Lokalhistoriske billeder, historier og informationer om livet i landsbyen Tårup på Østfyn i årene 2013 - 2023

Velkommen til Tårupportalen

Lokalhistoriske billeder, historier og informationer om livet i landsbyen Tårup på Østfyn i årene 2013 - 2023

26. januar 2023: 

Historien om Søemod og Den Gamle Fabrik

Som sædvanlig på en torsdag aften, havde Tårup Foredragsforening inviteret til foredrag i Tårup Forsamlingshus. Denne torsdag aften var det Erik Søemod, der havde sagt ja til at fortælle om sit livs virksomhedseventyr med marmeladefabrikken Den Gamle Fabrik i Frørup.

Et stykke flot og spændende lokalhistorie fra vores eget område, som mange har hørt om, men for få kender dybden i. 
Men det blev vi, der var tilstede, en hel del klogere på denne aften.

Historien om Søemod og Den Gamle Fabrik

Klaus Jørgen Petersen, der gennem mange år har været formand for Tårup Foredragsforening, kunne byde velkommen til foredrag i en stuvende fuld sal i forsamlingshuset. Og sædvanen tro startede aftenen med en fællessang.

Historien om Søemod og Den Gamle Fabrik

Omkring 70 deltagere fra nær og fjern havde fundet vej til Tårup Forsamlingshus for at høre Erik Søemod fortælle historien om Den Gamle Fabrik.

Erik Søemod (85) havde omhyggeligt udarbejdet et manuskript til foredraget for at få alle detaljerne med. Tårupportalen har fået lov til at benytte Eriks manuskript og det følger herunder iblandet billeder fra den spændende aften.

Historien om Søemod og Den Gamle Fabrik

Historien om Søemod og Den Gamle Fabrik

Fortalt af Erik Søemod - i Tårup Foredragsforening den 26. januar 2023

Jeg blev født i efteråret i 1938 i København. Min far havde Jordbærkælderen på Strøget i Køberhavn der var grundlagt i 1834. Jordbærkælderen var en Københavner Institution der havde konditori der bl.a. lavede egen tykmælk, flødeis mm., en saft bar og en frugt og grønt-afdeling. En placering midt på Strøget var det en meget besøgt butik- og mange kendte var stamkunder der kom dagligt for at få en friskpresset saft, der blev presset mens de ventede. Så min barndom var jeg voksede op med frugt og grønt (i 80érne lavede et tysk tv-selskab et rejseprogram hvor de rejste rundt i de forskelige europæiske hovedstæder. I København besøgte de Amalienborg, Rundetårn og Jordbærkælderen).

Der er en på Facebook der kaldte Jordbærkælderen for datidens Joe & Juicer – bare uden dum-dum musik og piercede personale.

Jeg kom sent i skole på grund af krigen og var nok lidt uregerlig. Jeg skiftede skole et par gange og gik som 14 år ud af 6 klasse, og tog ud at sejle som lige fyldt 15 år. Blev jeg koksmate på s/s Ørneborg, som jeg påmønstrede i Rotterdam. Et meget gammelt dampskib, som sejlede med kul fra Rotterdam til Spanien og jernmalm den anden vej. Senere kom jeg på søfartsskole i Frederikshavn og tog derefter på langfart i 6 år.

Jeg kom hjem og ville læse til styrmand, men måtte først tage mellemskole eksamen, og da jeg gik på realen blev min far syg af en blodprop, og den gang var der kun nitroglycerin, så jeg valgte nu at starte en dybfrost fabrik ”Via dybfrost”, der løsfrøs bl.a. asparges, persille og hindbær, og samtidig at hjælpe til hjemme med Jordbærkælderen. 

Historien om Søemod og Den Gamle Fabrik

Det var i den periode jeg mødte min Dorte og vi fandt en lejlighed, men måtte gifte os for at få denne. Min far døde dagen før vores bryllup, så det var småt med festligheden – vi spiste en frokost, og så tog vi tilbage på fabrikken og arbejde. Jeg måtte nu tage mere over af driften af Jordbærkælderen, og Via blev solgt til D mærket dybfrost, og da jeg ikke kunne så godt med mine søskende, så startede jeg inde for helsekost, med Hellerup Helsekost, hvilket blev en stor succes. Jeg måtte nu tage mere over af driften af Jordbærkælderen, og Via blev solgt til D mærket dybfrost, og da jeg ikke kunne så godt med mine søskende, så startede jeg inden for helsekost, med Hellerup Helsekost, hvilket blev en stor succes.

Det var i 70´erne, hvor helsekost var det nye. Min forretning var i et lukket Vime supermarked og med et stort udbud af Frugt & Grønt, samt en afdeling med altså Helsekost. Der lå 4 frugt og grønt forretninger inden for 50 meter – men efter 2 år var der kun 1. Jeg leverede til diverse Ambassader og de ”Fine” fruer i Hellerup og omegn. Det der gjorde min forretning mere attraktiv, var at jeg begyndte at importere og eksportere frugt og grønt til og fra GrossMarkt i Hamborg. På den tid kunne man i Danmark i perioden oktober til april – kun få Kartofler, gulerødder og kål i de danske butikker – men ved at importere det som man faktisk kan købe hele året i butikkerne i dag – var det et spændende sted at handle (og det eneste sted man kunne få det). Det fik bl.a. Berlingske tidende øjnene op for, og havde næsten et fast artikel hver uge om hvilke spændende ting man nu kunne få i Hellerup Helsekost.

På det her tidspunkt startede jeg med en lille marmelade fabrik i en nedlagt slagterforretning i Gladsaxe under Hellerup Helsekost, hvor jeg brugte det jeg ikke kunne sælge i butikken. Jeg kom i forbindelse med et grossistfirma, der ville sælge vores marmelade, under navnet Vores Bedste. Det førte til at vi fik startet en større produktion. 

Historien om Søemod og Den Gamle Fabrik

Og da grossisten kunne sælge meget mere ind vi kunne lave, så jeg så mig om efter lokaler på Sjælland, men der var priserne for høje. Så opdagede jeg en onsdag, at der var en række mejerier til salg på Fyn, til fornuftige priser.
Jeg tog derfor over og så på disse om fredagen – der var bl.a. Et mejeri der faktisk allerede havde lavet marmelade ved Herrested (der var stadig marmelade i gryderne og nogle sprængfarlige dåser i kælderen), og et i Oure, samt på Landet på Tåsinge.

Men det ved Frørup var det bedste. Frørup Mejeri var også det dyreste. Jeg præsenterede det for familien i Weekenden og snakkede med Banken om mandagen og skrev under på købet ugen efter.

Kommunen var ikke glad for at der kom endnu en marmelade fabrik til kommunen, og de troede jeg var stråmand for Kämfer der havde haft Herrested Mejeri. Vi overtog mejeriet 11 dec. 1977, men først den 27. januar 1978 var vi godkendt, og vi hed Dansk Marmelade Industri DMI.

Med mejeriet fulgte også en medarbejder med, Svend Åge Jensen. Han var alletiders medarbejder, og var der så længe jeg var der. Vi antog kun folk fra Ørbæk kommunen, og helst fra Frørup, Tårup og Svinninge, dette galt også Håndværkerne.
Det fik murer Åges Pedersens søn, Jan at vide, da han var flyttet 200 uden for kommunegrænsen og derfor ikke kunne arbejde på fabrikken. Vi havde en aftale med Åge Pedersen, at når han ikke havde noget at lave så kunne de altid komme ned til fabrikken, der var altid noget at gøre, så der kom Åge og hans anden søn Keld, der begge boede i kommunen.

Da vi startede, var det med brugte gryder og andet brugt ting fra en nedlagt survarefabrik, det var et godt køb, men det var hårdt arbejde, vi måtte røre med nogle store træskeer,
Det gik ikke så godt for os i starten, for den grossist der lovede de kunne sælge meget mere, det kunne de ikke.

Vores revisor foreslog at vi gik konkurs, jeg sagde til ham at så længe jeg har 2 hænder, så ville det ikke ske.

Historien om Søemod og Den Gamle Fabrik

Vi kom nu i forbindelse med et andet grossistfirma ”Paradiso” (som I måske kender for deres asparges på dåse) og det var her jeg fik jeg ideen til den gamle fabrik.
Nu skulle vi skille os ud fra alle andre, vi fik et lavt glas, vi fik guld låg og en oval etiket og en bagside etiket. Og så var der ikke farvestrålet etiket med frugter, vi valgte at frugterne skulle være inde i glasset og det kunne sælge. Navnet Fra Den Gamle Fabrik, tog jeg fra min onkel, der havde Sømod bolche fabrik.

Det gik godt indtil ejeren af grossist firmaets datter blev dræbt i en bil ulykke, hvorefter han begyndte at drikke en flaske whisky om dagen, og vi måtte rykke for vores penge.

Da dansk supermarked skulle have en kampagne, ringede jeg til dem og fortalte, at vi ikke ville levere fordi Paradiso ikke betalte deres regninger. De kaldte mig op til Århus, og en tidligere ansat i et andet firma foreslog, at jeg skulle lægge 1 kr. på, da de altid vil trykke prisen med 1 kr., men det gjorde de ikke, de lage 10 øre på til fragt da jeg havde priser på ab fabrik.

Vi kom nu ind under Dansk Supermarked sortiment og den første kæmpe ordre var til Netto i Svendborg, der senere kom til at hedde Føtex. Men det var 2 hele læs og så var vi i gang.

Da det begyndte at gå rigtig godt for os, ville vores revisor, ikke have os som kunde mere da han jo havde forslået en konkurs. 

Historien om Søemod og Den Gamle Fabrik

På den tid havde man en rente på 18% og det var svært at låne penge. Så kom redningen - det var Provinsbanken, der kom til Nyborg, de tilbød at vi kunne belåne vores råvare, og den gang var der noget der hed Finansiering for Industri og Håndværk (kaldet FIH), som man kunne søge og de havde billig rente til kun 6 %. Banken var meget frisk og skrev at jeg var uddannet i ØK, så derfor fik vi lån. Vi fortalte dem imidlertid ikke at jeg var uddannet som matros, og ikke på kontor, som de nok regnede med. Men nu havde vi kapital og det gik fremmad.
Kapitalbehovet til en marmelade fabrik var stort.
For at få frugten til den rigtige pris og kvalitet måtte vi købe frugten juli og august og det var kontant omkring 1.200 og 1.500 tons eller i penge - 10 til 14 mil. Kr. (Det svare til 30-40 millioner i dag).
Da vi startede op i sin tid, købte jeg gryderne fra en nedlagt survare fabrik, de kunne klare 200 kg hvor vi stod og rørte i med håndkraft. De blev hurtigt for små og vi fik nu 600 kg gryder med rørværk i. Vi fik også nye tappe anlæg, vi nået at have 3 tappeanlæg og det sidste var total fuld automatisk, med en palleterings robot . Det var kæmpe beløb i måtte investere. Hele anlægget var konstrueret af Erik Misser Jensen der havde været chef mekaniker på Carmen curler. Der var nu ikke nogen der rørte et glas den første var købmanden der satte de på hylden i butikken.
a/s den gamle fabrik, blev lavet som et salgsselskab, således at jeg ejede bygningerne, varemærket den gamle fabrik og maskinerne.

På dette tidspunkt var jeg ganske ukendt i branchen. Der var kun en marmeladeproducent der havde mødt mig. Det var Handwerk fra Odense konservesfabrik. Det kom sig af at låg firmaet inviterede Dorte og mig til en middag ”Under Lindetræet” i Odense. Der sad også Handwerk. Repræsentanten for låg firmaet hilste på ham, og fortalte hvem jeg var. Han rejste sig fra hans bord og kom hen og overfuset mig, fordi vi nu havde taget 50 % af markedet (det var jeg ikke klar over) og vi skulle stoppe nu.

Kort efter blev jeg kaldt til et møde. Alle der havde noget med marmelade at gøre var indkaldt til et møde i industriens hus på Rådhuspladsen i København, der var 40 firmaer der havde med marmelade at gøre.
Det første punkt var at man skulle skrive de rigtige deklarationer, hvor der så skulle være en kontrol af om det blev overholdt. Alle 39 sagde det var i orden indtil den sidste som var Vendelbo - han ville ikke have nogen skulle komme og kontrollere ham. Næste punkt.

Nu skulle alle sætte deres marmelade op med 1 kr. og det var der stor opbakning til, indtil det kom til mig, der blev det sagt at vi skulle sættes vores op med 2 kr. jeg rejste mig op og fortalte dem at det er ulovligt at lave prisaftaler, hvilken jeg ikke ville være med til.
Dette blev besvaret med, at så ville vi få krig, og så stod direktøren fra Skælskør Frugtplantage og slog på en flaske gl. dansk, da de lige var op købt af de danske spritfabrikker.
Jeg svarede at dem der stå bag mig er meget større, så kom bare an.

Efter mødet kom jeg til at tale med direktøren for Svendborg Konserves FDB fabrik, han fortalte mig at jeg ikke kunne sælge til den pris vi gjorde, for han fortalte at deres omkostninger på et glas marmelade var 2,18 kr. og jeg havde regnet ud, at jeg havde en pris på det tidspunkt på 59 øre. Jeg blev lidt nevøs, så da jeg om aften kom hjem gik jeg straks i gang med at efterregne, men kom til 58 øre, og jeg kunne nu gå lettet op i seng.

Kort tid efter Keld Lundbye fra Københavns pektin fabrik over til os, han havde set at vi var blevet et A/S og spurgte, hvem der nu havde aktierne, jeg viste at han var sendt ud til os af hans gode ven fra Skælskør Frugtplantage
Jeg fortalte ham at DS havde 70 % af aktierne, alle tror nu at Dansk Supermarked ejede den Gamle Fabrik. DS hed de nemlig i daglig tale. Det medførte at ingen gik til Dansk Supermarked da de nu troede at de havde deres egen fabrik.

Men jeg løj ikke, det var Dorte Søemod der havde 70%, Torben Søemod 10%, Christian Søemod 10 % og Advokat Allan Falk 10 %

Historien om Søemod og Den Gamle Fabrik

Jeg havde mine diskussioner med Keld Lundbye da vi startede. Han kom over og så vores fabrik, og sagde: da vi ikke havde vakuumkedler, kunne det aldrig blive til noget, men vi kunne godt FÅ LOV til at købe pektin mod kontant betaling.

Der var 2 foreninger for konserves fabriker: de fine hvor man også medlem af arbejdsgiverforeningen og så var der Børsterne, jeg valgte Børstene, det var for bl.a. at få lov ændringerne, der kom i forbindelse med EU love mm., men der var også rejemad og skipper labskov i grøften i Tivoli til generalforsamlingen hvert år.

Vi havde svært ved at følge med efterspørgslen så på et tidspunkt måtte jeg bede vores 4 sælgere om at blive hjemme en uge, da vi ikke kunne lave marmelade nok.

Vi for dobbelt vores omsætning hvert år og jeg endte med at have 100 mil. i års omsætning. Det var 60.000 til 80.000 glas dagligt. Og udgiften til bare emballage skulle der bruges var ca. 80.000 kr. dagligt i Frørup.

Fabrikken var nu blevet for lille i Frørup. Vi havde udvidet med 1 kg. glas der krævede større omstilling næsten daglig så derfor prøvede jeg at kører 2 holds drift. Det gik ikke af 2 årsager: Tv progamet Dallas, derfor kom det halve af aftenholdet ikke om fredagen og for det næste tørrede fabrikken ikke ud så der kom sort alger i kogerummet. Jeg ville gerne havde bygget her i Ørbæk, der var en grund på Ringvejen i Ørbæk, men den var for lille og en grund på Lundevænget i Frørup der var bygge højden dårlig.

Så jeg købte endnu et mejeri i Skrave i Sønderjylland. De lavede så 1. kg. glassene (så skulle de også kun lave 4 slags marmelade – Appelsin, Hindbær, Jordbær og solbær). Det kom til at hedde SMI (Sydjysk Marmelade Industri)  ombygningen blev lavet af  af Kaj Smed, Wismann og murer Åge. Jeg var med Wismann over for at se på alt El arbejde der skulle laves - og vi lavede en kontrakt på  over en million- på vejen hjem kørte vi ind og spiste smørebrød- og Wismann tilbød generøst at vi kunne dele regningen. Jeg grinte lidt for mig selv og betalte det hele. I over et halvt år tog arbejderne over  for at få det gøre det til en marmeladefabrik. De kørte derover Søndag aften og tog hjem torsdag eftermiddag. De boede i den gamle mejeribestyrerbolig derovre, og de spiste i det lokale forsamlingshus, hvor de fik en 2 retters menu for kun 18 kr. De fleste tog på i vægt mens de var i Skrave.

Fagforeningen: Det var SID i Ørbæk, på et møde for medlemmer fortalte den lokale formand, at man hos DMI underbetalte sine medarbejder, men på mødet var Johan Caspersen der kunne fortælle at lønnen var over det man kunne få andre steder og han var ansat der. Dengang skulle man betale sit fagforeningskontingent på lokalkontoret – og når de ansatte fra fabrikken kom skulle han altid tale med dem om at de knoklede for meget og de skulle sætte tempoet ned, således at der kunne komme flere i arbejde, men det gjorde han kun når de var alene – derfor gik de ofte sammen derover, når de skulle betale kontingent. Efter nogle år meddelte de ham at de ville nu melde sig ind i Kristelig fagforening.  Da fagforeningsformanden forstod at han var ved at mindste alle hans medlemmer på DMI fandt han ud af at jeg havde fyret en medarbejder for flere år siden, hvilket ikke var rigtig. Jeg fik et brev, uden afsender, og med et indhold på 12 ord hvor de 5 var der stave forkert. Der skulle nu laves blokade mod fabrikken. Så kom der en nydelig repræsentant fra SID i Odense ud og krævede at vi skulle lave overenskomst med dem. Jeg sagde at det ikke var mig der var imod dette, men deres egne medlemmer, og jeg kunne ikke gå mod mit personale. Det var første gang i de 36 år han havde arbejdet for Fagforeningen at han havde oplevet at det var arbejderne og ikke arbejdsgiveren der var imod en overenskomst. Vi kom i stedet ind under Metal i Odense, da deres overindkomst var den der var nærmes vores lønninger. Og så lukkede SID i Ørbæk.

Vores kontorpersonale, kunne ikke få mere i løn end dem på fabrikken, de fleste af dem var kun ansat for skattevæsnet og andre myndigheder skyld.
Det var dem på fabrikken der arbejdede, der skabte pengene.

Historien om Søemod og Den Gamle Fabrik

Jeg købte ASA konservesfabrik i Århus uden bygninger, varemærket Plantage, som det var Netto havde eneret på. Det var et lavpris marmelade, og det passede ikke ind vi vores system, så Netto fik mærket og fandt en anden fabrik til at lave det.

Der var 2 pektin fabrikker i Europa og de gik ikke ind og tog den andens kunder, så da den pektin fabrik vi fik pektin fra, skulle ombygges, kunne vi kun få under det halve af det pektin vi skulle bruge, men ASA havde købte fra den anden så via dette navn kunne vi købe den ekstra pektin så vi klarede os igennem. Det havde ellers ville at været en katastrofe,   

Vi var nu en vel renommeret, fabrik og fik mange interessante tilbud. Da der kun var to container boysenbær til Danmark et år så fik vi begge containere. Vi var den eneste der også købte Kiwi fra New Zealand. Italien var begyndt at dyrke Kiwi’er og var billigere, men ikke så gode, men dem købte vores konkurrenter, så derfor blev vi forfordelt.
I 1986 ringede de oppe fra Haparanda, grænse byen mellem Sverige og Finland. De havde 40 tons tyttebær tilbage på deres lagre som de gerne ville af med, så de kunne slukke for deres dybfrostlager. Normal gav vi 16 kr. per kilo, men vi fik dem til halv pris - 8 kr. Vi fik dem ned til Ørbæk most, og en uge efter sprang Tjernobyl i luften og i 3 år måtte man ikke bruge svenske tyttebær. Vores konkurrenter måtte købe dem i Canada til 34 kr. pr kg. Vi holdt prisen og alle butikker kunne kun få det samme antal som de havde købt året før – til samme pris vel og mærke.

