Tårupportalen

Følg Tårupportalen på din SmartPhone:

Start din browser og skriv taarupportalen.dk i adressefeltet

Tryk på de tre små blå linjer øverst til venstre på din SmartPhone og  menuen åbnes.

Vælg herefter hvad du vil se...

Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Velkommen til Tårup

- og et aktivt landsbyliv på Østfyn

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Velkommen til Tårupportalen

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Laybourn-Design

Den 13. november 2020: 

Laubourn - en verden af design

Langt ude på Vormarkallé finder vi en kreativ pige, der har etableret sin egen design-butik, hvor hun sælger mange forskellige veldesignede ting. I hendes lille, men hastigt voksende butik, har hun forskellige slags pynt til haven, glasting og i øjeblikket er det den rigtig flotte julepynt, der er i fokus.

Stine Laybourn hedder hun, og Tårupportalen tog på besøg på Vormarkallé, efter at have fået et tip om, at her var noget ganske særligt at opleve.

Laybourn

Stine er oprindeligt uddannet kunsthåndværklærer og gartner, men måtte af helbredsmæssige årsager opgive sit erhverv. Stines temperament er ikke til at sidde stille ret længe ad gangen, så ret hurtigt måtte hun i gang med noget nyt, som hendes helbred kunne tillade. Det blev til den lille flotte butik på Vormarksallé og en tilhørende webbutik: www.laybourn-design.dk i 2013.

Stine Laybourn

Stine arbejder sammen med de producenter, der fremstiller det hun sælger i butikken, både hvad design og kvalitet angår. F.eks. er de farverige cykler, hvor hjulene bevæger sig i fint vinden, helt Stines eget design.

Julepynt

Stines fine glasjulepynt bliver blandt andet fremstillet hos en gammel glaspusterivirksomhed, der befinder sig i Thüringen i Tyskland. Hos glaspusteren bruger man stadigvæk de gamle forme der stammer tilbage fra 1800-tallet. Stine designer selv en del af julepyntkollektionen hun sælger i sin butik - og vi fornemmer hurtigt en særlig stolthed over hendes udgaver af årets Fabergé æg  

Stine Laybourn

Stine er en flittig udstiller på messer rundt omkring i landet - f.eks. Gram slot, Koldinghus og Egeskov. Det bliver også til udstillinger i Norge og Sverige, desværre ligger de aktiviteter lidt stille i øjeblikket pga. Covid-19. Det skal også nævnes at Stine har leveret Fabergé æg til slotsbutikkerne i København.

Stines butik

I Stines butik kan du se julepynten udstillet på bedste vis, inden du går rundt og plukker de ting du ønsker at købe med hjem til dit eget juletræ. Svært ikke at blive fristet af al den flotte julepynt. Hvis du ikke selv har mulighed for at komme til Stines butik, kan du se og købe de samme ting på hendes webside www.laybourn-design.dk, hvor du også finder butikkens åbningstider.

Selv om butikken ligger der langt ude på landet, får Stine ofte besøg af folk, hun har mødt på messerne - også helt fra Norge og Sverige.

Laybourn design

Efter sådant et besøg i Stines butik på Vormarkallé 5, 5871 Frørup indfinder julestemningen sig lige med det samme - prøv det selv.

© foto og reportage Steen Jensen

 

 

  • Almindelig
  • Titel
  • Dato
  • Tilfældig