Tårupportalen

Følg Tårupportalen på din SmartPhone:

Start din browser og skriv taarupportalen.dk i adressefeltet

Tryk på de tre små blå linjer øverst til venstre på din SmartPhone og  menuen åbnes.

Vælg herefter hvad du vil se...

Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Vejenlyst

- Kunst - Kultur - Natur

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Velkommen til Tårupportalen

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Vejenlyst

Kunst, kultur og natur på Vejenlyst i de kommende år:

For tre år siden blev kunstnerparret Anders Vejen Andersen og Ingrid Vejen Kristensen smækforelsket i en gammel gård ved Tårup Landsby. Det blev kærlighed ved første blik og duften af barndomsminder i forrummet til svinestalden og garagerne afgjorde købet på et øjeblik. Designlejligheden i København blev byttet med en gammel gård og 3 tønder land.

Havens 130 år gamle bøgetræ, gårdens imponerende placering på bakketoppen, med udsigt så langt øjet rækker og de mange kvadratmeter ladebygninger med uendelige muligheder for kreative boltrerum gjorde bare beslutningen endnu bedre. I dag tre år senere, og mange tusind timers renovering efter, inviteres du til at kigge forbi og opleve dette helt særlige sted, hvor kunst, kultur og natur smelter sammen.

Kunsten møder du i de to bygninger på 300 og 250 m2, der fungerer som henholdsvis, lys-skyggeunivers og galleri. I de skiftende udstillinger mødes billedkunst, fotografi, installationer, papirkunst, keramik glas, flet, lyd m.v. Ud over skiftende gæstende kunstnere vil du altid møde Anders' kunstværker og design, et eller andet sted. Biodiversitet og mangfoldighed tænkes således ikke kun i haverne men også i det kunstneriske program.

Kulturen er bl.a. tænkt i form af foredrag eller talks - nogle gange båret af lyd og bevægelse. Den røde tråd i møderne bliver oplægsholdernes passion, vision eller lysten til at lege tankeeksperimenter med sit publikum. Vi tænker de kulturelle møder også i samspil med højtidsmarkeringer som høstfester og julemarked. Til tider er der mulighed for at leje sig ind i bygningerne til afholdelse af egne kulturelle eller private aktiviteter.

Naturen møder du allerede på vej op ad den lange jordvej som fører til Vejenlyst hvor det lange udsyn giver fred til sjælen. Ud over det, der er givet fra naturens side, er vi i gang med at udvikle en række haver, lidt står allerede klar nu mens andet først bliver tilgængeligt efter en årrække. Derudover drømmer vi om i løbet af årene at udvikle en del aktiviteter såsom en insektfarm, en gedeloge m.m. Men vi må se hvor lysten og tiden tag os hen.

Ingrid Vejen kristensen og Anders Vejen Andersen

Ingrid Vejen Kristensen og Anders Vejen Andersen

Kunst Kultur Natur
Vejenlyst
Bækvej 10, Tårup
5871 Frørup

mobil +45 23900087
mobil +45 27201917

Web: vejenlyst.dk

© Foto Steen Jensen

Aktuelt

"Blot krop" Gen-åbning af Vejenlyst med ny udstilling

Blot krop er en stærkt visuel udstilling med kroppen som omdrejningspunkt. Udstillingen består af en række universer eller visuelle øer, hvor selve kropsligheden og kropsligørelsen udfoldes på galleriets 500 km.
Udstillingen viser animerede kropskanninger, film med dansende kroppe og fosterlignede voksne kroppe som forsigtigt foldes ud. I andre udstillingsområder vises artkostumer skabt med tøjklemmer eller fiberlys med feminine silhuetter som længselsfuldt venter på at blive båret af ægte kroppe. Udstillingen byder også på en række fotografier af blottede kroppe eller dansende kroppe i sammenspil med naturen. Kropsligørelse af livet under vandet og af eventyruniverser kan du møde i form af lys- og skyggeinstallationer, mobiler/uroer samt et kæmpe akvarielignede rum, fyldt af lamper i fiske- og gopleskikkelser. I forbindelse med udstillingsåbningen får de farverige goplekolonier selskab af et nyt familiemedlem i form af en "lille gople".

 BlotKrop

Deltagende i Blot Krop:
Anders Vejen Andersen; designer og multikunstner – Vejenlyst
Ingrid Vejen Kristensen; koreograf, konceptudvikler og installationskunstner – Vejenlyst-
Else Marie Schjerning; kunsthåndværker
Kennet Havgaard; fotograf med en række udstillinger og fotobogudgivelser bag sig
Poul Weile; multidisciplinarisk kunster med en lang række udstillinger primært på den asiatiske og europæiske kulturscene
Peter Baiker, den lige afdøde tyske fotograf
Danser & performer i de visuelle værker: Anna Kinoshita, Tore Asbjerg, Lars Christian Feit Andersen og Ingrid Kristensen.

Om værkerne: En del af udstillingens værker er skabt over de sidste 10 år i forbindelse med nationale eller internationale udstillinger, biennaler eller som et led i større kunstneriske projekter eller bogudgivelser med mange flere involverende aktører end de her nævnte. Fiske og gople lampe akvariet er en del af en større designsatsning og belysningsprojekt.

Aktivitetsprogram for Vejenlyst

Søndag d. 23 maj kl. 15
Åbning af udstilling " Blot krop" og åbningsevent.

Søndag d. 20 juni kl. 15
Premiere på eventyrstierne, som alt afhængig af vind og vejr kan byde på blid sansning, langsomlighed og poesi, eller livsbekræftende ruskvejr ; )

Søndag d. 18. juli kl. 15
Åbning af gæsteudstilling + talk med kunstner og forsker Lis Engel
Kom og se en række malerier som leger med farveeksplosioner og sindstilstande.

Søndag d. 22. august kl. 15
Premiere på udendørs installationer, kom og bliv overrasket!

Søndag d. 19. september kl. 15
Sidste åbningsdag og happening på dagen

Åbningstider:
Søndag d. 23. maj til og med søndag d. 19 september
Alle dage fra onsdag til søndag fra kl. 15 til 18

© foto Vejenlyst