Nu hvor vi er ved tyttebær vil jeg lige fortælle, at Levnedsmiddelkontrollen, kom og fortalte at vi havde for meget kaliumsorbat i tyttebærrene, jeg kunne fortælle at vi ikke kom noget tilsætning i, og at tyttebær er selvkonserveret, og har kaliumsorbat i fra naturen side.

Jeg var stolt over alle vores marmelader men der var 3 der skilte sig ud for mig. Bitter Orange Marmelade hvor vi blev bedømt af den fabrik, der leverede råvarene til næsten alle marmelade fabrikker i Europa, at vi var nr. 1. Tropisk Marmelade. Hvor man kunne smage alle frugterne, der var ikke nogle der var for dominerende.  Og så vores Solbær syltetøj.

På fabrikken havde vi også nogle meget dygtige medarbejdere – Svend Åge Jensen der havde det store overblik over produktionen. Og Poul der blandt andet personligt stod for alt vores gele produktion og tog det meget personligt hvis der kom skum på toppen i glassene. De tog havde en indbyrdes kamp om at lave den bedste marmelade – det var rart at vide at ens  medarbejdere gik så meget op i produktet.

Frugt er ikke bare frugt. Mit kenskab til frugt sorter kom mig til gode. Når vi kom 40 % jordbær i så var det danske, og ikke Polske som vores konkurrenter, og når de kom 40 % i, så var vores stadig den bedste.
Vi havde en stor skare Jordbær avlere. Vi var så heldige at FDB, var gået over til polske bær, så var det dejligt for os at vi kunne overtage avlerne, deriblandt var der også 2 borgmestrer iblandt. Hindbær havde en blanding af Canadiske, Spanske og Jugoslaviske bær, solbær kom fra Danmark , ingefær kom fra  Australien de på trods af at de kostede 4 gange så meget som dem fra Østen. Abrikoser fik vi fra Sydafrika eller Argentina der var dobbelt så dyre som Iranske, men så var der heller ikke myrer i.

Historien om Søemod og Den Gamle Fabrik

Vi havde problemer med at få leveret appelsiner, der ikke var overflade behandlet. Og selvom vi købte hele partier op fra Spanien – var de ikke uden overfladebehandling, og selv om de ikke var overflade behandlet, men bare de kørte på sorteringsbåndet, kom der noget på dem. Så vi startede en fabrik op i El Viso del Acor, nær Sevilla.
Den kom til at hedde La Vieja Fabrica (Den gamle fabrik på spansk). den lavede marmelade i halvfabrikata til os men samtidig fik vi også godt fat i det Spanske marked. Men vi var ikke velset blandt de andre industrier i området. Vi indførte alm. danske arbejdstider. Vi startet kl. 7 til kl 16, det var en stor glæde for vores personale, mens arbejderne på de andre virksomheder arbejdede fra 7:00 til 12:30 og igen fra 17 til 19.30.

Den danske Ambassaden i Madrid, kaldte vores fabrik i El Viso del Acor, for Danmarks stolthed i Andalusien

Vi skulle have fået ca. 6 millioner i EU-støtte, men det blev vi snydt for. Fordi der i de bygninger var der nogen andre, der havde fået det. Selv om det ikke var marmelade de havde lavet.
Det begyndte at gå rigtig godt nu også i Spanien, vi var kommet ind i de tre største supermarked kæder, hvilket var helt uhørt da man i Spanien var meget leverandør tro, og derfor kom også 3 andre danske firmaer og ville med i vores salgsselskab, men jeg havde 2 år tidligere spurgt om jeg måtte komme med i deres men fik nej, så jeg kunne kun sige nej og tak for sidst.

Historien om Søemod og Den Gamle Fabrik

Vi havde et så dejligt personale, så vi ville give dem nogle rejser som en erkendelighed og også fordi de kunne se, hvor de ting vi anvendte, kom fra.

Så vi lavede rejser med hele personale og deres familie, første tur gik til Harzen med Frørup Rejser, hvor vi besøgte Nienbürg glasværk, som leverede vores glas.

Da vi var der i Asparges tiden gav de en asparges middag, Frørup Rejser havde lavet rejsen og på hotellet som vi boede på, skulle vi igennem et enkelt værelse for at komme ind i vores eget værelse, andre skulle ind gennem et dobbelt værelse. Det var et minus en stjerne hotel. Men det var en god tur.

Året efter skulle vi til Mallorca og efter Harzen hotellet valgte vi et 4* Hotel i Callas Vinas. Det var en pragtfuld tur og et minde jeg har på min nethinde var, inden afgang fra Billund, hvor alle de der aldrig havde været ude at flyve, sad som de nu skulle henrettes. De var meget blege i ansigterne.

Da vi brugte så mange appelsiner og Abrikoser, så jeg ville godt have at alle fik set hvor de kom fra. Vi besøgte også en marmelade fabrik, som vi aldrig glemmer. De lavede græskar marmelade, og skrællerne blev bare smidt på gulvet. Når de var færdig lukkede de nogle grise ind, og så der var gjort rent når kom næste dag.

Vi fik mange glas græskar marmelade med, men ingen ville spise det, så de byttede det til øl nede hos den lokale købmand.  

Turen var det vildeste jeg havde oplevet, selv om jeg havde rejst meget. Det var det luksus ud over alle grænser.
Det var den gang Spies var førende og de havde sprit og tobak salg på flyverne, og de havde også god mad ombord og gode hoteller.

 Jeg fik lidt vrøvl med skolen da vi tog mange af de unge med, de var jo også ansat 4-6 timer om ugen og 8 timer om dagen i Jordbær sæsonen. 

Da vi kom hjem, kom de fra skatte forvaltningen i Ørbæk kommune, og ville have skat af de ansatte der var med, men jeg kunne ikke huske hvem der var med, så jeg blev pålagt at betale 25.000 kr. og så skulle vi inden vi rejste igen, anmelde det på kommunen.

Det skulle de da ikke bestemme, så rejserne kom ikke mere til at findes i vores regnskaber som rejser. Året efter tog vi på en uge til England for at se hvor lågene blev fremstillet.

Næste rejse gik til Costa del Sol, hvor vi var på ture til Gibraltar og Ronda den hvide by. Denne tur var en ren ferie.

Næste rejse gik også til Costa del Sol da vi skulle ned og indvie vores fabrik i Spanien i El visa del Acor. Vi var over 100 afsted. Alle rejser undtaget Harzen var på en uge.

Vi skulle med et fly med en tidlig afgang så der blev serveret Morgenmad ombord. Her havde jeg sørget for at der på bakkerne var små glas fra den gamle fabrik. De var i lavet i hemmelighed, i vores køkken, så de ansatte blev noget overraskede.  

En ansatte kom op til mig og ville af sted til Mallorca igen, jeg sagde hun skulle hellere tage til Ibiza, det var der de unge tog hen. Det var hendes kæreste ikke glad for, for der mødte hun en anden og blev kæreste med ham. Han blev godt sur på mig.                

Jeg rejste med Spies til Fabrikken i Spanien. Den gang kostede den billigets billet hos SAS 2.850 kr. og business billet 5.200 kr.  Spies måtte ikke sælge kun flybillet, så jeg fik et hotel der hed Pegasus. Det var der ikke noget der hed, men min flybillet kostede kun 700 til 900 kr.

Vi var en god kunde hos Spies. Så gode at vi blev inviteret til deres salgspræsentationer – hvor vi fik Tequila-Slammere så hatten  passede, og helt i Simon Spies ånd.

Vi var ikke bange for at vise vores fabrik frem, der kom i perioder 2 -3 bus om ugen til rundvisning, eftermiddagskaffe med brød og marmelade og derefter kørte de ned til Simon Skårup på Hjørnegården.
Vi havde mange glæder, folk der skrev godt om vores marmelade.

Historien om Søemod og Den Gamle Fabrik

Men der var også det modsatte: en urmager i Thisted påstod at han havde fundet muselort i hindbær marmeladen. En af vores sælger tog der op for at give ham nogle glas og ville gerne se de muselorte. Det kunne han ikke få lov til, de skulle sendes til pressen, men han ville for godt 100,000 kr. glemme det. Vi var sikre på at det ikke kunne være rigtigt, så vi gik til politiet, og de fortalte at de havde haft fat i ham tidligere, for vi var ikke den første han havde forsøgt at afpresse.

Vi støttede også Tårup i F vi købte trøje til men kun til små hold, men jeg faldt også over et parti blå joggingdragter til junior hold, en kæmpe succes og de brugt dem både til skole og fritid. En anden sjov ting var vores trøjer til babyer med skriften ”hvis du synes jeg er sød, så skulle du bar se min Bedstemor ”. Der kom småbørnsforretninger, der ville købe nogle magen til dem, vi havde delt ud til vores kunder.
Hvert år var det rutine at vores kunder hvert år til jul fik et ½ kg bolcher, i en dåse fra Sømods Bolcher fra den gamle fabrik.
Da vi et år havde fået ny direktør mente han at det var for lidt og kunderne i stedet skulle have en flot kurv med alverdens lækkerier. Da sælgerne kom ud og overbragte dem den nye julegave, var det første de spurgte: hvor er bolcherne? Og så måtte vi i hast få lavet en masse bolcher, så sælgerne kunne komme ud med den sædvanlige julegave. 

Vi var nødt til at have en bank i Spanien da vi også som i Danmark skulle have noget kapital, og den eneste danske bank der var repræsenteret i Spanien var Jyske Bank. De forlangte at få den danske aftale med for at vi kunne få den spanske.
En dag ringede de fra den Jyske bank og sagde at de ville opsige vores aftale og jeg skulle indløse alle vores lån. Men de gav mig et tilbud om at overtage Den gamle fabrik for 10 mil.

Jeg afviste dem og annonceret fabrikken til salg – Der var mange, der var interesseret: Danisco, Frellesens Kaffe, Dr. Øtker, Rynkeby og en del andre. Spritfabrikkerne, som jo ejede en del andre marmeladefabrikker, heriblandt Skælskør og Vendelbo troede på et tidspunkt at de havde vundet – men valget faldt på Danish Brand, da de havde lovet at bibeholde fabrikken i Frørup.
Jeg fik næsten 7 gange så meget for den. Og så var mit eventyr slut.

Beklageligvis blev fabrikken efterfølgende solgt igen til Procordia i Sverige (Volvo) og siden da til Orkla i Norge – og så blev fabrikken lukket og flyttet til Svinninge (på Sjælland – ved Holbæk) og senere til Skælskør.

Tak for i aften...

Historien om Søemod og den gamle fabrik

 I pausen undervejs i fortællingen blev der selvfølgelig serveret kaffe/the og marmelademadder.

© Foto Steen Jensen

 ---

Erik krydrede også foredraget undervejs med mange små anekdoter, som ikke er med i manuskriptet, men det er jo derfor vi går til foredrag - for at få det hele med. Mange tak til Erik Søemod for at dele historien om Den gamle fabrik med os andre.

Næste gang der er foredrag i Tårup Foredragsforening er torsdag den 23-02-2023 kl. 18:30, hvor aftenen indledes med stegt flæsk og persillesovs inden generalforsamling og foredrag med storvildtjæger Hans Haarsløv.

På gensyn i Tårup Foredragsforening...

Haarsløv

 

Tårupportalen er nu...

Den 29. december 2023: Efter godt 10 år med formidling af nyheder og historier i Tårup og Frørup,...

Husk nytårsbrillerne

- og pas godt på dig selv og landsbyernes fine gamle stråtækte ejendomme, når du skyder nytåret...

Vintersolhvervsfest hos...

Den 22. december 2023: Det var en kold og blæsende eftermiddag, men alligevel oplevede vi et meget...

Taarup.dk - 3. møde

Den 22. december 2023: Hvad kommer der efter Tårupportalen? Redaktionsgruppen har holdt møde den...

Koncert med Okholm/Krebs

Den 21. december 2023: Kom til legesyg og nærværende koncert med duoen Okholm/Krebs i Frørup Kirke...

Tårup - se her!

Den 16. december 2023: "drop-in-kaffebord" i Tårup Forsamlingshus søndag den 14. januar 2024 kl....

Information fra Frørup...

Den 17. december 2023: Orientering til forbrugerne. Lørdag d. 30. december 2023 bliver vandmålerne...

Julehilsen fra...

Den 15. december 2023: Gågruppen ”Under egen” fortsætter med at gå ture onsdage kl. 9 i det nye år...

Grønt lys til Jesper og...

Den 14. december 2023: Jesper W. Henriksen fra Tårup har nu fået grønt lys og opbakning fra Nyborg...

Status på grøn omstilling

Den 15. december 2023: December 2023 og Tårup Landsbyråd anbefaler fortsat, at arbejdet med...

Fællesspisning og julebanko

Den 7. december 2023: Årets julefællesspisning, med efterfølgende bankospil, blev som sædvanlig er...

Taarup.dk

Den 8. december 2023: Hvad kommer der efter Tårupportalen? Der begynder at tegne sig et billede...

Nyborg Motetkor i Tårup Kirke

Den 3. december 2023: Nyborg Motetkor gav en smuk og stemningsfuld koncert i Tårup Kirke Mange var...

Forslag til Planstrategi 2023

Den 4 december 2023: Tårup Landsbyråd har modtaget mail fra Bitten Jakobsen, byplanlægger: Nyborg...

Tårup Landsbybibliotek...

Den 4. december 2023: Beredskab Fyn har afholdt brandsyn i Forsamlingshuset og har givet et påbud...

Julehilsen fra præstegården

Den 3. december 2023: Tårupportalen viderebringer hermed en musikalsk julehilsen med Elisabeth og...

Julemanden kom til Tårup

3. december 2023: Julemanden og hans hjælpere var på besøg i Tårup. Der var rigtig god tilslutning...

Juletræstænding i Tårup

Den 1. december 2023: I Taarup Kirke havde vi en hyggelig Juletræstænding med andagt og sange fra...

Johannes Larsen Museet fik...

Søndag den 26. november 2023 havde Birgitte Cordes arrangeret en tur til Johannes Larsen Museet....

Om Mads Hansen i Seniorklubben

Den 23. november 2023: Tårup-Frørup Seniorklub havde torsdag eftermiddag inviteret til foredrag og...

Vilje, vej og vid

Den 16. november 2023: Torsdag aften var vi til årets sidste foredrag i Tårup Foredragsforening....

Nyt fra vinterbadet og...

Den 14. november 2023: Vinterbadning 8 personer fra Kongshøj vinterbadelaug var i lørdags samlet...

Hvad kommer efter...

Den 1. november 2023: Tiden efter Tårupportalen, hvordan kommer vi videre? Landsbyrådet havde...

Open Video XVI - 128...

Den 2. november 2023: Sidst weekend inviterede Kunstrum Fyn til kunst- og videoudstilling med 128...

Vi samler ind til kvinder og...

Den 2. november 2023: Når krig og konflikt tvinger mennesker på flugt, er kvinder og piger de mest...

Stejlepladsen ved Tårup...

Den 28. oktober 2023: Tårup landsbyråd har formået via Nyborg kommune at skaffe pengene til ,at...

Spændende udstilling - Åbn...

Den 28. oktober 2023: Hos Helga-Marie Nordby og Crispin Gurholt på Kunstrum Fyn i Tårup har vi i...

Fællesspisning og julebanko

Den 24. oktober 2023: Kom til fællesspisning og julebanko Torsdag 7. december 2023 i Tårup...

Stejlepladsen er restaureret

Den 13. oktober 2023: Vi festligholder at Stejlepladsen ved Tårup Strand er blevet restaureret og...

Kongshøj vinterbadelaugs...

Den 21. oktober 2023: Morten og Bjarne trodsede de store bølger og sprang i Storebælt. Vores fine...

Åbn video XVI - Videokunst...

Den 21. oktober 2023: Åbn video XVI Videokunst af 128 kunstnere 27. – 29. oktober 2023 Kurateret...

Høstfest i Tårup-Frørup...

Den 19. oktober 2023: Seniorklubben havde torsdag aften inviteret til høstfest i Tårup...

SkovFitness

Den 20. oktober 2023: Succes med SkovFitness Torsdag var 12 friske folk mødt op ved Tårup...

Vietnam i Tårup Forsamlingshus

Den 12. oktober 2023: Tårup Foredragsforening havde torsdag aften inviteret til stegt flæsk,...

Ny flagdag

Den 13. oktober 2023: Den 15. oktober er ny officiel flagdag. Den dag bliver HKH Prins Christian...

Nørkleaftener i Tårup...

Den 10. oktober 2023: Nu er der igen nørkleaftener kl. 19:00 i forsamlingshuset denne vinter....

SkovFitness - Nyt i Tårup

Den 10. oktober 2023: SkovFitness - Uddørstræning er blevet moderne og vi får en ekstraordinær...

Grandview

Den 5. oktober 2023: Tre Tårup herrer i deres bedste alder, brugte torsdagen på, at installere...

Tårup landsbyråd melder ud...

Den 29. september 2023: Tårup Landsbyråd anbefaler, at arbejdet med etablering af en solcellepark...

Alle Helgens aften

Den 29. september 2023: På Alle Hlegens aften den 5. november 2023 er der aftengudstjenste i...

Fællesspisning med Bilde og...

Den 27. september 2023: Tårup Forsamlingshus havde sammen med familierne Bilde og Eriksen...

Onsdagsgåtur til Kalundborg

Den 20. september 2023: Onsdag den 20. september var vi 8 personer fra gåholdet i Tårup på tur til...

Hvordan lever man længere?

Den 17. september 2023: Invitation til borgermøde 5. oktober 2023 kl 17.00-19.30 Sundhed er for...

På udflugt med Tårup-Frørup...

Den 13. september 2023: Tårup-Frørup Seniorklub havde inviteret os alle på en onsdagsudflugt til...

Til borgermøde om Tårup Dark...

Den 9. september 2023: Torsdag aften var der borgermøde om muligheden for etableringen af Tårup...

Tårup Dark Sky Festival

Den 7. september 2023: Tårup Dark Sky Festival gik af stabelen i weekenden og både solen og månen...

Kunstudstilling

Den 5. september 2023: Tænker du på en udflugt til Bagenkop på Langeland, så smut forbi Bagenkop...

Solcellelandsbyer trak fulde...

Den 4. september 2023: Arbejdsgruppen for Nyborgs tre spirende solcellelandsbyer drog fredag til...

Tur til Kalundborg med gå...

Den 1. september 2023: Som før beskrevet skal vi en tur til Kalundborg for at se og høre om...

Frørup Gymnastik forening -...

Den 31. august 2023: Efter en dejlig sommer, er det tid til at tænke på den nye badmintonsæson....

Alting får en ende

Den 31. august 2023: - og sådan vil det også være med opdateringerne på Tårupportalen. Efter godt...

Borgermøde om Tårup Dark Sky...

Den 28. august 2023: Tårup Dark Sky Park Program borgermøde den 7. september 2023, kl. 17.00 –...

Midnatskoncert med Nils...

