Dyrlæge Ahlman

13. april 2022: Den 6. april 2022 åbnede der en ny dyrlægepraksis her i Tårup området. Det er den...

Vi finder altid en løsning

31. marts 2022: Virksomhedsportræt: Østfyns slamsugning og rørspuling Den første april 2019 købte...

Ole og SuperBrugsen

Den bedste SuperBrugs på Fyn og blandt de 6-7 bedste SuperBrugser i Danmark - målt i...

En verden af design

Den 13. november 2020: Langt ude på Vormarkallé finder vi en kreativ pige, der har etableret sin...

Tårup Vognmandsforretning...

I Tårup har vi en topmoderne landsdækkende, veldrevet og familiejet vognmandsforretning, med...

Fyrtårnet på skolen i Frørup

09. november 2018: Tårupportalen tog i dag sammen med Inger Mechlenburg fra Frørup Landsbyråd, på...

Massage & Velvære i Tårup

05. maj 2018: Boie Jensen (41), Bækvej 9 i Tårup har nu drevet en klinik, der tilbyder fysiurgisk...

Her er det dig der...

15. marts 2018 Inger Mechlenburg og Tårupportalens redaktør mødte i dag direktør Jesper Hansen i...

Haulund & Bakkegaard Landbrug

13. februar 2017 Portræt af to brødre, to gårde og et stærkt arbejds- og familiefællesskab...

Ung iværksætter i Frørup

05. februar 2017 Tårupportalen tog sammen med Inger Mechlenburg fra Frørup Landsbyråd på...

Fra Mosevej ud i verden...

Brugt malkeudstyr fra Mosevej i Tårup. På Mosevej 6 i Tårup finder Tårupportalen en lille driftig...

Kulinariske Kildegaarden

28. juni 2016 Tårup portalen har sammen med Inger Mechlenburg, Frørup landsbyråd, været på besøg...

Besøg på Frørup Savværk og...

14. april 2016 Tårup portalen har sammen med Inger Mechlenburg, Frørup landsbyråd, været på besøg...

5 års fødselsdag i Galleri...

Søndag den 25. oktober 2015 var der 5 års fødselsdag i Galleri Kiel Ratzow - Glaskunst og Smykker....

Frederikshøj - Bed &...

Tårup portalen har sammen med Inger Mechlenburg, Frørup landsbyråd, været på besøg hos en af...

Stald Kjærgården

Stald Kjærgården. Tina & René hedder vi og det er os fra Kjærgården. Ejendommen som ligger så...