Tårupportalen

Følg Tårupportalen på din SmartPhone:

Start din browser og skriv taarupportalen.dk i adressefeltet

Tryk på de tre små blå linjer øverst til venstre på din SmartPhone og  menuen åbnes.

Vælg herefter hvad du vil se...

Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Velkommen til Tårup

- og et aktivt landsbyliv på Østfyn

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Velkommen til Tårupportalen

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Benny fik landsbytrøet

07. oktober 2021:

Der var torsdag aften Landsbyrådsarrangement i Gammel Ørbæk Kommune. Fem personer var indstillet til at modtage Landsbytræet for deres indsats for Landsbyen. Benny Petersen fra Frørup Landsbyråd fik Landsbytræet i år. Han har skulpturen til lån i et år, hvorefter den gives videre til en anden ildsjæl.

Benny

Begrundelse for, at netop Benny blev indstillet til prisen er, at han har ydet en særdeles stor indsats i forbindelse med at etablere og passe Frørups bykøkkenhave, som er placeret på Frørupgaard - nu et rekreativt område midt i Frørup. Fra 2014-2020 har Benny egenhændigt passet bykøkkenhaven, hvor byens beboere kan plukke jordbær, hindbær, blomster, hente kartofler, rødbeder, jordskokker, gulerødder, bønner, porrer samt krydderurter. Ligeledes har Benny bygget en kompostkasse, hvor han komposterer til køkkenhaven. Benny graver selv køkkenhaven og driver den efter økologiske principper. Det er hyggeligt at gå forbi køkkenhaven få en snak med Benny, og det er lærerigt for byens børn at opleve, at man kan høste grøntsager og tage dem med hjem og tilberede som aftensmaden.

Frørupgaard er et område, hvor alt arbejdet bliver udført af frivillige kræfter, det vil sige at græsset slåes, træerne passes, ukrudt fjernes og legeplads, bord-bænkesæt og shelter vedligeholdes. Benny slår græsset omkring bord-bænkesæt hele sommeren, idet vores store havetraktor ikke kan komme tilstrækkelig tæt på.

Ligeledes ydede Benny en stor indsats som koordinator for Landsbypedellen, da vi havde ham sammen med Tårup og Kogsbølle. Det vil sige, at han deltog i diverse planlægningsmøder med kommunen samt var den daglige kontaktperson for landsbypedellen. Dette arbejder udførte Benny til alles store tilfredshed, og Landsbypedellen, Flemming satte også stor pris på Bennys hyggelige gemyt.

Med venlig hilsen Frørup Landsbyråd

© foto og reportage Inger Mechlenburg

  • Almindelig
  • Titel
  • Dato
  • Tilfældig
hent flere hold SHIFT tast for at hente alle hent alle