Den 28. august 2023: Onsdag ved midnat åbner Tårup Dark Sky med en udendørs koncert med...

Ekstraordinær...

Den 27. august 2023: Tirsdag den 22. august var repræsentanter for 13 ejendomme samlet til...

Kongshøj spejdergruppe KFUM...

Den 21. august 2023: 🏕️🏕️🏕️🌞🌞🌞🌳🌳🌳🌞🌞🌞🏕️🏕️🏕️ Kongshøj spejdergruppe KFUM i Frørup har 25 års...

Grill under Egen

Den 15. august 2023: Tirsdag aften var der igen grill under Egen. Det er sådan en aften, hvor vi...

Geocaching i Tårup –...

Den 21. august 2023: Tårup Landsbyråd vil gerne i kontakt med jer, som er optaget af geocaching....

Havefest i Tårup

Den 19. august 2023: “Under Egen” Havefest gruppen, er meget glade og taknemmelige for at...

Skilte om biodiversitet

Den 18. august 2023: Projektgruppen Vild med Tårup har hen over foråret arbejdet på, at fremstille...

Kære mulige deltagere i...

Den 18. august 2023: Vi er nu godt i gang med onsdagsgåturene Turen den 16. august, gik til...

To Tårup kunstnere er med i...

Den 11. august 2023: Åbne døre Kirsten Thilsing Hansen og Stine Kiel Ratzow fra Tårup deltager...

Invitation til borgermøde -...

Den 11. august 2023: Tårup Dark Sky Park Invitation til borgermøde den 7. september 2023, kl....

Kan vi sammen skabe gode...

Den 10. august 2023: Sommerferien er ved at lakke mod enden, bilerne er tilbage på vejene,...

Konfirmationsforberedelse...

Den 9. august 2023: Der er konfirmandindskrivning i forbindelse med Høstgudstjenesten den 24....

Tårup Vandværk -...

Den 1. august 2023: Tårup Vandværk indkalder til ekstraordinær generalforsamling tirsdag den 22....

Skovgårds kagebod

Den 28. juli 2023: Sommerferien har for Asta og Kresten budt på megen regn, og kedsommelighed kan...

Tårup Dark Sky Festival -...

Den 19. juli 2023: Endelig er hele programmet til Tårup Dark Sky offentliggjort. Femten kunstnere...

Du har sikkert set det

Den 13. juli 2023: Erik Jensen på Haulund Landbrug har i år valgt at tilså en bræmme med...

Har du et ekstra værelse du...

Den 6. juli 2023: Tårup Dark Sky festivalen gennemføres som bekendt i perioden 31. august til 3....

Nattehimmelen i Tårup

Den 5. juli 2023: Dark Sky Tårup. Juli måned 2023 Det er sommer, nyd ferien og se på planeterne....

Fast lav elpris - når solen...

Den 27. juni 2023: Stor interesse for solcelleprojektet i Tårup og Frørup Beboere i Tårup og...

Jordbær og honning

Den 24. juni 2023: Vi havde en fantastisk hyggelig eftermiddag og aften på Kunstrum Fyn. Crispin...

Ekstraordinær...

Den 23. juni 2023: Tårupportalen var med til Tårup Vandværks ekstraordinære generalforsamling...

GF-Nyborg Ildsjælepris 2023

Den 20. juni 2023: Nu er det afgjort, hvem der vinder årets GF-Nyborg Ildsjælepris. Ved en...

Udflugt til Løgumkloster

Den 17. juni 2023: Menighedsrådets tur til Løgumkloster, blev en virkelig fin oplevelse i det...

Grill og kager

Den 14. juni 2023: Grill under Egen onsdag aften var som sædvanlig velbesøgt, og denne gang var...

Maleriet kom hjem til Tårup...

Den 14. juni 2023: Tårupportalen fik forleden dag en henvendelse fra Leif Knudsen, Svinninge på...

Tusind tak fra Tårup IF

Den 15. juni 2023: Tusind tak til de mange frivillige, som hjalp til Royal Run d. 22. maj og til...

Ekstraordinær...

Den 13. juni 2023: Som du sikkert har set har bestyrelsen i Tårup Vandværk indkaldt til...

Tusind tak fra Kunstrum Fyn

Den 10. juni 2023: Kunstrum Fyn vil gerne takke alle de 13 frivillige der mødte op og gjorde en...

Generalforsamling i...

Den 11. juni 2023: Maemosens Vandværk indkalder hermed til Ordinær generalforsamling d. 26. juni...

På cykeltur med skolen

Den 7. juni 2023: Fredag cykler alle børnene fra 4kløverskolen i Frørup på tur til Kongshøj...

Sommer kommer

Den 7. juni 2023: Søndag 4. juni holdt Klokkefrøerne under ledelse af Helga-Marie Nordby...

Nattehimlem i Tårup netop nu

Den 6. juni 2023: Dark Sky Tårup Juni måned 2023 Fandt du Karlsvognen, der viser vej med sin stang...

Infomøde om solcelleanlæg i...

Den 6. juni 2023: Solcelleanlæg i Frørup, Tårup og opland – Infomøde i Tårup forsamlingshus den...

10 år med Tårupportalen

Den 6. juni 2013 var Tårupportalen online på internettet for første gang. Ideen var fra starten at...

Åbent hus den 10. juni -...

Den 2. juni 2023: Lersey Alle 22 inviterer til Åbent hus, lørdag den 10. juni mellem kl. 10:00 og...

Kom til infomøde om...

Den 2. juni 2023: Arbejds- og styregruppen, der arbejder med at se på muligheder for et evt....

Tårup IF 100 år Jubilæumsfest

Den 31. maj 2023: Her er det endelige program for jubilæumsfesten d. 17. juni. 👏🏻☀️🎶🥳 Husk at...

Opfordring fra Tårup...

Den 31. maj 2023: Vi, Tårup Idrætsforening, opfordrer hermed forældre til børn, der spiller...

Vi griller under Egen

Den 30. maj 2023: Grill under Egen er godt i gang i det gode vejr - og ganske velbesøgt som her...

Samarbejde med...

Den 24. maj 2023: Vi er glade for at kunne annoncere vores samarbejde med @margaret_london om at...

Noget for os i Tårup?

Den 23. maj 2023: “Del dagligdagen og styrk jeres lokale fællesskab. Søg op til 15.000 kr. fra...

Pentanque for mænd, kvinder...

Den 23. maj 2023: Pentangue banen venter på, at vi får gang i spillet i Tårup, Frørup og omegn....

Fra Frankrig til Tårup

Den 20. maj 2023: Der er kommet nye folk til på Lindhardtsgaard, Åvej 8 i Tårup. Tårupportalen var...

Nyt medlem af Tårup Landsbyråd

Den 20. maj 2023: Tårup Landsbyråd er meget glade for at kunne byde Anne Kirstine Knudsen...

Grill under egen - sæsonstart

Den 15. maj 2023: På den hidtil varmeste aften dette forår, var vi ca. 20 mennesker samlet til...

Tårup Dark Sky Festival...

Den 16. maj 2023: Kunne du tænke dig til at bidrage til frivilligt arbejde i forkant af og/eller...

Onsdags gåturen til Sorø

Den 10. maj 2023: Vi var 9 videbegærlige og eventyr lystne folk der startede vores tur på Sorø...

Udflugt til Hindsholm og en...

Den 9. maj 2023: Tårup-Frørup Seniorklub drog tirsdag eftermiddag ud på en spændende tur til Ladby...

Koncerten med Tim Lothar,...

Den 9. maj 2023: Efter koncerten sagde en af gæsterne noget i stil med: “Den her, skal lige hjem...

Kunstner Solveig Lønseth -...

Den 9. maj 2023: I denne uge besøger den norske kunstner Solveig Lønseth Kunstrum Fyn og Tårup og...

Konfirmation i Tårup Kirke

Søndag den 7. maj 2023 var der konfirmation i Tårup Kirke. Tre konfirmander - Mea Anna Byskov, Sie...

Nye folk på Boholtvej

Den 6. maj 2023: Helt ude for enden af Boholtsvejs nordlige afstikker i nr. 9D, er Annette Nielsen...

Astrofysiker Ivalu Barlach...

Den 4. maj 2023: Ivalu Barlach Christensen er en ung astrofysiker fra Grønland. Hun bliver en del...

Nattehimmelen i Tårup netop nu

Den 4. maj 2023: Dark Sky Tårup Maj måned 2023 Det er en del tid siden I har hørt nyt fra Dark Sky...

Musikalsk forårs hilsen fra...

Den 2. maj 2023: Jost Hettwer har sendt en musikalsk forårshilsen til Tårupportalen. Mange tak for...

GF-Fyns Ildsjælepris 2023

Den 1. maj 2023: Tårup Landsbyråd har indstillet Tårupportalen til GF Fyns ildsjælepris 2023....

Lokale Solceller skudt i gang

Den 25. april 2023: Tænk hvis landsbyerne i Nyborg Kommune kunne blive ”selvforsynende” med grøn...

Servicemeddelelse fra...

Den 28. april 2023: Erik Jensen, Haulund Landbrug oplyser at de bringer gylle ud på markerne...

Housewarming

Den 22. april 2023: Lørdag eftermiddag var der housewarming på Bækvej 10 i Tårup, hvor gæster fra...

Solcellepark i Tårup –...

Den 20. april 2023: Det er en stor glæde at kunne informerer om, at vi nu har en arbejdsgruppe,...

Flot indsamlingsresultat

16. april 2023: Søndag den 16. april samlede frivillige ind til "Kræftens Bekæmpelse". Frørup og...

House-warming

Den 17. april 2023: Velkommen til house-warming af nyt kunstneratelier og projektrum! I anledning...

Gåtur i fint vejr

12. april 2023: Så har de flittige pensionister igen været på en gåtur i fint vejr. Pausen på...

Påskeudstilling

Den 12. april 2023: Som mange er bekendt med, har Kirsten Thilsing haft udstilling af sine...

Byzone eller landzone?

Den 12. april 2023: Åbent brev til Tårup Landsbyråd Med al respekt for det store arbejde Tårup...

Solcellepark i Frørup

Den 11. april 2023: Kære alle Frørup. Som nogle sikkert ved så arbejder vi på at etablere en...

Fodbold for børn og unge på...

Den 8. april 2023: ⚽️FC Østfyn er et holdsamarbejde mellem klubberne Tårup IF og Herrested-Ørbæk...

Gåtur og frokost

Den 29. marts 2023: Lidt fra gåturene Tak for husly til kirkens hus. Gåtur i Tåruplunde skoven...

Solcellepark - Nedsættelse...

Den 30. marts 2023: Så skal arbejdsgruppen til vores solcellepark i Tårup nedsættes –...

Astronom Tobias Hinse -...

Den 23. marts 2023: Kunstrum Fyn har i dag besøgt Syddansk Universitet (SDU) og Astronom og...

Tårup Vandværk - Noter fra...

Tårup Vandværk afholdt generalforsamling tirsdag den 21. marts 2023 i Tårup Forsamlingshus. Noter...

Foråret kom godt på vej

Den 19. marts 2023: Det Vestfynske Pigekor sang på dejligste vis foråret i møde, ved den...

En skøn opdagelse

Den 19. marts 2023: På Brandgaden i et af de store gamle træer havde Nissen taget bolig i december...

Invitation til årsmøde -...

Den 17. marts 2023: Landsbysamarbejdet i Nyborg Kommune inviterer til Årsmøde den 1. april 2023 i...

LAG SØM udviklingsstrategi...

Den 14. marts 2023: Har du gode ideer til et nyt projekt? Så se den nye udviklingsstrategi for...

Tre retters menu og fem...

Den 14. marts 2023: Tårup-Frørup Seniorklub havde lagt op til en rigtig flot Forårsfest i Frørup...

Flot donation til Kongshøj...

Den 13. marts 2023: I forbindelse med at Avlsgaardsforeningen Nyborg er kommet i en situation hvor...

Kursustilbud - Sund, tryg og...

Et forløb til dig der gerne vil blive bedre til møde dit barn i dets følelser og støtte dit barn...

Bofællesskabet Dugnad -...

Den 12. marts 2023: Bækvej 8 i Tårup er blevet omdannet til et lille...

Solcelleprojektet -...

Den 7. marts 2023: Tirsdag d. 7. marts holdt styregruppen for solcelleprojektet møde for anden...

Byzone contra Landzone

10. marts 2023: Tårup på dagsordenen i Nyborg Kommune Tårup Landsbyråd har rettet henvendelse til...

Generalforsamling i vores...

Den 8. marts 2023: I år fylder Tårup Forsamlingshus 134 år. I 134 år har forsamlingshuset dannet...

Kunstneren HC Gilje - Tårup...

Den 6. marts 2023: Kunstneren HC Gilje besøgte i sidste uge Kunstrum Fyn og Tårup for at lave...

Træfældning under Egen

Den 3. marts 2023: Asketræerne der står på fællesarealerne er syge, ligesom mange andre asketræer...

Ny webside

Den 2. marts 2023: Frørup-Tårup Kirker har fået ny webside. Besøg den nye webside og klik dig...

Turen går til Slipshavn

Den 2. marts 2023: Onsdags-gåtur i Tårup 8. Marts 2023 Kl. 09.00 Vi mødes ”Under Egen” i Tårup....

Tårup Tartelet Tur 2023

Kom og vær med til en anderledes fællesspisning. Er du frisk på at prøve noget nyt? Vil du være...

Indkaldelse til...

Den 28. februar 2023: Frørup Vandværk afholder ordinær generalforsamling i Frørup forsamlingshus...

Tre foredrags- / debataftener

Den 24. februar 2023: Langå-Øksendrup-Svindinge holder tre foredrag og debataftener i...

Tak for husly

Den 22. februar 2023: Tak for husly til varmestuen ”Kirkens hus”. Onsdag den 22. februar var vi 8...

Jægernes aften

Den 23. februar 2023: Der var tre punkter på dagsordenen da Tårup Foredragsforening holdt...

Spændende møde med Sumatra

Den 16. februar 2023: Tårup-Frørup Seniorklub havde torsdag inviteret til foredrags-eftermiddag i...

Sang-andagt i Frørup Kirke

Sang-andagt i Frørup Kirke Tirsdag den 21. februar kl. 17.00 - 17:30 Som noget nyt vil...

Første skridt mod...

6. februar 2023: Det første skridt mod opførelsen af lokale solceller i Tårup, Frørup og Øksendrup...

Byg en burger i Tårup...

Den 27. januar 2023: Julie og Marlene havde fået en ny ide, som straks skulle prøves af, og i fint...

Søemod og Den Gamle Fabrik

26. januar 2023: Som sædvanlig på en torsdag aften, havde Tårup Foredragsforening inviteret til...

De støtter landsbyerne

12. januar 2023: To af områdets store virksomheder SuperBrugsen i Ørbæk og Frørup Andelskasse, har...

Invitation

Den 13. januar 2023: Vil du være med til at præge den kommende Fritids- og Idrætspolitik i Nyborg...

Stardustjæger Jon Larsen -...

11. januar 2023: Godt nytår! I december havde vi nyt besøg af stardustjæger Jon Larsen. Han fandt...

Statistik og Banko

Den 11. januar 2023: Denne tirsdag eftermiddag havde Tårup-Frørup Seniorklub inviteret...

Musik på Langæblevej

Den 7. januar 2023: Tårup havde besøg af Michael Hamilton. Det var hans anden koncert i low-fi...

Guri og Terje - tilflyttere...

Den 9. december 2023: Det var en gammel drøm der gik i opfyldelse den 10. juli 2021 klokken 13 da...

Nytårskur på Kongshøj Strand

Den 1. januar 2023: Vinterbaderne ved Kongshøj strand var så heldige at der både var strejf fra...

Byg en burger - med Julie og...

Den 2. januar 2023: Hej Vi byder på byg selv burger og pomfritter. Efter maden er der popcorn og...

Glædelig Jul og godt Nytår

Den 22. december 2022: Tårupportalens redaktion ønsker alle jer, der følger med her på...

Ny børnepasningsordning på...

22. december 2022: Tårupportalens redaktion har fået et tip om at en ny børnepasningsordning er på...

Julehilsen fra onsdagsgåturene

21. december 2022: Folkene fra onsdagsgåturene ønsker alle en god jul og et godt nytår. Af vores 3...

Nyt fra Kongshøj...

Den 21. december 2022: Kongshøj vinterbadelaug ønsker hinanden godt nytår lørdag den 31. december...

Lokale solceller til tre...

Den 21. december 2022: Pressemeddelelse vedr. Solcellelandsbyer Med 890.000 fra Energistyrelsens...

Information fra Frørup...

Den 20. december 2022: Frørup Vandværk. Orientering til forbrugerne vedrørende måleraflæsning....

Julehilsen fra præstegården

19. december 2022: Tårupportalen viderebringer hermed en musikalsk julehilsen i to dele fra...

Lucia fejring med...

13. december 2022: Menighedsrådet havde sammen med børnekoret Klokkefrøerne, inviteret til...

Julemarked i Tårup

10. december 2022: På Kajbjergvej 7, havde de inviteret til Julemarked i deres gamle gård i Tårup....

Vinter, mørke og kulde

Den 10. december 2022: Vinter, mørke og kulde er over os og vores høns æggeproduktion er ikke...

Flæskesteg og sidegevinster

Den 8. december 2022: Efter et par magre år med Corona-nedlukninger og ingen Fællesspisning og...

Rejsegilde på nyt studio i...

Den 2. december 2022: I dag havde Helga Marie Nordby og Crispen Gurholt indbudt til rejsegilde på...

Tur til Glorup

30. november 2022: Næste tur er til Glorup onsdag 7.dec. Start og samkørsel fra forsamlingshuset...

JULEMARKED I TÅRUP 10....

28. november 2020 Velkommen til lokalt julemarked i historiske omgivelser, i hjertet af Tårup...

Juletræet i Tårup blev tændt

25. november 2022: Traditionen tro fejrede vi julens snarlige komme, med en andagt i Tårup Kirke...

Klokkefrøerne og...

Den 20. november 2022: Børnekoret Klokkefrøerne havde øvet sig meget inden de skulle medvirke ved...

Julen hos Kiel Ratzow

25. november 2022: I Stines galleri, Bækvej 3 i Tårup kan du finde den unikke julegave. Der er...

Spisning efter gåturen...

25. november 2022: På onsdag den 30. November starter vores gåtur fra forsamlingshuset først kl....

Gudstjeneste og...

20. november 2022: 1. søndag i advent den 27. november er der gudstjeneste i Frørup Kirke kl....

Fællesspisning og julebanko

19. november 2022: Torsdag den 8. december 2022 er der Fællesspisning og Julebanko i Tårup...

Det vigtigste er at være til...

18. november 2022: Bestyrelsen for Tårup Forsamlingshus inviterede til Mad & Musik i...

Eskild blev valgt

Energi Fyns nye repræsentantskab er på plads Energi Fyns andelshavere har stemt, og de 93...

Nyt fra Tårup Vandværk

18. november 2022: Tårup Vandværk får ny administrationspartner og lægger i den forbindelse...

Sammen kan vi mere

17. november 2022: Hvordan styrker vi livet i de frivillige foreninger og fællesskaber i Nyborg...

Luciafejring med børnekoret...

Luciafejring med børnekoret Klokkefrøerne Velkommen til luciafejring med Klokkefrøerne i Tårup...

Fra udkant til højkant -...

17. november 2022: Tårup Foredragsforening havde torsdag aften inviteret Arne Mariager til Tårup...

Vildmarksoplevelser.

