21. oktober 2022:
Teknik- og Miljøudvalget har dagsordensat forslaget til den nye Varmeplan 2022 på udvalgsmøde den 25. oktober 2022.
Baggrund
På baggrund af "Klimaaftale om grøn strøm og varme 2022", har Regeringen og KL indgået en aftale om, at kommuner med gasforsynede områder inden udgangen af 2022 skal have udarbejdet og godkendt opdaterede varmeplaner. Dette bør sikre en hurtig udpegning af områder, der kan varmeforsynes med grøn kollektiv fjernvarme, og dermed sikre en hurtig udfasning af naturgas anvendt til opvarmning af bygninger. Regeringen har samtidig anmodet kommunerne om, at en udfasning af naturgas til opvarmning af bygninger, så vidt muligt er udført senest i 2028.
Hvis varmeplanen bliver godkendt i Teknik- og Miljøudvalget, er den videre behandlingsplan følgende:
Behandlingsplan
Forslaget til varmeplanen, vil blive sendt i offentlig høring i 2 uger fra 26. oktober - 8. november. Varmeplanen kan, efter indarbejdelse af eventuelle bemærkninger fra høringen, behandles på Teknik- og Miljøudvalgets møde 28. november og herefter Økonomiudvalget 5. december og byrådsmøde den 13. december 2022. Varmeplanen vil ved endelig godkendelse i byrådet derefter være gældende.
En del af aftalen mellem KL og Regeringen indebærer, at kommunerne inden udgang af 2022 sender et brev til boligejer i naturgasforsynede områder, som har et naturgasfyr eller et oliefyr, med oplysning om, at boligen kan tilsluttes fjernvarmeforsyningen og et eventuel tidspunkt for tilslutningen. Når varmeplanen er godkendt af Byrådet, sender administrationen umiddelbart efter det aftalte brev til boligejerne jf. KL's aftale med regeringen.
Her på Tårupportalen kan du allerede nu se forslaget til Varmeplan 2022 og de medfølgende bilagsnotater.
- og en link til Teknik- og Miljøudvalgets dagsorden for den 25. oktober 2022
Den 13. december 2022 - varmeplanen er godkendt af Byborg Byråd