23. november 2016
Med dette års Nytårsmenu, har jeg fokuseret på at få grundsmagene med i alle retter. De 5 grundsmage, surt, sødt, bittert, salt og umami er med til at gøre måltidet komplet.
Men det er ikke helt nok...
Det er også vigtigt at stimulere vores andre sanser, som følesansen, høresansen, lugtesansen og ikke mindst synet.
Følesansen i denne sammenhæng er hvordan maden føles når vi tygger den. Jeg prøver på at få både noget blødt og noget sprødt med i alle retter. Høresansen bliver stimuleret af lyden af det sprøde når maden knaser i munden.
I nytårsmenuen vil du finde det sprøde i croutonen i appetizeren, i papadumen i forretten, i hovedretten er det pancettaen og naturligvis finder du det sprøde i desserten i nødderullen.
Lad os blive ved desserten, for afslutningen på menuen har det hele. Det bløde og søde i chokolademoussen, det syrlige i bærrene, det sprøde, salte og umami i nødderullen, i chokoladen finder du også den bitre grundsmag, for vi har brugt Callebaut chokolade med højt kakaoindhold. Farverne er meget vigtige. Vi spiser 50% med øjnene og farverne får os lyst til at spise maden. I menuen prøver jeg at få mindst tre fraver med i hver ret.
I Nytårsmenuen har vi gjort rigtigt meget for at du skal få en god smagsoplevelse og mange sanseindtryk.
Menuen er forberedt, således at det er lige til at varme og anrette uden at du skal bruge meget tid i køkkenet.
Der medfølger en vejledning til anretning af menuen og billeder til din inspiration.
Vi ønsker dig et rigtigt godt Nytår og velbekomme.
Lene Østerlid - Kulinariske Kildegaarden
ooO - MENU - Ooo
Crouton med bagt gedeost i serrano og syltede grønne tomater.
Sprød papadum med spæde salater, tigerrejer og mangosalsa.
Smørstegt torskeloin vendt i panko, hertil bagt kartoffelpuré, ærtecreme og sprød pancetta.
Nødderulle fyldt med chokolademousse, hertil syltede bær.
Hjemmelavet kransekagestykke
00O00
Pris pr. couvert: 355 kr. (ønsker du kalvemørbradtournedos frem for torskeloin +50 kr.) minimum 4 couverter.
Afhentes d. 31. december mellem kl. 14 og 16 på Frørupvej 17, 5871 Frørup.
Ved bestilling indbetales depositum på 500 kr.
Bestilling sendes til
Vi byder på et glas bobler ved afhentning og ønsker hinanden et godt Nytår.
© foto Steen Jensen