15. november 2022: Tårup-Frørup Seniorklub havde inviteret Jørn Folner, Ærø til november måneds...

Vi er blevet hørt

16. november 2022: I dag onsdag den 16/11-2022 kl. 13.00 afleverede jeg sammen med Venstresvings...

Nytårsmenu 2022 - fra...

Tapas til afhentning Nytårs tapas bestående af: Forskellige pølser Serranoskinke Røget laks...

Kunstrum Fyn - lancering af...

7. november 2022: Kunstrum-Fyns to initiativtagere Helga-Marie Nordby og Crispin Gurholt bød...

Fernisering på Draghes Gaard

5. november 2022: Martin Skauen og Crispin Gurholt, Tårup holdt i dag en velbesøgt fernisering på...

Ansøgning om støtte til...

5. november 2022: Klima- og Naturudvalget i Nyborg kommune holdt møde onsdag den 2. nov. 2022. På...

Juletræsfest i Frørup...

2. november 2022: Ja, så nærmer sig den kære juletid igen og vi prøver endnu et år, at få en...

Nyt fra onsdags gå ture...

2. november 2022: Gå holdet har sendt en forespørgsel til menighedsrådet ved Tårup og Frørup...

Nyt fra Kongshøj...

2. november 2022: Vi havde før forrige sæson, søgt om at få lov til at opstille en saunatønde ved...

Arrangement for...

Den 27. oktober 2022: Der er tradition for, at Landsbyrådene i Gammel Ørbæk Kommune afholder en...

Kreativt genbrug

Den 27. oktober 2022: Genbrugsartikler er på dagsordenen når vi leger - kom og leg med...

Fernisering Crispin Gurholt...

Fra 5 - 20. november udstiller kunstnerne Crispin Gurholt og Martin Skauen Østfyns Kunstforening...

Lancering af Tårup Dark Sky...

26. oktober 2022: Velkommen til lancering af Tårup Dark Sky Festival 2023 mandag 7. november kl....

Fra Ørbæk til Tårup

Den 23. oktober 2022: Dorte Pedersen og Frank Vilsøe Pedersen har boet 34 år i Ørbæk, og har nu...

Velkommen - tilbage - til...

Den 22. oktober 2022: Malene Ravn og Kristian Mandel Ravn overtog ejendommen på Mosevej 2 i...

Om Varmeplan 2022 i Nyborg...

21. oktober 2022: Teknik- og Miljøudvalget har dagsordensat forslaget til den nye Varmeplan 2022...

Grøn omstilling Tårup -...

20. oktober 2022: I forbindelse med vores orienterende møde i Tårup forsamlingshus torsdag d....

Når (hvis) vinteren kommer

20. oktober 2020: Nyborg kommune har netop vedtaget nogle ændringer omkring saltning og snerydning...

Høstfest i Seniorklubben

Den 18. oktober 2022: Tirsdag den 18. oktober kunne Tårup-Frørup Seniorklub byde velkommen til den...

Blowing in the wind

19. oktober 2022: Søndag den 30. oktober kl. 11:00 er der gudstjenste i Tårup kirke, med...

Eskild stiller op!

18. oktober 2022: EnergiFyn / Repræsentantskabsvalg 2022 Eskild Albjerg, Tårup Jeg har arbejdet...

Galleri Kiel Ratzow i...

13. oktober 2022: Glaskunst Workshops Der afholdes workshops for børn og voksne mandag kl....

Udstillingen "hehe"

12. oktober 2022: Udstillingen ‘hehe’ åbner på fredag den 14. oktober 2022 i Nyborg Vandtårn. På...

Fra Tårup til Christiania

5. oktober 2022: Onsdag den 5. oktober var Onsdags gåholdet på tur til København. Birthe havde...

Cellist Ida Riegels i Tårup...

6. oktober 2022: Tårup foredragsforening og cellist Ida Riegels tog os torsdag aften med på en...

Onsdagsholdet går nye veje

Den 28. september 2022: Midt mellem to regnvejrsdage var onsdagsholdet på Avernakø for at gå...

Orienterende møde om en...

Den 29. september 2022 kl. 19.00 var der indkaldt til orienterende møde i forsamlingshuset, for at...

Nørkleaften i Tårup...

27. september 2022: Bestyrelsen i Tårup Forsamlingshus er blevet enige om, at der ikke afholdes...

Kreativ efterårsferie i...

26. september 2022: {fastsocialshare}

Sådan!

22. september 2022: Torsdag aften var der indkaldt til stiftende generalforsamling i den nye...

Fællesspisning og farsbrød

21. september 2022: Onsdag aften var der igen fællesspisning i Tårup Forsamlingshus. Familierne...

Fælles landsbyrådsmøde

18. september 2022: LANDSBYSAMARBEJDET I NYBORG KOMMUNE INDKALDER TIL FÆLLES LANDSBYRÅDSMØDE...

Med Seniorklubben til Drejø

15. september 2022: Afgang i Svendborg Efter afgang fra parkeringspladsen ved Frørup Andelskasse...

Solcellepark i Tårup ?

16. september 2022: Der indkaldes til orienterende møde torsdag den 29-9-2022 kl. 19.00 om evt....

Nyheder til landsbyerne

Center og Landsbykordinatoren i Nyborg kommune udsender løbende nyhedsbreve til landsbyerne i...

Ny center- og...

12. september 2022: Kære alle Jeg hedder Anne Lysebjerg Hansen og er netop tiltrådt som Nyborg...

Glaskunst for begyndere og...

10. september 2022: Den første søndag i måneden har du mulighed for at deltage i et glaskursus hos...

Stjernestøv

10. september 2022: I for kort tid siden blev der skrevet historie på Fyn. En af vores...

Tårup Skole - 1. klasse -...

2. september 2022: At vi er gode til at holde sammen i Tårup, vidner dette billede - som...

Denise og Simon, Brandgaden 2B

2. september 2022: Velkommen til Denise og Simon Jørgensen, der overtog Brandgaden 2 B den første...

Kan du lide at spille...

1. september 2022: Vi er en flok (m/k) i vores bedste alder (15 - 55 år), der mødes en gang om...

Tårup som grøn landsby –...

30. august 2022: Vi er nu så heldige, at vi nu har en gruppe af borgere fra Tårup, som ser på...

Høstgudstjeneste i Frørup...

Søndag den 25. september 2022 Kl. 10.00 er der høstgudstjeneste i Frørup Kirke Ved denne...

Borgermøde - Fremtidens...

23. august 2022: Fremtidens ældrepleje 6. september 2022 kl. 18-21 Aktivcenter Ørbæk, Kløvervej 1...

Ny familie i Brandgaden 5

21. august 2022: Den 20. juli 2022 flyttede lille Kalle, Anne Marie og Jens Kristian...

Havefest for store og små i...

21. august 2022: Lørdag eftermiddag og aften var der stor havefest i Tårup. En gruppe af friske...

Danmarks første...

19. august 2022: Vi ønsker at dele en spænende nyhed med jer: En af vores samarbejdspartnere...

Lidt nyt om gåture.

19. august 2022: Onsdag den 17. august var vi 7 afsted på en 5 km gåtur. To personer der er...

Kunstskole for børn og unge...

19. august 2022: Kunstskole for børn og unge hos Kiel Ratzow For de 10-16 årige Opstart 7....

Sæsonstart Føgi

18. august 2022: Zumba med Annette er allerede i gang i gymnastiksalen på Ørbæk skole, så kom...

Badminton

18. august 2022: Frørup gymnastikforening - Badminton Der trænes i Ørbæk midtpunkt Seniortræning:...

Vil du være med i Tårup...

17. august 2022: Kunne du tænke dig at deltage i arbejdet i Tårup Landsbyråd? Vi vil gerne byde...

Tårup som grøn landsby – vil...

17. august 2022: Genopslag – dog med ny information Tårup som grøn landsby – vil du være med til...

Farligt kryds

17. august 2022: ⚠️Farligt kryds ved Svendborglandevej/Langæblevej (Sludekrydset).⚠️ Jeg er igang...

Asfaltarbejde i Tårup

12. august 2022: Vi udfører asfaltarbejde på Tårup Byvej 15/8 i tidsrummet 7:00 til 16:00. Vi...

"Alles bænk"

12. august 2022: Om aftenen i maj 2010 sad der 2 Hejrer i Brandgadens højeste træ – et lærketræ i...

Kære alle vandreglade

12. august 2022 Kære alle vandreglade. Vi er mange der har haft meget glæde af vores onsdags...

Gudstjeneste med guitarist...

Gudstjeneste i Tårup Kirke Torsdag den 25. august 2022 kl. 19:30 Denne hverdagsaften er der en...

Sæson 2022-2023 i Tårup...

Tårup Foredragsforening er nu klar med deres nye sæsonprogram, med fire forskellige og spændende...

Sæson 2022-2023 i...

5. august 2022: Tårup-Frørup Seniorklub har netop husstandsomdelt deres nye sæsnonprogram for den...

Tilflyttere i Brandgaden

3. august 2022: Birthe Ehlers og Per Larsen flyttede til Brandgaden 9 for snart længe siden - men...

Nyt galleri,...

Den 10. juli 2022: Sikke en åbning af Stines nye galleri, undervisningssted og værksted. Mere end...

Den gamle brugs

7. juli 2022: Nedrivingen af Tårup gamle brugsforening er nu påbegyndt ved Odense Nedbrydning APS....

Tårup som grøn landsby

Vil du være med til at afdække mulighederne? Der har som tidligere annonceret her på Tårupportalen...

En oase med magisk lyd

30. juni 2022: Forventninger til en koncertoplevelse og et spillested er at det foregår på en...

Åbning af Galleri Kiel...

Søndag d. 10. juli 2022 kl. 15-17 slår Stine dørene op til hendes nye galleri, værksted og...

Fællesskabsstafetten 2022

1. juli 2022: Skal nogle af os fra Tårup deltage i Fællesskabsstafetten 2022?...

Fra Skibby til Tårup

29. juni 2022: Anne Knudsen og Peter Lillelund Jensen er netop her i juni flyttet til Kirke Alle 4...

Fra Frørup til Tårup

29. juni 2022: På Bækvej 27 er ny beboer flyttet til. Det er Erik Rasmussen 85. år. Erik kommer...

Herregårdsruten går forbi...

24. juni 2022: I anledning af indvielse af Herregårdsruten har Destination Fyn anmodet om at få...

Glas Workshops i sommerferien

Glas Workshops i sommerferien hos Stine Kiel Ratzow på Bækvej 3 i Tårup. Også denne sommer kan I...

Tegneklubben (NO) på besøg

Den 19. juni 2022: Tårups nye galleri Farside Fyn har i nogle dage haft besøg af Tegneklubben....

Udskiftning af brædder

Den 16. juni 2022: Så mødes "de gamle" igen til frivillig arbejde for Tårup Idrætsforening. Denne...

Vi slutter af med smørrebrød

Den 15. juni 2022: Se nu lige hvad Steen synes vi havde fortjent efter vores gåtur langs vandet i...

Lars - du gør en forskel for...

16. juni 2022: Frørup skole har her til morgen fejret Bus Lars med flag og sang. Der har været et...

Frørup: Grøn omstilling samt...

Møde i Skulkendrup mølle d. 17. maj vedr. grøn omstilling Arrangeret af Nyborg kommune. Oplæg...

Sogneudflugt til hovedstaden

12. juni 2022: Årets sogneudflugt med Frørup - Tårup Menighedsråd gik til København, hvor...

Sankt Hans aften

Sankt Hans aften på Frørupgaard (Toftvej) i Frørup torsdag d. 23. juni. Landsbyrådet inviterer til...

Herregårdsruten

9. juni 2022: VisitFyn har netop præsenteret deres nye cykelrute: Herregårdsruten. De beskriver...

Asfaltarbejder i Tårup og...

7. juni 2022: Nyborg Kommunes Teknik og miljø udvalg har på deres møde den 7. juni 2022 besluttet...

Henrik Kragh fik GF's...

8. juni 2022: Hele Tårups musik- og koncertarrangør Henrik Kragh blev i maj måned sammen med en...

Galleri Farside Fyn

den 6. juni 2022: Et fint nyt galleri har set dagens lys i Tårup. Galleriet Farside Fyn finder du...

Fødselsdag

I dag den 6. juni fylder taarupportalen.dk 9 år og tager dermed fat på den 10. sæson med nyheder,...

Vi går da stadigvæk

3. juni 2022: Som det kan ses på billedet, har vi stadigvæk glæde og fornøjelse af vores gåture....

Information fra Maemosens...

Fredag den 10.6.2022 mellem kl. 8.30 og 9.30 vil Maemosens Vandværk være uden strøm og dermed uden...

Afstemningsresultat i...

1. juni 2022: Se resultatet for afstemningen om forsvarsforbeholdet i Frørup/Tårup -...

Familiegudstjeneste

29. maj 2022: I dag har der været familiegudstjeneste i Frørup kirke med efterfølgende spisning i...

Med vild omtanke

27. maj 2022: Vi har bygget orangeri i år. I den forbindelse har vi omlagt haven. Vi har valgt...

Grøn landsby

28. maj 2022: Nu er der kommet materiale fra den 17. maj 2022, hvor der afholdtes møde om at blive...

Ugler i mosen

27. maj 2022: Der er ”ugler i mosen” De sidste uger har vi haft ”ugler i mosen” bag vores hus. Den...

Spil skak i præstegården

Lørdag den 28. maj kl. 14-17. Der arrangeres en lille skakturnering i konfirmandstuen for såvel...

Tour de l’art - Lokal kunst

19. maj 2022: I forbindelse med Tour de France kommer forbi Nyborg har Østfyns Kunstforening skabt...

Hjertestarteren i Frørup

11. maj 2022: Hjertestarteren i Frørup er nu tilbage på sin gamle plads i Kirkens hus,...

Øko-æg fra Kajbjergvej 7

8. maj 2022: I en tid med stigende æg-priser er det dejligt, at vi har lokale leverandører i...

Guide til din vilde have

5. maj 2022: Projektgruppen "Vild med Tårup" har brugt vinterpausen til at arbejde med en...

Grøn landsby, grøn...

4. maj 2022: Invitation til debatmøde på Sulkendrup Mølle, tirsdag den 17. maj kl. 19. Som lovet...

Nye medlemmer til Tårup...

4. maj 2022: Kunne du tænke dig at deltage i arbejdet i Tårup Landsbyråd? Vi vil gerne byde nye...

LYS I VINDUERNE OG OP MED...

Så er det atter årsdagen for Danmarks befrielse, efter 5 års besættelse 5. maj 1945. (Eller det...

Konfirmation i Tårup Kirke

8. maj 2022: På den smukkeste forårssøndag man kan tænke sig, var der konfirmation i Tårup kirke....

Konfirmation i Frørup Kirke

1. maj 2022: Solen brød gennem skyerne denne dejlige forårssøndag den 1. maj, netop som...

En af Fyns største landsbyer

28. april 2022: "Tårup nævnes første gang i 1361, hvor den betegnes som "Thorpe". Byen er opstået...

Servicemeddelelse fra...

25. april 2022: Erik Jensen, Haulund Landbrug oplyser at de bringer gylle ud fra onsdag den 27....

Iværksætteriet blomstrer på...

22. april 2022: Vores to drenge er begyndt at sælge æg ude ved vejen. Tårup Byvej 38. Æggene komme...

Dialogmøde i Frørup...

21. april 2022: I forbindelse med Østfyns Museers kortlægning af kulturarven var der torsdag...

Flygtninge fra Ukraine.

08. april 2022: Fællesspisninger på ”Mødestedet” Vestervold. Ukrainske flygtninge og deres...

Vi finder altid en løsning

31. marts 2022: Virksomhedsportræt: Østfyns slamsugning og rørspuling Den første april 2019 købte...

Invitation til gåture

31. marts 2022: Vi kan stadigvæk være flere vandreglade på vores onsdags ture her i området...

Vilde bede skal også passes

27. marts 2022: I projektgruppen Vild med Tårup tog vi den sidste søndag i marts, fat på...

Fra England til Tårup

26. marts 2022: Lena Frederiksen tog som 18 årig det store spring og flyttede til England. Her fik...

Vandring er populært

og stadig flere vandreturister besøger Fyn og øerne Vil du udvikle din virksomhed, så flere...

Orientering om de ukrainske...

18. marts 2022: Som medlem af samarbejdsgruppen under Dansk Flygtningehjælp i Nyborg vil jeg her...

Årets Fynbo

Rene Kjær, Tårup er kåret som Årets Fynbo indenfor travet. Han blev kåret og hædret i lørdags på...

Kunne du tænke dig at være...

Så kom til et af de 14 landsdækkende orienteringsmøder om oprettelse af lokale aktionsgrupper....

Hjertestarterkursus -...

10. marts 2022: Da der lokalt har vist sig interesse for at komme på hjertestarterkursus, kan der...

Vi takker for denne gang...

Åbent brev Kære landsby, dette åbne brev for at takke alle jer, der har været med til at gøre...

Koncept for lokalt...

02. marts 2022: Nyborg kommune har vedtaget en Politik for Grøn Omstilling med ambitiøse mål for...

Indbydelse til dialogmøde...

22. februar 2022: Frørup landsbyråd har modtaget en invitation til dialogmøde fra Østfyns Museer...

Udstilling på Draghes Gaard

KIRSTEN THILSING-HANSEN udstiller malerier og keramik (unika) på DRAGHES GAARD Kongegade 24, 5800...

Tim Schou giver koncert i...

Fredag aften den 18. februar 2022 var Bækvej 9's stuekoncerter igen aktuel med en intimkoncert i...

En stor tak til Bent og...

11. februar 2022: Vi havde vist vænnet os til tanken om, at vi skulle bade fra stranden fordi...

Værksted-, udstilling- og...

Søndag den 30. januar 2022 var der rejsegilde på Bækvej 3 i Tårup hos Kiel Ratzow Skulpturer &...

Når der er noget, der går...

Lokalavisen i Nyborg har interviewet Lotte og Arne Nielsen, Brandgaden i forbindelse med at...

Dilettant aflyst i Frørup

21. januar 2022: Kenneth Højvang fra Frørup Forsamlingshus oplyser til Tårupportalen, at de vælger...

Onsdagsgåtur fra Kaliffenlund

Onsdags-gåtur i Tårup 26. Januar 2022 Kl. 09.00 Vi mødes ”Under Egen” i Tårup. Derefter kører vi...

Hjertestarter i Frørup er...

19. januar 2022: Hjertestarteren i Frørup er midlertidig flyttet til Frørupvej 22, hvor den er...

Værd at bemærke

14. januar 2022: To af områdets store virksomheder SuperBrugsen i Ørbæk og Frørup Andelskasse, har...

Musikalsk Nytårshilsen fra...

Tårupportalen fik en musikalsk Nytårshilsen fra Jost Hettwer, som vi her deler med Tårupportalens...

Husk nytårsbrillerne

- og pas godt på dig selv og landsbyernes fine gamle stråtækte ejendomme, når du skyder nytåret...

Julen 2021

Glædelig Jul Redaktionen ønsker alle Tårupportalens læsere en rigtig glædelig Jul. Tårup Kirke...

Frørup Vandværk

23. december 2021: Orientering til forbrugerne vedr. måleraflæsning. De nye målere bliver...

Stille nacht, Heilige Nacht

18. december 2021: Tårupportalen fik i dag en musikalsk julehilsen fra Jost Hettwer, som vi her...

Fodkolde hilsner fra...

11. december 2021: På trods af mange aflyste arrangementer, er det stadigvæk muligt at mødes til...

Corona i Tårup

29. november 2021: I fredags den 26. november var der andagt i Tårup Kirke og efterfølgende et...

Gæsterne kommer - husk dit...

27. november 2021: Bestyrelsen i Tårup Forsamlingshus har med baggrund i den aktuelle situation...

Den nye Tårupbog

Den nye Tårupbog: "Fortællinger om Tårups beboere og ejendomme, samlet gennem årene 2013 - 2021"...

De ved det godt...

26. november 2021: Det er jul om lidt. Men det er også nu, du måske kan få en ekstra julegave af...

Tårup Vandværk er i gang med...

Opdatering... Fra mandag den 25. november påbegyndes arbejdet med udskiftningen af vandmålerne på...

Juletræsfest i Frørup

Juletræsfesten i Frørup er aflyst pga. de høje smittetal. Nu nærmer sig den kære juletid og det...

Drejergaard og hulekirkerne

18. november 2021: Midt inde i Tyrkiet i Anatoliens højland ligger provinsen Kappadokien....

Børn i Tårup - se her!

Torsdag 25. november inviteres børn i Tårup til krea-hygge i forsamlingshuset kl 15.30-17.30! Vi...

Fællesaktiviteter 2022

11. november 2021: Hvilke aktiviteter vil du gerne have her i Tårup i 2022? Tårup Landsbyråd og...

Sauna tønde

5. november 2021: Sæsonen for vinterbadere er ved at være rigtig i gang nu, selvom vandet er 10...

Kan en pedel mindske...

De små landsbyer i Nyborg Kommune bliver overset og trænger til et løft, mener både borgere og...

Mød lokalpolitikerne i...

Tårupportalen har i forbindelse med det kommende kommunalvalg stillet syv spørgsmål til de fire...

Vi kan sagtens være flere

25. oktober 2021: Spejdergruppen KFUM Kongshøj har plads til flere spejdere. Når man er til...

Hertil fra Endelave og...

23. oktober 2021: Sofie Kamille Astrup og Laurids Højgaard Madsen har med meget kort...

Flytter ind til december

23. oktober 2021: Hanne og Jørgen Bloch har købt huset på Bækvej 19 den 1. oktober 2021. I...

Kulinarisk aften

20. oktober 2021: Kulinariske Kildegaarden byder velkommen til en kulinarisk aften med Mortens and...

Retter op på rosenbedene i...

13. oktober 2021: Karsten fra Nyborg Kommunes landsbypedeller er i øjeblikket i fuld gang med at...

Trafiksikker venstresvingsspor

10. oktober 2021: Etablering af trafiksikker venstresvingsspor - vil du være med i dette arbejde?...

Velfortjent - Benny fik...

07. oktober 2021: Der var torsdag aften Landsbyrådsarrangement i Gammel Ørbæk Kommune. Fem...

Nørkleaften i Tårup...

29. september 2021: Nørkleaften i Tårup forsamlingshus Tag dine nørklerier og aftenkaffen med...

Fokus på kulturarven i...

28. september 2021: I dag fik Tårup besøg af tre medarbejdere fra Østfyns Museer. Du kunne opleve...

Tårup Vandværk -...

Bestyrelsen i Tårup Vandværk aflæser vandmålere lørdag den 9. oktober. For at lette aflæsningen...

Sandkasseholdet

Se her! Flot tilbud fra Tårup IF til kommende fodbold superstjerner mellem 3 og 5 år:...

Information fra Frørup...

Frørup Vandværk. Orientering til forbrugerne på: Sentvedvej,nordlige del Frederikshøj...

Åben Vingård i Frørup

Frørup Vingård, Regissevej 3, 5871 Frørup holder åben vingård lørdag den 4. september 2021 . På...

Badminton

1. september 2021: Frørup gymnastikforening. Hej alle, unge som ældre nybegyndere og øvede,...

Klimaminister Dan Jørgensen...

Den 26. august 2021: Klimaminister Dan Jørgensen besøgte i dag Tårup og Projekt Vild med Tårup,...

Månedens vært - Low-Fi...

25. august 2021: Henrik har været vært siden oktober 2019 og afholdt seks koncerter (med flere på...

Mindre brand på kirkegården

23. august 2021: I forbindelse med et arbejde med en ukrudtsbrænder, gik der ild i en del af...

Klokkefrøerne - Børnekor

KLOKKEFRØERNE BØRNEKOR Har dit barn lyst til at synge sammen med andre børn? Nyt børnekor for de...

Line og Joshua er flyttet...

15. august 2021: Line Lund Schmidt og Joshua Daniel Pratt Nielsen er flyttet til Tårup her først i...

Generalforsamling i Tårup...

Tårup Vandværk indkalder til årlig generalforsamling fredag den 20. august kl 17:00 på vandværket...

Gratis tegne & male workshop

13. august 2021: Se her - et rigtigt fint tilbud fra Anne Maries Tegneskole - kom med til en tegne...

Eventyrvogn på Vejenlyst

Glæd dig til en fantasifuld oplevelse når Vejenlyst’s ny eventyrvogn bliver indviet. Søndag d. 15....

Den gamle brugs i Tårup

29. juli 2021: Fra 1886 og til 2001 havde Tårup sin egen Brugsforening. Uddelerparret Minna og...

Koncert med Henrik Johannesen:

17. juli 2021: Gæstebogen: Tak for en stemningsfuld havekoncert Fantastisk musik, god stemning og...

Tårup beboernes egne projekter

Dit eget vilde haveprojekt. Rigtig mange dyr og insekter nyder godt af, at vi mennesker inviterer...

Koncert med Henrik Johannessen

Bækvej 9's Stuekoncerter præsenterer: Henrik Johannessen leverer sydstats-inspireret musik, tilsat...

Glaskunst Workshop

09. juli 2021: Glaskunst Workshop i Tårup d. 14. eller d. 20. juli kl. 10-12.30 Lav et glasbillede...

Godt i gang

01. juli 2021: Da der igen blev ro på Tårups festplads under egen, efter den festlige dag, gik...

Glaskunst Workshop Click &...

Beregnet til alle kreative sjæle: -Børn fra 6 år med hjælp fra en voksen -Børn fra 10 år på egen...

Fælles muligheder i Frørup...

02. juli 2021: I Frørup findes en minigolfbane på Frørupgaard. Køller og bolde opbevares hos...

Åben have på Vormark Allé

Stine og Laybourn Design holder ÅBEN HAVE den 11. og 18. juli fra 11.00 til 17.00 på Vormark Allé...

Susanne Hintz takker af som...

Ved generalforsamlingen har Susanne Hintz ikke ønsket at genopstille til bestyrelsen for Tårup...

En lidt længere tur

Onsdagsgåturen den 23. juni Vi mødes ved Grill Hytten kl. 09.00 og kører sammen til Skellerup....

Velkommen til en festlig dag...

Festlig dag med Åbent Hus og indvielse i Tårup den 20. juni 2021 på det grønne område ved og...

Ud i det blå med Seniorklubben

Tag på udflugt med Tårup-Frørup Seniorklub Ud i det blå Efter lang tids Corona-pause starter vi...

Nu er de her

De nye kartofler. På Juelsbo på Kirke Alle i Tårup, har de startet salget af årets nye kartofler,...

Orientering omkring...

17. maj 2021: Frørup Vandværk a.m.b.a. afholder ordinær generalforsamling i Frørup forsamlingshus...

Meddelelse fra Frørup Vandværk

17. maj 2021: Meddelelse fra Frørup Vandværk. I forbindelse med ledningsarbejde på hovedledningen,...

Vi skaber rammer for øget...

11. maj 2021: I dag gik projektgruppen Vild med Tårup i gang med at etablere vilde bede på...

Insektvenlige bede på Tårup...

11. maj 2021: Frørup-Tårup menighedsråd og graver har taget fat på at forny Tårup kirkegårds...

Dark Sky Tårup?

Kære Tårup borgere, en tilfældig snak på en onsdags gåtur førte til, at jeg stillede et forslag...

"Blot krop" Gen-åbning af...

Blot krop er en stærkt visuel udstilling med kroppen som omdrejningspunkt. Udstillingen består af...

Blomster- og insekthave i...

28. april 2021: Jeg har længe fulgt med i insekternes levevilkår i Danmark, og når man tænker...

Bike Station Tårup

19. april 2021: Tårups nye Bike Station er nu på sin plads ved Tårup Kirke og Forsamlingshus. Det...

Møde med de nye...

15. april 2021: Teknik og Miljøudvalget i Nyborg kommune har netop truffet beslutning om at...

Gåture med nye horisonter

Gåtur i Tarup/Davinde naturområde onsdag den 21.april. Onsdag den 21. april, er det vores plan at...

Frøposer sælges - Dansk...

12. april 2021: Nu kan du købe frøposer med Dansk Vildeng via www.vildmedtaarup.dk I takt med at...

Gåture fra under Egen

4. april 2021: Vi går stadigvæk hver onsdag kl 9. Vores sidste tur var på 8,5 km. Alle der har...

Vinterbadning fra Kongshøj...

4. april 2021: Vinterbadning. Hver lørdag kl. 9 bader dem der har lyst fra badebroen ved Kongshøj...

Sonja og Vild med Tårup

7. april 2021: Projektgruppen Vild med Tårup fik onsdag aften besøg i Tårup forsamlingshus af...

Tårup Landsbybibliotek lever...

7. april 2021: Nu er det 3 år siden vi startede Landsbybiblioteket, og da der er kommet en del...

Vil du spille petanque i...

Selvom vi ikke har indviet vores to petanquebaner og at vi heller ikke kender datoen for vores...

Loppemarked

Kom til LOPPEMARKED SLUDE STRAND 4B Keramik, glas, porcelæn,billeder, møbler, cykler mm Langfredag...

Kom bare til hest

27. marts 2021: Birgitte Cordes fra Tårup Landsbyråd stod her i weekenden i spidsen for et lille...

Glaskunst Påske Workshop

Glaskunst Påske Workshop Click & Collect Hent en workshop-kasse med alt hvad du behøver i Tårup og...

Påskeudstillingen 2021

Påskeudstillingen 2021 på Musisk Værksted i Tårup Kirsten Thilsing Hansen udstiller en række af...

Servicemeddelelse fra...

20. marts 2021: Erik Jensen, Haulund Landbrug oplyser at de bringer gylle ud med gylleudlægger her...

Der er noget på vej

15. marts 2021: Nyborg kommune vil i samarbejde med Tårup landsbyråd opsætte en Bike station ved...

Vaccinationskalender

Sundhedsstyrelsen har opdateret vaccinationskalenderen den 11. marts 2021: Læs mere på...

Cykelsti fra Tårup/Frørup...

10. marts 2021: Den 3. marts 2021 modtog Tårup Landsbyråd en forespørgsel fra Teknik- og...

Anne Maries Tegneskole

Anne Maries Tegneskole i Tårup Tilbyder undervisning i tegning og akvarel. Til alle der vil lære,...

Udsættelse af...

03. marts 2021: Tårup Vandværk informerer. Bestyrelsen beklager at meddele at årets...

Aflysning - Seniorklubbens...

26. februar 2021: Da forsamlingsbegrænsningen på 5 personer fortsat er gældende er det ikke muligt...

Orientering fra Frørup...

19. februar 2021: På grund af omstændighederne, er vi desværre nødsaget til at udsætte...

Kunstrum Fyn

15. februar 2021: Tårupportalen har erfaret at Helga-Marie Nordby og Crispin Gurholt i Brandgaden...

Karina og Tjalfe er flyttet...

13. februar 2021: Karina Krins Bressendorff og Tjalfe Skov Pedersen er flyttet ind på Hagenborgvej...

Tilflytterportræt Niels...

13. februar 2021: Velkommen til Niels Lundshøj, 35 år, der 15. december overtog ejendommen på...

Meddelelse fra Frørup Vandværk

11. februar 2021: Orientering til forbrugerne. Vandværket vil i den kommende tid, foretage...

Etablering af et badelaug...

10. februar 2021: Tårup Landsbyråd har i samarbejde med Minka Heilmann ansøgt og fået bevilliget...

Morten viser vej

Er du ved at blive lidt corona-træt? Så følg gerne i Mortens fodspor ud til nye oplevelser: Morten...

Vinterbadning ved Kongshøj...

Vinterbadning med afstand. Efter nytår er vi nogle modige kvinder der har badet sammen fra broen...

Vild med Tårup

Om vild med Tårup Den alvorlige problemstilling er jo at insekterne gennem de sidste 25 år er på...

Helt utroligt

- så mange artige børn der er i Tårup! Julemandens kane er brudt sammen og det er usikkert om den...

Seniorklubben aflyser...

11. december 2020: Efter at regeringen har forlænget forsamlingsbegrænsningen på 10 personer til...

Clever el-ladestander ved...

02. december 2020: Vi har nu fået opstillet vores Clever el-ladestander på P-pladsen ved Frørup...

Til alle artige børn i Tårup

Det forlyder at julemandens kane er brudt sammen og det er usikkert om den når at blive repareret...

Jul i Frørup Vingaard

Besøg Frørup Vingaard, fæld selv dit juletræ og få en flaske vin med hjem til Julen......

Onsdagsgåturen den 9....

Gåturen starter kl. 9.00 hos Stine Laybourn på Vormarkallé 5, 5871 Frørup. Vi kan parkere på...

Julegavemarked

JULEGAVEMARKED Keramik - Maleri Kom og køb årets unikke julegave fredag d. 11. december lørdag d....

Onsdagsgåtur tilbud

På vores Gåtur fra ”Under egen” i onsdags, blev vi enige om, at vi nu trængte til at se noget nyt....

En verden af design

Den 13. november 2020: Langt ude på Vormarkallé finder vi en kreativ pige, der har etableret sin...

Nytårsmenu 2020

Menu Forret: Lakseroulade med kold- og varmrøget laks, sprøde salater og grøn dressing. Hertil...

Aflysning af julemarked

30. oktober 2020: I Vejenlyst har vi i dag endelig besluttet at vi aflyser vores planlagte...

Rene Kjær vinder DM for 4....

25. oktober 2020: Stabil kørsel hele konkurrencen igennem gør, at René Kjær allerede inden sidste...

Høring af nyt regulativ for...

14. oktober 2020: Folketinget har besluttet, at der skal indsamles mere genanvendeligt affald fra...

Kulturarvsmasterplan

12. oktober 2020: Tårup Landsbyråd er blevet informeret om nedenstående. Nyborg Byråd har...

Det skrider fremad

Den 10. oktober 2020: Lørdag formiddag var det Daniel fra Øksendrup og Uffe fra Sådereup der gav...

Onsdagsgåturen

09. oktober 2020: Hermed en lille hilsen og en invitation fra os der går fra ”Under egen” om...

Budgetforlig 2021-24 i...

Den 13. september 2020 har partierne Venstre, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Socialistisk...

Vejenlyst efterårsfestival

Kom og oplev Vejenlyst efterårsfestival -fra fredag den 9. oktober til og med søndag den 18....

Vi har lidt travlt -...

24. september 2020: Har du en god ide til byen, som du gerne vil være med til at føre ud i livet?...

Stuekoncert med dybde

21. september 2020: Stuekoncerterne får dybde og en inderlighed som ikke findes på større scener....

Aflæsning af vandmålere

15. september 2020: Bestyrelsen for Tårup Vandværk aflæser vandmålerne lørdag den 26.09.2020 fra...

Åbne døre

12. september 2020: TIL ALLE INTERESSEREDE Jeg kunne tænke mig at holde "åbne døre" med...

Spændende tur til egnen...

Hjerting Kirke, Skulpturen Mennesket og Havet, Tirpitz Museum Efter opsamling starter turen mod...

Aflyst: Fællesspisning i...

Nu er der igen Fællesspisning i Tårup Forsamlingshus - begrænset antal pladser - tilmelding senest...

Nørkleaftnerne starter op...

28. august 2020: Det bliver som udgangspunkt sidste onsdag i måneden - første gang den 30....

Tårup kunstner udstiller i...

28. august 2020: "TO VENNER" Kunstudstilling på GALLERI KIK Trollegade 2 i Kerteminde. KIRSTEN...

LOF-Østfyn tilbyder...

26. august 2020: LOF-Østfyn tilbyder her i efteråret tre kreative kurser hos AnneMaries Tegneskole...

Nordisk rekord i Tårup?

25. august 2020: "DEN DER HAR EVNEN, HAR OGSÅ PLIGTEN" 🙂 – det motto, skulle man tro, vores hunde...

Byen har fortsat brug for...

- vi skal have lagt fliser og bygget kaffehus. Første del af anlæggelsen af de to petanquebaner på...

Orientering om...

10. august 2020: Udvalgsformand Per Jespersen (S) og Søren Svendsen på vegne af Venstre har bedt...

Gættekonkurrencen

14. august 2020: På Tårupportalen startede vi en gættekonkurrence for et par uger siden, hvor man...

Information fra Frørup...

10. august 2020: Servicemeddelelse til forbrugerne. Torsdag d. 13/8 fra kl 8.00 til ca. 15.00 kan...

Klar til sæsonstart

10. august 2020: Tårup Foredragsforening melder klar til sæsonstart med et flot og alsidigt...

Flot sæsonprogram

10. august 2020: Tårup-Frørup Seniorklub har netop udsendt deres program for sæson efterår 2020 og...

Tur med traktor til Svelmø

07. august 2020: På vores onsdags gåture fra forsamlingshuset, har der nogle gange været snak om,...

Tårup Vandværk informerer -...

Den 21. august 2020 oplyser bestyrelsen for Tårup Vandværk til Tårupportalen at vandingsforbudet,...

Vi har brug for din hjælp

03. august 2020: - vi skal have lagt fliser og bygget kaffehus Første del af anlæggelsen af de to...

Efterårstalks

29. juli 2020: Torsdag d. 6. august kl. 19.30 skyder Vejenlyst deres række af efterårstalks i...

Glas Workshop Take Away for...

23. juli 2020: Lav et eller flere smukke glasbilleder med en glas- og værktøjskassen fra...

Onsdags gåturene i Tårup

20. juli 2020: På vores gå ture fra ”Under egen”, har vi været fra 4 til 7 personer. Det er måske...

Havebryllup på Bækvej

Lørdag den 18. juli 2020 sagde Heidi og Henrik ja til hinanden under den store rødeg i deres have...

Grill "Under Egen" er igang...

15. juli 2020: {fastsocialshare}

Danmark Rundt på cykel med...

11. juli 2020: Tårups cykelentusiast Frank Hjorthåb havde egentlig planlagt at gentage succesen...

Hjertestartergruppen i Tårup...

11. juli 2020: Pr. 01. maj i år blev der indført et landsdækkende tilkaldesystem i forbindelse med...

Tårup Landsbyråd har fået logo

Den 11. juli 2020: Det er med stor glæde, at Landsbyrådet i Tårup kan offentliggøre vores nye...

Realiser din drøm med penge...

I Europa er der mere end 2000 såkaldte LAGere. I Danmark findes der 26 og på Fyn bare to af...

Sommer på Vejenlyst

6. juli 2020: Så er det i dag at Ingrid og Anders på Vejenlyst åbner deres Sommerudstilling 2020....

Bike Friends og Tårup

Den 5. juli 2020: Bike Friends - hvad er det? Bike Friends er cykelvenner, der helt frivilligt...

Havebryllup i Tårup

Lørdag den 18/7 holder vi havebryllup. Det bliver på ingen måde højtideligt men mere ala havefest...

Bestil en flagning i Tårup

04. juli 2020: Via Landsbyrådets målrettede indsats er der - som tidligere omtalt på portalen - nu...

Sommerkursus i tegning

Læs mere {fastsocialshare}

Seniorklubbens komité i...

25. juni 2020: Med frisk gåpåmod og godt humør mødtes Tårup-Frørup Seniorklubs komité i det...

Glas Workshop Take Away hos...

03. juli 2020: Laura Johansen og Mormor Herdis Termansen var de første til at prøve Glas Workshop...

Invitation - Vejenlyst...

Kære landsby, det vil glæde os virkelig meget, hvis I vil kigge forbi Vejenlyst og opleve vores...

MC Hansen kommer til Tårup

Bækvej 9’s stuekoncerter vil gerne give muligheden for en unik og intim musikoplevelse. Foto...

Klokkefrøerne vender hjem

13. juni 2020: Biolog Niels Dam har udsat klokkefrøhaletudser i netbure på Tårup Strand Camping....

Hjerteløber ❤️

12. juni 2020: Trygfondens Hjerteløberordning blev opstartet 01. maj 2020 i Region Syddanmark, og...

Gåtur i Tårups nærområde

I vores nyreviderede udviklingsplan for Tårup, som kan læses på Tårupportalen , er der noget om...

Tårup flager på Grundlovsdag

5. juni 2020: For nogle dage siden var Nyborg Kommune forbi Tårup og bistå med fundamenter til nye...

Kongshøjen - nu med ny bænk

5. juni 2020: Tårup Landsbyråd har banet vejen til en stor oplevelse. Stien op til et af vores...

Stenbiderne på Kongshøj Strand

6. juni 2020: Ups! - Tårupportalens redaktion var en tur på Kongshøj Strand her til aften og havde...

Fejring af 100 året for...

Grænseforeningen havde sammen med Frørup-Tårup Menighedsråd og Frørup Landsbyråd planlagt en...

Hvad graver de nu efter?

20. maj 2020: I de her dage er Nyborg Kommune på besøg i Tårup. De graver huller rundt omkring ved...

Nu er de her!

20. maj 2020: De nye kartofler. På Juelsbo på Kirke Alle i Tårup, har de startet salget af årets...

Logo til Tårup Landsbyråd

Vil du hjælpe? Landsbyrådet i Tårup vil gerne have eget logo Logoet, som Landsbyrådet ønsker, skal...

Forårets store fodbolddag

Nu kan du sikre dig en billet til forårets store fodbolddag på Frørup Andelskasse Arena, hvor der...

En lærke letted, og tusind...

Den 4. maj 2020: Der er skrevet bemærkelsesværdigt få sange om besættelsen, men Mads Nielsens...

5. maj er det 75 år siden...

30. april 2020: Tirsdag d. 5. maj er det 75 år siden Danmark blev befriet, efter 5 års tysk...

Tårup Landsbyråd har fået ny...

29. april 2020: Interview med Mette Bro Jansen, formand for Tårup Landsbyråd. På en kølig...

Landsby forskønnelse

23. april 2020: Karsten Mengel og Paul Dyekjær tager sig kærligt og effektivt af...

Kiel Ratzow - Live på...

Under mottoet: ”Når kunsten ikke kan komme ud til publikum, må publikum komme hjem til...

Servicemeddelelse til...

21. april 2020: I forbindelse med målerskift vil der blive lukket for vandet fredag d.24. april...

Tillykke Dronning Margrethe

16. april 2020: Vi ville også være med til at fejre vores dronning i dag. Et ridt med dannebrog og...

Stopper efter næsten 18 år i...

16. april 2020: Da Kaj Nordahl stopper efter næsten 18 år i Tårup Landsbyråd, siger vi Kaj tusind...

Aktivitets kalender

10. april 2020: Else Marie Schjerning og Annelise Spangsgaard har et stykke tid arbejdet på at...

Nøj, det' for børn!

04. april 2020: Et sted i Tårup står disse to triste elefanter og kikker ud på vejen. De må ikke...

Uvelkomment besøg i Kirkens...

02. april 2020: Menighedsrådet oplyser at der om aftenen/natten mellem 1. og 2. april har været et...

Forår på Frørupgaard

28. marts 2020: Benny Petersen har sået bykøkkenhaven til med grøntsager og urter. Alle er...

Op med flaget!

Dannebrog har i sin 800 årige historie også været samlingspunkt i mørke tider - og indgydt mod,...

Servicemeddelelse til...

27. marts 2020: I forbindelse med målerskift vil der blive lukket for vandet mandag d.30. marts...

God morgen derude!

27. marts 2020: I dag er det 14 dage siden vi lukkede skolen, og vi har alle skullet øve os på en...

Tilflytterportræt

Minka Heilmann og Flemming Henningsen bor på Åvej 2 sammen med deres labrador Hugo. Flere har...

Røde Kors - Corona...

Corona-situationen udvikler sig dag for dag, time for time. Der er et stigende behov for hjælp til...

Servicemeddelelse - Haulund

18. marts 2020: Erik Jensen, Haulund Landbrug oplyser at de kører gylle ud idag og i morgen....

Forårsudstilling på...

Kære allesammen... Her i den noget besværlige tid, hvor mange trækker det store læs, mens andre...

Aflyst: Generalforsamling i...

14. marts 2020: Grundet henstilling fra regeringen og den generelle situation ift. Covid-19, så...

Aflyst: Åben Alpaka Stald i...

Aflyst: Åben alpaka stald er aflyst i forsøget på at undgå Corona virus spredning Lørdag den 11....

Referat fra 2....

Kære deltager i 2. udviklingsmøde, mange tak for endnu et inspirerende og frugtbart møde. På mødet...

Fællesskaber - Gåtur i...

I vores nyreviderede udviklingsplan for Tårup, som kan læses på Tårupportalen , er der noget om...

Aflyst: Invitation til Årsmøde

Årsmødet er aflyst Kom og vær med, når Landsbysamarbejdet i Nyborg Kommune inviterer til Årsmøde...

Tyverier fra forsamlingshuse...

27. februar 2020: I øjeblikket er der en del uønsket interesse for de fynske forsamlingshuse -...

Vejenlyst

Kunst, kultur og natur på Vejenlyst i de kommende år: For tre år siden blev kunstnerparret Anders...

Kan det tænkes - kan det...

13. februar 2020: Den aktive Tårup/Frørup iværksætter Lene Østerlid, som driver Kulinariske...

To prisbelønnede folk-duoer...

To af landets mest etablerede folk-duoer slår pjalterne sammen i en unik serie koncerter henover...

Nørkleaftener

Strikker eller hækler du? Eller noget helt tredje håndarbejde? Måske vil du gerne lave et...

Fodbold for alle

06. februar 2020: Har du, eller kender du en dreng, født årgang 2010/2011, der godt kunne tænke...

Generalforsamling i Tårup...

05. februar 2020: Tårup Vandværk Indkalder til årlig generalforsamling tirsdag den 3. marts 2020...

Invitation til 2....

Vejenlyst den 3. februar 2020: Kære naboer I inviteres til 2. møde for udvikling af aktiviteter i...

Nyheder fra Grønland og...

02. februar 2020 Tårupportalen har modtaget en hilsen fra Laurits og Johannes der i øjeblikket er...

Udsat: Besøg på Jysk Fynske...

OBS! Udsat Vores arrangement på Jysk/Fynske medier mandag den 16. marts 2020 er udsat ind til...

Generalforsamling og...

Tårup Foredragsforening Generalforsamling og foredrag med stegt flæsk og persillesauce torsdag 20....

Nye tilflyttere til Tårup

27. januar 2020: Helga-Marie Nordby og Crispin Gurholt flyttede ind sammen med deres lille datter...

Historien om de fynske...

Tirsdag den 04. februar 2020 kl. 14:00 i Frørup Forsamlingshus Program: Arkivleder cand phil i...

Tårupbogen - sidste udkald

25. januar 2020 Kære landsbybeboere i Tårup. Gennem en række år har vi arbejdet på at samle...

John Blek Solo

Aflyst: Koncerten er aflyst på grund af corona virus smittefare Der arbejdes på at koncerten kan...

Om tvivl, tro og kærlighed

Kathrine Lilleør - Sognepræst, cand.theol., ph.d., debattør, forfatter og foredragsholder med...

Lindas Køkken er igen på...

Efter en god pause er Linda atter tilbage i køkkenet for at kreerer nye opskrifter, til Lindas...

Arbejds- og oprydningsdag i...

04. januar 2020: Gode frivillige kræfter har også været i gang med malerkost og spand i TIF...

Scenefornyelse

03. januar 2020: Bestyrelsen i Tårup Forsamlingshus har sammen med gode hjælpere benyttet sig af...

Fokus på violinen, bratschen...

Tirsdag, 14 Januar 2020, 14:00 i Tårup Forsamlingshus Program: Organist Anne Marie og og bratchist...

Vintergåturen i Tårup 2020

”Under Egen” Program: 6,0 km gåtur i lokalområdet Suppe i Grillhytten Lørdag den 18. januar 2020...

Aflyst: Intim stuekoncert...

Koncerten er aflyst på grund af Corona virus spredning De der har købt billet via Low-fi får deres...

Det 1. ideudviklingsmøde

Vejenlyst, Tårup den 4. december 2019 Invitationen Ingrid Vejen Kristensen og Anders Vejen...

Program for indvielsen af...

Program for indvielsen af Vejenlyst - Kunst, Kultur & Natur - 13. - 14. - 15. december 2019 Fredag...

5 retters Nytårsmenu 2019...

Kulinariske Kildegaarden laver en 5 retters Gourmet Nytårsmenu 2019 til afhentning Nytårsmenu:...

Juncker med support i Tårup...

Lørdag den 25. januar 2020 Kom til dejlig aften hvor vi skal skal underholdes med musik af Juncker...

Juletræsfest i Frørup...

Tag med børnene til Juletræsfest i Frørup Forsamlingshus! {fastsocialshare}

Adventsgudstjeneste med...

Søndag 1. december kl. 10 i Frørup Kirke Menighedsrådet opstiller igen i år et fint juletræ uden...

Sangaften i Musisk Værksted

Der indbydes til SANGAFTEN i Musisk Værksted - Onsdag den 13. november 2019 kl. 19:00 Musisk...

Vi tænder det store juletræ...

Landsbyen mødes ved Tårup Kirke og forsamlingshuset, hvor vi i fællesskab tænder det store...

Kom til Efterårsmøde i...

”ER VI DE GAMLE UNGE ELLER DE UNGE GAMLE” Program ved teatret Katakomben, skuespiller Agnethe...

Fællesspisning i Tårup...

Nyt - Nyt - Nyt! {fastsocialshare}

Håndarbejde er et hit i Tårup

30. oktober 2019: De kreative hobbyer, som at sy, hækle, strikke og tegne er blevet meget populære...

Laurits og Johannes -...

31. oktober 2019: Tårup Portalen har modtaget brev fra Laurits og Johannes, der er ved...

Foredrag med tidl....

Kom til foredrag den 7. november i Tårup Forsamlingshus. Foredrag om livet på en ø i Storebælt Når...

Halloween

{fastsocialshare}

POP UP Restaurant -...

Menu: Gammeldags andesteg med tilbehør Ris A la Mande med ristede mandler og kirsebærsauce 295 kr....

Tusind tak

13. oktober 2019: Kære alle, der deltog i indvielsen af Villa Kastell B&B lørdag 12. oktober 2019....

Nyt Bed & Breakfast i Tårup

12. oktober 2019: Lørdag eftermiddag var der indvielse af et nyt Bed & Breakfast i Tårup - Villa...

Flet i genbrugsting

LOF-Østfyn har et hold med start den 26. oktober, hvor du introduceres til hvordan der kan...

Nye tilflyttere til Tårup

11. oktober 2019: Katrine og Michael Høj flyttede ind på Tårup Byvej 29 den 1. juli. Tilsammen har...

Nye tilflyttere til Tårup

10. oktober 2019: Tårup har fået flere nye beboere og Tårupportalen besøgte i dag to nye familier...

Villa Kastell bed & breakfast

01. oktober 2019: Gennem et stykke tid har Hanne Dahl og Henning Kastell, der bor på Tårup Byvej...

Vi flytter til Tårup

29. september 2019: Hejsa Alle Vi er en familie på fem som flytter i huset på Bækvej 9. Vi er et...

Keramikkursus med Lea Mi...

Keramikkursus / AOF Opstart 3. marts, 2020 Tirsdag fra kl. 18.30 - 21.30 6 mødegange 8 kursister...

Nørkleaften i Tårup...

Kom til Nørkleaften i Tårup Forsamlingshus. Et fint nyt tilbud har set dagens lys i Tårup...

Gymnastik under Ældre Sagen...

Gymnastik under Ældre Sagen Ørbæk starter i TIF Mini ved Frørup skole den 26.09.19 Gymnastikken er...

Udviklingsplan for Tårup 2019

17. september 2019: Teknik- og Miljøudvalget besluttede 11. juni 2019 at udsende...

Efterårskursus - Anne Maries...

Anne Maries tegneskole tilbyder et efterårskursus i tegning-akvarel-maleri. Der er holdstart i uge...

Fællesspisning i Tårup...

Onsdag den 25. september kl. 18 er der fællesspisning i Tårup forsamlingshus. Familierne Bilde og...

Overskud fra Dannebrogsfesten

01. september 2019: Den vellykkede Dannebrogsfest gav via sponsorater og mange frivilliges indsats...

Ingrid og Anders inviterer

22. august 2019: Kære Landsby Fredag den 30. august fra kl 14 til 17 lukker vi dørene op for vores...

De har gjort det igen...

Komitéen for Tårup-Frørup Seniorklub har overgået sig selv og præsenterer netop nu i disse dage et...

Sommerkurser i tegning og...

Annemaries Tegneskole i Tårup tilbyder sommerkurser i tegning og akvarel Tilmelding til Annemarie...

Insektmobil

Også i år kører vi med ”insektmobilen” for at undersøge de flyvende insekters mængde. Det er...

Vild med vilje?

Blomstrende haver og hække. Som alle sikkert enten har hørt om, eller har set i medierne, er vore...

Sidste nye rygter om...

Tårupportalen har netop fået nys om at selveste Valdemar Sejr har planer om at lægge sin vej forbi...

Sidste nyt om Flagfesten i...

Den sidste episode af "Game of Thrones" er netop løbet over TV-skærmen, - så hvad gør vi nu? Alle...

6 års fødselsdag

6. juni 2019: På Tårupportalen kunne vi i dag fejre seksårs fødselsdag og redaktionen vil benytte...

Fest og flagkagekonkurrence...

I forbindelse med Dannebrogsfesten i Tårup den 15. juni holder vi kl. 19:00 en...

Hvordan fordeler vi os...

Herunder kan du se, hvordan vi har stemt til Kommunalvalget 2021 i Tårup-Frørup - og i Nyborg...

Hør klokkefrøerne på Horselund

I 2018 var Tårupportalen på besøg sammen med Ingrid Matthiesen hos Elna og Knud på Horselund i...

Fra Regissevej til EU

13. maj 2019: Blandt EU-valgplakaterne i Tårup og Frørup kan vi se en plakat for Kuzma Pavlov...

Ekstraordinær...

Foreningen Tårup Forsamlingshus venner har afholdt ekstraordinær generalforsamling den 24. april...

Ny gravermedhjælper ved...

01. maj 2019: Menighedsrådet for Frørup og Tårup kirker har ansat Lotte Toft Degn som ny...

Efterlysning

11. april 2019: Som en del af Dannebrogsfesten i Tårup d. 15. juni efterlyses ejere af sjove,...

Alpaca-klipning hos Elna og...

Som omtalt på Tårupportalen i august 2017, har Elna og Knud på Boholtvej 2, en besætning af...

Min kat Basse er blevet væk...

Den hører til på Bækvej 8. Basse er ikke så god til for mange mennesker, men hvis man er rolig...

Danmarksrekord i Tårup

"Vi havde regnet med et halvstort kuld - men ikke om dette" - fortæller en overrasket...

Stor landsbyfest for...

Lørdag den 15. juni er det 800 år siden Dannebrog faldt ned fra himlen som myten beretter: Maleri...

Vidste du

- at Aktivcenter Ørbæk, Kløvervej 1, Ørbæk er for alle pensionister og førtidspensionister i...

Frørup Andelskasse fejrer...

Den 21. marts 2019 kan Frørup Andelskasse fejre 100 års jubilæum. Den 21. marts 1919 blev der i...

Dorte stopper som formand

26. februar 2019: Efter 8 år som formand for landsbysamarbejdet I Nyborg kommune, har Dorte Uldall...

Borgerbudget 2019: Sammen om...

I 2019 kan du være med til at gøre en forskel for demensramte borgere og deres pårørende med...

Hjertestartere i Tårup og...

Hjertestartere I Tårup har der siden 2013 været en hjertestartergruppe/ førstehjælpergruppe...

Tårup Vognmandsforretning...

I Tårup har vi en topmoderne landsdækkende, veldrevet og familiejet vognmandsforretning, med...

Månedens bog i februar

- fra Tårup Landsbybibliotek. Månedens bog hedder i denne måned bøger, idet der er tale om næsten...

Rene Kjær blev landschamp...

Fra Stald Kjærgårdens Nytårs hilsen 2018. 2018 blev året, hvor René Kjær satte flere personlige...

En kærlig hånd...

Efter tre gange kraftig højvande og lidt blæsevejr gennem de første to uger af det nye år, trænger...

Glædelig Jul!

Hermed ønsket om en rigtig glædelig Jul og et godt og lykkebringende Nytår til alle Tårupportalens...

Åben butik - Kammersgaards...

20. december 2018: {fastsocialshare}

Afhentning af dagrenovation...

20. december 2018: NFS oplyser at der er fejl i deres opslag om afhentning af dagrenovation mellem...

Eskild blev valgt

Energi Fyns nye repræsentantskab er på plads Energi Fyns andelshavere har stemt, og de 90...

Julemarked i Præstenskoven

Stor julegave fra Danske Bank til Kongshøj-spejderne ved Ørbæk Varm kakao, pebernødder,...

Julebanko og fællesspisning...

Onsdag den 12. december 2018 Program kl.17.30: mødes vi til den traditionelle fællesspisning med...

Gourmet Nytårsmenu 2018 fra...

Kulinariske Kildegaarden laver en Gourmet Nytårsmenu til afhentning Nytårsmenu Til Dronningens...

Tidlig julegave til Tårup og...

23. november 2018: Ser meget ud som om vi har fået en tidlig julegave i Tårup: Ny mobilmast er...

Fyrtårnet på skolen i Frørup

09. november 2018: Tårupportalen tog i dag sammen med Inger Mechlenburg fra Frørup Landsbyråd, på...

Ændring i menighedsrådets...

05. november 2018: På grund af en ny krævende lederstilling, har Milan Holck Nielsen følt sig...

Arkivernes dag 2018 - Ørbæk...

Ørbæk Lokalhistorisk Arkiv - Vi er klar til "Arkivernes Dag" - 10. november 2018. Du kan se og...

Flet til Jul - kursus i Tårup

Flet til jul Vi fletter kurve, hjerter og kræmmerhuse til døren og forskellige småting. Primært i...

Julefrokost på Kildegaarden

Hold julefrokosten på Kildegaarden Årets Julemenu er: Varmrøget laks med rygeostcreme, ristede...

Dansk Flygtningehjælp søger...

Søndag d. 4. november er der landsindsamling for Dansk Flygtningehjælp. Vi har mange trofaste...

Boholtvej i Tårup spærret...

19. oktober 2018: Boholtvej i Tårup er spærret for gennemkørsel fra Rundkørslen...

Eskild Albjerg stiller op!

Godt at kunne bevare en af vore egne i EnergiFyns repræsentantskab! Husk at benytte din stemme. Du...

Ekstraordinær...

Tårup Vandværk Indkalder til ekstraordinær generalforsamling tirsdag den 30. oktober 2018 kl 19:00...

50 år med Ørbæk...

Den 13. oktober 2018 fejrer Ørbæk Lokalhistoriske Arkiv 50. års jubilæum. Ørbæk Lokalhistoriske...

Familieforøgelse på Horselund

03. oktober 2018: I dag så lille alpaka Noller dagens lys for første gang på Horselund i Tårup....

Måleraflæsning

Søndag den 7. oktober 2018 foretager Tårup Vandværks bestyrelse måleraflæsning. Det foregår på god...

IT-kurser

i Ørbæk tilbyder tre IT-kurser i efteråret 2018: Windows-10 - Slægtsforskning - Ipad-kursus....

Se Tårup i de nye skråfoto

11. september 2018: Hver eneste plet af Danmark er affotograferet fra alle fire verdenshjørner med...

Massage & Velvære i Tårup

05. maj 2018: Boie Jensen (41), Bækvej 9 i Tårup har nu drevet en klinik, der tilbyder fysiurgisk...

Information fra Tårup Vandværk

Tårup Vandværk informerer: I forbindelse med det igangværende arbejde med den ny vandledning, er...

Flagdag for Danmarks udsendte

Tårup flager den 5. september, der er den officielle flagdag for Danmarks udsendte. Flagdagen blev...

Forår i luften

1. september 2018: Er der mon forår i luften? Er årets gang vendt på hovedet? Eller er der en...

Høring - Budget 2019-2022 -...

27. august 2018: Nyborg Kommunes budget 2019 med overslagsårene 2020-2022 er nu sendt i høring....

Rettidig omhu

27. august 2018: Tårup Vandværk tog i dag fat på at udskifte gamle udtjente asbestvandrør langs en...

Kirsten Thilsing Hansen...

KIRSTEN THILSING-HANSEN, Tårup udstiller MALERIER og KERAMISKE ARBEJDER på Galleri KIK Trollegade...

Grøn Bazar Under Egen i Tårup

Aktiviteterne foregår på det grønne område bag forsamlingshuset, da huset er udlejet til et andet...

Information fra Tårup Vandværk

12. august 2018: Da sommervejret nu har normaliseret sig med lavere temperaturer og regnbyger kan...

Tårupløb 2018 - sæt kryds i...

Hent og udskriv programmet {fastsocialshare}

Anne Maries tegneskole -...

Anne Maries Tegneskole i Tårup tilbyder undervisning i tegning og akvarel. For mennesker der vil...

Info fra Tårup Vandværk

EnergiFyn har planlagt en strømafbrydelse for 44 kunder i Tårup den 13. august fra kl. 08:30 -...

Tårup set fra luften...

Tårup - et godt sted at bo. Lige midt i den smukke Østfynske natur og den nationale cykelrute 8 -...

Vellykket hvalpe-kuld fra...

"Vi keder os ikke" fortæller Svetlana Gertsen, opdrætter og indehaver at kennel House-of-Leos' på...

Æggerøver på spil

22. juli 2018: Tårupportalen har modtaget en hilsen og et par billeder fra Arne Nielsen i...

Horselund Alpacaer Uldbutik

18. juli 2018: Elna Finsen og Knud Pedersen, der bor på Boholtvej i Tårup har haft Alpacaer på...

Høsten er i gang i Tårup...

07. juli 2018: Gårdejer Erik Nielsen, Tårup, har påbegyndt høsten lørdag eftermiddag i Tårup i det...

Glasworkshop for hele...

Hos glasmageren i Tårup kan små og store fremstille deres eget glas-relief alle onsdage i juli...

Anne Maries Tegneskole

29. juni 2018: Anne Marie Regitze Petersen, der bor i Tårup, er i færd med at starte en ny...

Uventet besøg...

Erik Nilsson, Tårup fik uventet besøg i sin have den 28. juni kl. 04.10 om morgenen. Alle buske og...

Sommeråbent hos glasmageren

Sommersæsonen er i fuld gang hos Stine Kiel Ratzow, Bækvej 3 i Tårup med fast åbent kl. 11-17.30...

Ræveluskeri

21. juni 2018 På det seneste har ræven besøgt 4 hønsegårde på Brandgaden/Boholtvej - 3 steder med...

Philadeelphus - Uægte...

Kom til Grillaften under Egen onsdag den 13. juni og se samtidig de nyplantede og blomstrende...

Ny infotavle i Tårup

Tårup Landsbyråd har opsat en ny infotavle ved Tårup Forsamlingshus. Den nye infotavle afløser den...

Insektmobilen

Hvad er Insektmobilen? Har du nogensinde undret dig over, hvad det er for nogle insekter som...

Filosofsalon på Bækvej nr....

Anders & Ingrid inviterer landsbyen til deres første filosofsalon på gården! Filosofsalonen finder...

Tårupglæder...

20. maj 2018: Nu er de her - de nyopgravede nye kartofler og de sprøde grønne asparges. Find dem...

Sogneudflugt til Fanø

Årets sogneudflugt går lørdag den 16. juni til smukke Fanø Turen går i år til Fanø, hvor en lokal...

Østersøruten

25. april 2018: Nyborg kommune har netop sat de nye skilte op, der markerer og viser vej til den...

Vi bygger madpakkehus i Tårup

22. april 2018: Karsten Mengel fra Tårup Landsbyråd havde inviteret til orienterende byggemøde...

Kongefasan spottet i Tårup

12. marts 2018 Line Madsen har igen været hurtig med sit kamera, da hun fik øje på en kongefasan i...

Det skal være attraktivt at...

Og flere landsbyer skal igennem en omstilling for at blive levedygtige. Med den ambition nedsatte...

Madpakkehus i Tårup

Bygge møde – frivillige søges Søndag den 22. april kl. 10.00 Vi mødes i grill hytten ”Under Egen”...

Tårup Kirke - påskedag

Påskedag, 1. april 2018 Noget usædvanligt måtte vor graver Ieva Petterson påskedag i gang med at...

Øens Hold Cup for U13 drenge...

– krydret med Herre Serie 1 topopgør: Tårup IF mod S.f.B lørdag d. 24.03 kl. 13:00. Tårup IF...

Seniorklubbens udflugt til...

SPÆNDENDE TUR TIL MØN Efter endt opsamling kører vi til Spodsbjerg, hvor der bliver serveret...

Er storken kommet til Tårup?

12. marts 2018: Line Madsen var hurtig og fangede en stork med sit telefon kamera ved Tårup Strand...

Plakatophæng fra Frørup...

Har du en flot plakat eller fotostat du gerne vil have op og hænge på din væg, men mangler et pænt...

Helårsbadebro i ny forklædning

07. marts 2018: Helårsbadebroen ved Kongshøj Strand står endnu trods vejrliget og har fået en ny...

Dialogmøder om bæredygtigt...

28. februar 2018 Invitation Vær med til at sætte dit præg på fremtidens vision for bæredygtigt...

Orientering til forbrugerne...

25. februar 2018 Orientering til forbrugerne i Frørup Vandværk Der har været lukket for vandet i...

Kirkeklokker og flagning

Menighedsrådet oplyser: HKH Prins Henriks død og bisættelse Der skal ringes med alle kirkeklokker...

Tårup Flaghejserlaug

Flagstangen ved kirke og forsamlingshus kan ses vidt omkring - og er flaget oppe, er det noget af...

Se eller ret din BBR online

Har du rettelser til din BBR, kan du nu foretage disse i den nye digitale løsning "Ret BBR"...

I audiens hos Dronningen

Eskild Albjerg fortæller til Tårupportalen: Den 22. januar 2018 var jeg i audiens hos Dronning...

Pop-up restaurant på...

Valentinsmenu den 16. februar 2018 Kulinariske Kildegaarden serverer en romantisk Valentinsmiddag....

47½ år på samme arbejdsplads

Eskild Albjerg, der bor på Tårup Byvej i Tårup, har valgt at gå på pension efter 47½ års...

Glædelig Jul fra...

Hermed ønsket om en rigtig glædelig Jul til Tåruportalens læsere og til alle vennerne på...

Svanesøen

18. december 2017: Karsten Fisker, Tårup skrev en mail til Tårupportalen: "I foråret og i...

Sven-Erik og Motetkoret

Nyborg Motetkor gav koncert i Tårup Kirke den 5. december, her medvirkede en af landsbyens beboere...

Opbakning til Tårupportalen

Det er med stor glæde, at Tårupportalen kan fortælle, at to store virksomheder i lokalområdet har...

Undersøgelse af...

12. december 2017: På Nyborg Kommunes hjemmeside kan man læse om resultatet af en ny...

Erik - 25 år med...

Tårup 1. december 2017: Erik Jensen, Haulund Landbrug i Tårup har den 3. december 25 års jubilæum,...

Julekoncert i Tårup Kirke...

27. november 2017: Nyborg Motetkor har eksisteret siden 1981 og er et blandet kor på omkring 30...

Julemarked på Dyhrhavelund

Søndag den 3. december holder vi vort årlige lille hyggelige julemarked på Dyhrhavelund i Tårup....

Tårup Vandværk har udført...

17. november 2017: Til de husstande, som var ramt af vandmangel torsdag den 16 november. Der nu...

Det handler om træ...

15. november 2017 Finn Jensen har solgt Frørup Savværk og maskinsnedkeri til tømrer Thomas...

Juleåbent hos Glaskunstneren...

14. november 2017: Traditionen tro, er der juleåbent hos Kiel Ratzow Glaskunst – og i år sker det...

Vildtmiddag i Tårup...

14. november 2017: Fredag aften er der lækker Vildtmiddag i Tårup Forsamlingshus. Rasmus Kirk,...

Gourmet Nytårsmenu fra...

Nytårsmenu Til Dronningens tale: Sprødstegt polenta med äiolidip Forret: Røget laks - laksemousse...

Ørbæk Lokalhistoriske Arkiv

11. november 2017: Ørbæk Lokalhistoriske Arkiv havde i forbindelse med Arkivernes dag lavet en fin...

Vil vi flage på alle...

11. november 2017: Michael Gertsen fra Brandgaden i Tårup er kommet til Tårupportalen med en ide...

Ellen og Seniorrådet

06. november 2017: Tårupportalen har erfaret at Ellen Larsen her fra Tårup stiller op til...

Renovering af Maemosens...

30. oktober 2017: Torsdag d. 2. november begynder Maemosens Vandværk en gennemgribende renovering...

Vildt aften med Rasmus Kirk

30. oktober 2017: Vildtaften i Tårup Forsamlingshus den 17.november kl. 19.00 Rasmus Kirk kommer...

Hvorfor ringer...

29. oktober 2017: Tirsdag den 31. oktober ringer de fynske kirkeklokker et helt kvarter fra...

Ingolf og Badebroen

29. oktober 2017 kl:11:00: Da stormen Ingolf kom forbi Tårup og Østfyn tog Tårupportalen en tur...

Valg til Nyborg Provstiudvalg

23. oktober 2017: Frørup-Tårup Pastorat har fået sæde i Nyborg Provstiudvalg. Formand for...

Valg til Seniorrådet

23. oktober 2017: Seniorrådet i Nyborg kommune er med til at sikre, at du kan give din mening til...

Dansk Flygtningehjælp søger...

22. oktober 2017: Køkkengrej til otte familier, rent vand til 200 flygtninge eller vintertøj samt...

En aften med mange lækkerier

Kom til en hyggelig aften med mange lækkerier – i Tårup Forsamlingshus. Den 27. oktober kl. 18.00...

POP UP Restaurant - Mortens...

Vores lokale gourmet pop-up restaurant på Kulinariske Kildegaarden har åbent igen fredag den 10....

Dåbsklude

08. oktober 2017: Dåbsklude til minde om en vigtig dag i barnets liv På initiativ af Bitter...

Mix volley i Minitif - noget...

29. august 2017: Kunne du tænke dig, at spille volleyball, så kom til mini hallen ved Tårup IF,...

Ny gravermedhjælper ved...

28. august 2017 Menighedsrådet for Frørup og Tårup kirker har ansat Judith Johansen som ny...

Nyt om Tårup Landsbybibliotek

Til lånere i Tårup Landsbybibliotek. Det er mit indtryk at biblioteket i forsamlingshuset nu...

POP UP Restaurant

POP UP Restaurant d. 29. september 2017 Kulinariske Kildegaarden Country & Western style menu 250...

Grøn Basar og Brandmand Sam

Lørdag den 2. september 2017 kl. 10 - 15 Program: 09:30 Kaffe og rundstykker (morgenbord til...

Tårup IF - medlemslotteri 2023

Her kan du følge med i hvilke medlems nr. der har vundet i Tårup IF medlemslotteri 2023 Med...

Forslag til Kommuneplan 2017

Byrådet har 20. juni 2017 godkendt forslag til Kommuneplan 2017 til offentlig fremlæggelse....

Program 2017-18 -...

04. august 2017: Komiteen for Tårup-Frørup Seniorklub er netop udkommet med programmet for...

Kreativ Klub

3. august 2017: Det summer af af liv, snak og kreativitet, når Kreativ Klub mødes torsdag aften på...

Horselund - blandt...

1. august 2017: Tårupportalen tog sammen med Ingrid Ulskov Matthiesen på besøg hos Elna Finsen og...

Nye bump i Brandgaden

3. august 2017: Munck Asfalt har gennem den sidste måneds tid arbejdet på at udskifte de...

Aktivitetsplan fra Frørup...

24. juli 2017: Frørup Forsamlingshus har netop nu udsendt et nyhedsbrev med aktivitetsplanen for...

Tour de Paris - Dag 7 -...

Dag 7 - 22. juli 2017: Tårupportalen besøgte i juni måned Frank Hjorthaab og hans cykel team i...

Smutvej til Frysehuset

02. juli 2017: Bestyrelsen fra Tårup forsamlingshus har besluttet sig for at sætte en dør i gavlen...

Se glaskunstneren arbejde

30. juni 2017: Hver tirsdag kl. 15 - 17 i juli kan du opleve Stine Kiel Ratzow arbejde med glasset...

Hejsa - vi flytter til Tårup

23. juni 2017: - Redaktionen fik en hyggelig hilsen ind via Tårupportalen fra Anja Gissel, som vi...

Nybyggerne på Tårup Byvej

18. juni 2017: Netop der hvor Tårup Byvej begynder at gå opad mod Kirken og Forsamlingshuset, er...

Vi skilles ikke før vi er...

12. juni 2017: Tårup - Frørup Seniorklubs komite står for en perlerække af arrangementer for...

Tårupportalen fylder 4 år

06. juni 2017: Tårupportalen kunne i dag fejre 4 års fødselsdag og redaktionen vil gerne benytte...

Aktivitets programmet for...

03. juni 2017: Tårup foreningernes aktivitetsprogram for sæson 2017-18 i Tårup er nu...

Der er er pinse-åbent hos...

I butikken er der et fint lille udvalg af glasværker fra kunstnerens hånd i form af fyrfadsstager,...

Luther glade dage på...

{fastsocialshare}

Sporet ved Kongshøj Ådal

Som du nok har bemærket står der en ny træpæl i højre side på Kirke Alle' når du kører mod Tårup....

Herligt at bo i Tårup...

20. maj 2017: Så er de her - de nyopgravede kartofler og grønne asparges. Find dem på vej mod...

Smid tøjet

4Kløverskolen afdeling Frørup og Tårup IF går sammen om indsamling til Smid Tøjet Danmark I...

Besøg hos keramiker Lea-Mi...

11. maj 2017: Tårupportalen tog i dag sammen med Inger Mechlenburg fra Frørup Landsbyråd, på besøg...

Dorte og landsbyerne

10. maj 2017 Tårupportalen har erfaret at Dorte Søemod har sagt ja til, at fortsætte endnu to år...

Sogneudflugten 2017

Frørup og Tårups årlige sogneudflugt afholdes lørdag den 17.juni kl. 8.00 fra Frørup Præstegård....

Udarbejdelse af...

09. maj 2017: I referatet af Teknik og Miljøudvalgets møde den 8. maj 2017 fremgår det, at...

Bededagsåbent hos...

Fredag den 12. maj holder glaskunstneren i Tårup - Stine Kiel Ratzow - St. Bededagsåbent. Kig...

Yves Lambert trio i...

Det bliver en FEST når Yves Lambert trio rammer Øksendrup Forsamlingshus. Fra Quebec, den...

QR-koder ved Frørup og Tårup...

03. maj 2017: Her først i maj måned blev der sat QR-koder op ved vore kirker i Tårup og Frørup. En...

Tårup landsbybibliotek...

Tårup landsbybibliotek "Under Egen" åbner onsdag den 3. maj kl. 16-19. Det lille bibliotek er...

POP-UP Restaurant

Menu Hel smørstegt rødspætte med nye kartofler, rabarberkompot og hjemmerørt remoulade...

Dansens Dag

20. April 2017: {fastsocialshare}

Taarup Kirke - ny...

19. april 2017 Erik Jørgensen, Årslev kom forbi Tårupportalens redaktion i dag med en serie...

Påske åbent hos...

{fastsocialshare}

I marken

10. april 2017 Det tidlige forår og gode vejr lokker landmændene i Tårup og Frørup ud med...

Gang i hele Nyborg Kommune

09. april 2017 Musik-konceptet ”Gang i Danmark” lægger henover foråret og sommeren vejen forbi en...

Så kom der påskelam til...

06. april 2017 Vi havde ikke lige regnet med trillinger ? Racen er en blanding af texel og...

Tårup-løb 2017

Gør plads i kalenderen allerede nu: Hent og udskriv programmmet {fastsocialshare}

Påskeudstilling

31. marts 2017 efter flere års pause nu igen: PÅSKEUDSTILLING på MUSISK VÆRKSTED Boholtvej 9A...

Hvalpe i kennel “House of...

29. marts 2017 På Brandgaden så tre hvalpe af racen Leonberger dagens lys for nylig. Tre hvalpe er...

Nyt grej til Haulund &...

29. marts 2017 At drive landbrug i dag kræver godt grej. Store landbrug kræver store...

Vi skal til Fanø...

22. marts 2017 Onsdag aften til Seniorklubbens Forårsfest, kunne komiteen løfte sløret for årets...

QR-koder på Tårup...

21. marts 2017 De første QR-koder blev sat op på Tårup Forsamlingshus i dag. Næstformand i Tårup...

Hjertestarter kursus

I forbindelse med udskiftningen af hjertestarteren i Kirkens Hus i Tårup, afholdes der den...

Hvem er det dog der går og...

16. marts 2017 Gennem et stykke tid har der været malet med rød maling på nogle af træerne på...

Nyt tag på Grillhytten

Ultimo februar 2017 Sidst i februar blev det nye tag på Grill-hytten under Egen lagt færdig og er...

Nyansatte ved Frørup og...

06. marts 2017 Tårupportalen har modtaget følgende udmelding fra Menighedsrådet, om de nyansatte...

Reformations cykelruten

28. februar 2017 I 2017 er det 500 år siden, munken Martin Luther startede Reformationen i...

Talisman - magiske objekter

24. februar 2017 Keramiker Lea Mi Engholm fra Tårup arbejder sammen med fire andre keramikere i en...

Haulund & Bakkegaard Landbrug

13. februar 2017 Portræt af to brødre, to gårde og et stærkt arbejds- og familiefællesskab...

Tårup Strand Camping 2017

16. februar 2017 Der er netop udkommet et nyt flot camping magasin fra en af Tårups fine...

Tårup-flokken

21. januar 2017: En af Tårupportalens faste fotografer Erik Nilsson - der har et rigtigt godt øje...

Ung iværksætter i Frørup

05. februar 2017 Tårupportalen tog sammen med Inger Mechlenburg fra Frørup Landsbyråd på...

Udkast til Naturpolitik i...

01. februar 2017: Teknik- og Miljøafdelingen har udarbejdet et forslag til Naturpolitik for Nyborg...

Det nye menighedsråd

29. januar 2017: Efter at det nye menighedsråd er tiltrådt, er kirkernes hjemmeside nu blevet...

Jeg gik mig ud en vinterdag...

28. januar 2017 Lone Bjørn Søehegn gik for et par dage siden turen fra Svendborgvej ad Langæblevej...

Affaldsindsamling i Frørup

Frørup Landsbyråd bakker op om Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling søndag...

Dilettant i Frørup...

Obs! Vi har stadig billetter til dilettant i Frørup. Ring tlf. 65 37 20 10 {fastsocialshare}

Fastelavn i Nyborg

Nyborg Kommune inviterer til Fastelavn - Kom udklædt til tøndeslagning på Torvet i Nyborg. Der vil...

FynBus siger farvel til de...

13. januar 2017: FynBus siger farvel til de gamle buskort og goddag til rejsekort! Hvis du vil...

Stormfloden og helårsbroen

09. januar 2017: Den nye helårsbadebro ved Kongshøj Strand levede op til sit navn og overlevede...

Naser Khader og Sparinvest...

{fastsocialshare}

Ekstra Juleåbent hos Kiel...

{fastsocialshare}

Velkommen til nye borgere i...

16. december 2016: På fællesmødet, mellem bestyrelserne for Tårup Forsamlingshus, Tårup...

Ledige stillinger

13. december 2016: Graver Stillingen som graver ved Frørup og Taarup Kirker, Frørup Sogn er ledig...

Konstituering af...

4. december 2016 PRESSEMEDDELELSE Konstituering af menighedsrådet i Frørup-Taarup Det nye...

Kan jeg se Tårupportalen på...

Ja det kan du sagtens - se her i denne lille kvikguide hvordan du nemmest kommer i gang: Åben...

Landsby-delebiler

09. december 2016: Udvalget for Grøn Omstilling i Nyborg Kommune besluttede 31. august 2016, at...

Mercedes bilnøgle fundet

05. december 2016: En Mercedes vare-/personbilnøgle er fundet på Bækvej i Tårup. Ejermanden kan...

Partnerskabs projektet Deleby

01. december 2016: Deleby er et landsdækkende viden- og formidlingsprojekt, som skal gøre...

Drone fundet på mark

27. november 2016 - kl. 19:00: Ejeren af dronen er fundet. 27. november 2016: En havareret Drone...

Nytårsmenuen er fra...

23. november 2016 Med dette års Nytårsmenu, har jeg fokuseret på at få grundsmagene med i alle...

Hjertestarter i Tårup

26. november 2016: Vi kan oplyse, at der nu er indsamlet penge til at vi kan udskifte...

Tilflytterportræt fra...

21. november 2016 Efter 4 år i lærerbolig på Ryslinge Højskole var det tid til et sceneskift, og i...

Fra Mosevej ud i verden...

Brugt malkeudstyr fra Mosevej i Tårup. På Mosevej 6 i Tårup finder Tårupportalen en lille driftig...

Frørup Landsby - samlet...

14. november 2016 - Teknik- og Miljøudvalget har besluttet, at der skal laves en samlet lokalplan...

Dorte og landsbytræet

11. november 2016 Formand for Nyborg fælles Landsbyråd og medlem af Tårup Landsbyråd Dorte Søemod,...

Juleåbent hos Glaskunstneren...

Kiel Ratzow Glaskunst gentager sidste års store succes med juleåbning. De private stuer inddrages...

Elmer og broerne

Den 01. november 2016 havde Tårupportalen et hyggeligt besøg af en af Tårups ældste beboere Elmer...

Hold julefrokosten på...

Virksomheder eller private fra 12-25 personer. Vi tilbyder overnatning med morgenbuffet i...

Tilflytter portræt fra...

23. oktober 2016 Familien Hassan flyttede til Brandgaden i december sidste år. De er kurdiske...

Nytårsmenu 2016 fra...

Kulinariske Kildegaarden leverer også i 2016 en gourmet Nytårs Menu. Seneste bestillingsdag er den...

Julemarked på Dyhrhavelund

{fastsocialshare}

Julestuen Lynsmeden

{fastsocialshare}

Kommuneplan-strategi 2016 -...

Nyborg Kommune tager henover efteråret hul på arbejdet med Kommuneplanstrategi 2016 - et politisk...

Byporte i Nyborg Kommune

Den 1. september 2016 Repræsentanter for Tårup Landsbyråd deltog den 1. september i et dialogmøde...

Svampe tur i Tåruplundeskoven

Som afslutning på årets grillaftner ”Under Egen” afholdes den 11. september 2016 svampetur i...

Tårup Foredragsforening -...

Den 5. oktober 2016: Vicekriminalkommisær Henrik Justesen Den 17. november 2016: Janus Møller...

Blomsterhav

22. juli 2016 Hvis du alligevel skal en tur til Kongshøj Strand for at se og prøve den nye badebro...

Tårup - hvor regnbuerne ender

21. juli 2016 Tårup - hvor regnbuerne ender... Tårup portalen takker Helle Dyekjær for det fine...

Vi har bygget en bar til...

10. juli 2016 Benjamin Christensen, Michael Nielsen og Jesper Koldsø har efter aftale med...

Familiedag under "Egen" 2016

Lørdag den 13. august 2016 Igen i år, holder vi Familiedag Under Egen, for alle familier i Tårup...

Sommerglas hos Kiel Ratzow

Glasworkshop for hele familien Fremstil et glas-relief d. 6. + d. 20. juli kl. 10-12 + 14-16 Børn...

Kulinariske Kildegaarden

28. juni 2016 Tårup portalen har sammen med Inger Mechlenburg, Frørup landsbyråd, været på besøg...

Helårsbro ved Kongshøj Strand

22. juli 2016 I dag blev de nye trapper til badegæsterne monteret og der var allerede livlig...

Stumpe og Loppemarked i...

fra tidligere autoværksted og dødsbo er de sidste ting nu hentet frem fra gemmerne. Lørdag den 25....

Generalforsamling i...

Tårup Strand juni 2016 I henhold til vedtægternes §8 indkaldes herved til ordinær...

Tårupbogen

En lille gruppe lokalhistorisk interesserede borgere har i et godt stykke tid arbejdet på en...

Ny web-side

03. juni 2016 Tårup Forsamlingshus har fået ny web-side. Klik på billedet og se den nye side.

Aktiv vandværks bestyrelse...

23. maj 2016 Tårup Vandværks bestyrelse var alle mand her mandag aften i fuld gang med at samle...

Stumpe & Loppemarked i...

fra tidligere autoværksted og dødsbo Søndag den 29. maj 2016 kl.: 09:00 - 15:00 på Anhof Allé 2,...

Aktivitets kalender Tårup...

Tårup Forsamlingshus' Venner har traditionen tro samlet oplysningerne om Tårup foreningernes...

Nye kartofler

12. maj 2016 Så er de her - de nye kartofler!

Invitation til borgermøde om...

Mandag 6. juni 2016 kl. 19-21 inviteres alle Frørups borgere til borgermøde i Frørup...

Sundhedstjek

Har du lyst til et sundhedstjek? Du kan både få målt din lungealder, din fedtprocent og få en snak...

Arbejdende bestyrelse

25. april 2016 Bestyrelsen for Tårup Forsamlingshus er gået i gang med at gøre forsamlingshuset...

Besøg på Frørup Savværk og...

14. april 2016 Tårup portalen har sammen med Inger Mechlenburg, Frørup landsbyråd, været på besøg...

Cykler søges

14. april 2016 Dansk flygtningehjælp i Nyborg kommune søger cykler til flygtninge der har fået...

Hvad synes borgerne om...

6. april 2016: Region Syddanmark og Nyborg Kommune har i fællesskab lavet en...

Flot resultat - Kræftens...

Kræftens Bekæmpelse Søndag den 3. april var der landsindsamling til Kræftens Bekæmpelse....

HØNS i Levins Hus

Kære Taaruppere! Skulle jeres vej bringe jer til det sydvestfynske i den kommende uge, så må I...

Bindingsværks huse i Frørup

Frørup er en meget gammel landsby og er nævnt i skriftlige kilder første gang omkring 1231. Hvad...

Ny tilflytter familie på...

15. marts 2016 Lige en hilsen til alle i Tårup og tak for muligheden for at kunne fortælle lidt...

Forår og nye lamper

09. marts 2016 Foråret presser på for en ny sæson Under Egen - læg gåturen forbi pladsen i...

Portræt af en...

02. februar 2016 Tårup portalen har modtaget dette fine tilflytterportræt af en ny familie på...

Tårup - dengang

27. februar 2016 Tårup portalen har åbnet en sprit ny Facebookgruppe under navnet "Tårup -...

Åbent Hus

24. februar 2016 Tårup Landsbyråd havde arrangeret Åbent Hus i Tårup Forsamlingshus. De mange...

Indvielse af affaldsstandere...

24. februar 2016 Den lille innovative og nystartede virksomhed Crowberries i Frørup, havde i dag...

Crowberries - affaldsstander...

Affaldsstandere med handsker og poser testes i Nyborg Kommune. Innovativt projekt fokuserer på nye...

Før Kyndelmisse

19. januar 2016 - Udsigt fra Bjerget mod sydvest - i skumringen en kold januardag sidst på...

Den dag jeg tog imod en...

14. februar 2016: Sad en dag og kiggede på Tårup portalen og faldt således over en invitation til...

Giv et praj

12. februar 2016 By, trafik og miljø afdelingen i Nyborg kommune beder borgerne om at give et...

#barselsliv

11. februar 2016 Med Sinus og Line en tur til Tårup Strand en dejlig dag i februar... © foto Line...

Onsdag i forsamlings-husets...

01. februar 2016 Hvis du har ideen til et arrangement, der kan interessere andre i Tårup, tilbyder...

Portræt af en...

31. januar 2016: Tårup portalen kom på hyggeligt besøg hos en af Tårups nye tilflytterfamilier i...

Genbrugsøen er flyttet

26. januar 2016

Hvornår er der...

I 2023 er der foreløbig planlagt fællesspisning i Tårup Forsamlingshus: Afventer udmelding fra...

De lækreste julesild jeg...

Lindas Julekøkken anbefaler "Fru Dam Madsens Julesild" til årets julefrokost. Se opskriften i...

Ja-Nej

03. december 2015 Danskerne har i dag været i stemmeboksene. Der er stemt om, hvorvidt vi skal...

Gourmet Nytårsmenu 2015

Kildegaardens Bed & Breakfast leverer også i 2015 en gourmet Nytårsmenu ud af huset. Seneste...

1. søndag i advent i Taarup...

Det er med stor fornøjelse, at jeg kan meddele, at adventsgudstjenesterne i år får ekstra...

5 års fødselsdag

Fødselsdag hos glaskunstneren i Tårup. I anledning af 5 års fødselsdag holder vi Åbent Hus søndag...

Med landsbypedellen på arbejde

13. oktober 2015 Tårups nye landsbypedel Henrik Dalhede var i dag på arbejde på Tårup Byvej og...

Landsbypedel-ordningen...

07. oktober 2015 Læs også artikel i Fyens.dk: Landsbyråd skuffet over budgetaftale 28. september...

Harmonikamuseet-Fyn

13. september 2015 Hvad gør man en september-regnvejrs-søndag i Tårup? Tårup portalen tog på et...

Friske nødder på Hagenborgvej

Fredag den 11. september 2015 {modal images/portalen/kildegaard/kgn-05.jpg|Title=Friske nødder fra...

Ny landsbypedel er ansat

Fra på mandag den 10. august 2015 har vi atter en landsbypedel. I forbindelse med nogle...

Frederikshøj - Bed &...

Tårup portalen har sammen med Inger Mechlenburg, Frørup landsbyråd, været på besøg hos en af...

Program 2015-2016 for...

Tårup-Frørup Seniorklub Klubben for de unge, der er blevet ældre Se Seniorklubbens program for...

Tårup Forsamlingshus historie

I forbindelse med at Tårup Forsamlingshus har 125 års jubilæum den 1. august 2015, åbner en...

CASE 10-18, årgang 1919

25. juni 2015 Tårup portalen var på besøg hos Poul Hansen på Højløkke og fik lov til - på lige fod...

Folketingsvalg 2015 -...

Kilde: DR.dk Hele landet: Kilde: DR.dk

Loppemarked på Tårup Byvej 18

05. juni 2015 Søren Hansen på Tårup Byvej 18 holder loppemarked frem til kl. 16:00. Søren vil også...

Stine Kiel Ratzow, Tårup...

Nyborg Kunstværksted holder fællesudstilling med fernisering lørdag d. 30 maj. kl. 14 på Anders...

Aktivitetskalender Tårup...

Hent Aktivitetskalenderen for 2015-16

Øko-fællesskab under ØF er...

Øko-fællesskab under ØF er oprettet i Tårup, hvis nogle skulle have lyst til at være med - navnet...

Med landsbypedellen på arbejde

Alting gror her i det friske forår. De mange flotte tulipaner, som landsbypedellen og landsbyrådet...

Frørup - Årets landsby 2014

Til årsmødet for Landsbysamarbejdet i Nyborg Kommune lørdag d. 11. april blev Frørup kåret til...

Hilsen fra Cuba

18. marts 2015 Lige en hilsen fra Santiago de Cuba. På vej rundt i det østlige Cuba 35 gr. og god...

LAG SØM midler til...

17. marts 2015 LAG SØM - Den Lokale Aktionsgruppe for Syd- Øst- og Midtfyn har tildelt...

Hilsen fra Kenya

15. februar 2015 Vi fik i dag en rigtig hyggelig hilsen fra 2 x Ingrid, der er på safari i Kenya....

Fynbohesten

14. februar 2015 Rene Kjer fra Stald Kjærgården i Tårup præsenterer et spændende projekt for alle...

Stald Kjærgården

Stald Kjærgården. Tina & René hedder vi og det er os fra Kjærgården. Ejendommen som ligger så...

Ansættelse af landsbypedellen

30. januar 2015 Flemming Nielsen - er nu blevet ansat som landsbypedel i Tårup, Frørup og...

Da bøgen faldt

Fredag den 23. januar 2015 faldt der et par store bøgetræer for motorsaven på Tårup Byvej. Dygtige...

Sjælens Vej

Den 5. januar 2015 Hej Jeg hedder Susan Jørgensen. Sammen med min mand Jan er vi i september...

Landsbypedellen har fået nyt...

Sidste nyt: Vor landsbypedel Flemming Nielsen har fået nyt arbejde fra 1. august. Paul Dyekjær fra...

Nyt fra forsamlingshuset

Mødestedet - Tårup Forsamlingshus Mangler du et sted at mødes med dine venner? Ønsker du at møde...

Liv i tusmørket

28. november 2014 Birgitte Cordes havde øjnene med sig, da hun observerede dette i skumringen -...

Julestue hos Lynsmeden

Britta Schmidt byder velkommen til Julestue hos Lynsmeden. Julestuen er åben hver weekend kl....

Flemming og Landsbyrådet...

03. november 2014 Paul Dyekjær fra Tårup Landsbyråd har været primus motor i at søge økonomi til...

Flemming baner vejen II

14. oktober 2014 Tårups landsbypedel og Landsbyrådet er i gang med at forbedre stien fra Hørageren...

Kokken på Kildegaarden

15. oktober 2014 Historien om Kildegaardens Bed & Breakfast på Frørupvej 17. Besøg gerne...

FynBus ønsker...

Den 8. oktober 2014 havde Fynbus inviteret Tårup portalen, Tårup Landsbyråd og en række andre...

Tårup Vandværk bygger nyt

Følg byggeriet af Tårup Vandværk og læs i øvrigt mere om Tårup Vandværk Byggeriet netop nu: 23....

Mercedes-Benz model 312

5. oktober 2014 Jørgen Matthiesen, Tårup Vognmandsforretning ApS fortæller: Jeg fandt bilen nede...

September - når det er bedst

29. september 2014 Birgitte Cordes har været på ridetur langs stranden ved Kajbjerg denne dejlige...

Special One

26. september 2014 Fredag aften vandt René Kjær i 5. løb på Fyens Væddeløbsbane, OK Benzin´s...

Tårup Portalen skaber...

Den 17. september 2014 Tirsdag formiddag kom Anna og Peter Knudsens børn: Lis, Per og Leif på...

Flemming baner vejen...

16. september 2014 Landsbypedellen baner vejen... Vor landsbypedel Flemming har fået en ny stor,...

Ældresagens motionsgymnastik

Motionsgymnastik Hver torsdag kl. 9.30-10.30 med opstart den 18. september 2014 I TIF's minihal,...

Tårup - hvor regnbuen ender...

Endelig kom der regn - flotte byger afvekslende med sol over de høstede marker gav to flotte...

Tårup høster

Østfyn har haft godt og varmt vejr i lang tid og høsten er i fuld gang i Tårup - imponerende er...

Venter på regn...

25. juni 2014 Danmark nu blunder den lyse nat. Byger som går og kommer - det er den danske...

René Kjær vinder igen...

Søndag d. 15. juni 2014 var en strålende dag, på Fyns Væddeløbsbane. Vi var 4 fra Tårup - Aage...

Ny "gammel" sti i Tårup

Ny “gammel” sti til Tåruplundeskoven. Vi har netop besigtiget stien fra Brandgaden 2a og ind i...

Toppen af optimisme

Det kan være givende med optimisme - og tålmodighed i hverdagen. Erik Nilssons kat viser det her,...

Forårstur på hesteryg

Tag med Birgitte Cordes på forårstur på hesteryg i Tårups skønne natur - prøv at se om du kan...

Havørn over Tårup

Den 13. marts 2014 havde Erik Nilsson øjnene med sig, da han observerede en havørn over...

Billedkunst på Draghes Gård

27. marts 2014 LOF-Østfyn holder udstilling af billedkunst på Anders Draghes Gård i Nyborg fra 25....

Generalforsamling for Tårup...

25. marts 2014 i Tårup Forsamlingshus Program: Fællesspisning før generalforsamling kl. 18.30 De...

Ildebrand i Tårup

22. marts 2014 Netop som Pigeaftenen med Portvin var ved at være slut i Tårup Forsamlingshus,...

Pigeaften med Portvin

Fredag den 21. marts kl. 18:30 i Tårup Forsamlingshus Tårup Forsamlingshus' Venner arrangerer:...

Om landsby-pedelordningen

5. marts 2014 Nyborg Kommunes Teknik og Miljøudvalg har den 3. marts behandlet evalueringen af...

Når vinteren kommer...

29. januar 2014 Vinteren kom alligevel til Tårup den 29. januar og skabte kortvarigt traffikale...

Grønspætten kom forbi Tårup

25. januar 2014 En sjælden gæst - grønspætten - kom forbi Tårup. Erik Nilsson havde øjnene og...

Sporet ved Kongshøj Ådal

Sporet ved Kongshøj Ådal ligger ca. 10 km. syd for Nyborg. Den afmærkede rute er ca. 3½ km lang....

Gamle billeder...

Basse høster med sin Massey-Ferguson 525 omkring 1976/77 Har du selv gamle billeder fra Tårup...