Tårupportalen

Følg Tårupportalen på din SmartPhone:

Start din browser og skriv taarupportalen.dk i adressefeltet

Tryk på de tre små blå linjer øverst til venstre på din SmartPhone og  menuen åbnes.

Vælg herefter hvad du vil se...

Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Velkommen til Tårup

- og et aktivt landsbyliv på Østfyn

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Velkommen til Tårupportalen

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

 25. august 2021:  

henrikkragh

Henrik har været vært siden oktober 2019 og afholdt seks koncerter (med flere på vej) i sin have og i sin stue, som han kalder Bækvej 9's Stuekoncerter. Han er månedens vært i august! Læs lidt mere om Henrik herunder:

Fortæl lidt om dig selv! Hvem er du?
Mit navn er Henrik. Jeg er 46 år og bosat på Fyn. Jeg flyttede til Fyn for fire år siden med min partner og vores tre fælles børn. Jeg er oprindeligt nordjyde, men da jeg blev uddannet pædagog i 2004, flyttede jeg til Californien et års tid og derefter København, hvor jeg har boet indtil for syv år siden. Efter København flyttede min bedre halvdel og jeg til Køge, hvor vi boede nogle år. Her stiftede jeg bekendtskab med Rasmus Nøhr og blev tovholder på Danmark Dejligst i Vedskølle i 2015 - Vedskølle er en landsby med under 200 indbyggere. Byens borgere bakkede op, og vi trak over 1000 gæster til koncert. Det gav blod på tanden, og siden har jeg arbejde med at arrangere koncerter - havefester, forsamlingshus-koncerter og nu stuekoncerter. Jeg kan godt selv spille lidt på guitar og keyboard - dog uden at spille offentligt. Udover musikken har jeg dyrket diverse sportsgrene. PT er det golfbanen der trækker og har gjort det i mange år efterhånden. Naturen betyder rigtig meget for mig, og jeg elsker livet på landet med min familie. Jeg engagerer mig meget i landsbylivet - særligt med at arrangere musik.

Hvorfor valgte du at blive vært hos Low-Fi?
Jeg har nogle venner, som også laver stuekoncerter, som anbefalede en tysk side, hvor de har lignende koncept. Men så fandt jeg Low-Fi og var ikke i tvivl om, at det var måden. De første koncerter jeg arrangerede udenom Low-Fi kostede mig selv lidt penge, og jeg kan godt lide sikkerheden i, at det ikke koster mig selv for meget.

Hvilken slags vært er du? Hvad er vigtigt for dig?
Jeg tænker, jeg er den afslappede og meget jordnære vært. Jeg har i hvert fald fået god respons og andre adjektiver der er nævnt er: imødekommende, varm og åben som person. Jeg er meget arbejdsom og bruger mange fritidstimer på at reklamere for mine koncerter. Jeg er omgivet af mange campingpladser osv., hvor jeg kører rundt med plakater, som jeg både selv laver og får tilsendt. Jeg er også en vært, der lokker lidt med eksempelvis at grille en pølse og lave lidt hygge omkring koncerten.

Hvilken slags oplevelse vil du have at dine gæster skal have?
Jeg ønsker, at mine gæster går fra koncerten og tænker: Det var ligegodt en fantastisk oplevelse. Jeg elsker intimiteten og nærheden der er blandt alle deltagende i koncerterne. Dialogen mellem kunstneren og publikum. Det at kunstneren står “nøgen” på scenen og viser sine evner råt og usødet. Det at man mærker taknemmeligheden og kærligheden fra gæsterne og kunstner er nok for mig.

Når du tænker tilbage på dine 2 første koncerter, hvordan vil du beskrive dem?
De to første koncerter var grænseoverskridende og lidt angstprovokerende, fordi du har ansvaret for en god oplevelse for alle. Efter koncerterne kan jeg leve højt på euforien og være helt oppe og ringe indtil den næste koncert. Dagen efter kan man faktisk have det sådan i kroppen, at man fylder sig max fyldt op. Det kan være så stor en oplevelse, at man ikke helt kan forestille sig at gøre det igen. Når så euforien har lagt sig, er man hurtig klar til en ny koncert.

Kan du sætte ord på hvad du får ud af at være Low-Fi vært?
Udover det, der indtil nu er beskrevet, får jeg det ud af det, at jeg får mange nye venner, bekendtskaber og kontakter. Det er et stort netværk, man får bygget op. Endelig er der mange højdepunkter, hvor man som vært bliver vidne til nye relationer og kontakt mellem andre mennesker. Jeg oplevede en musiker, der havde taget sin svigerfar med. Musikeren var konservatorieuddannet og mega dygtig. Svigerfar spiller i band på amatørbasis. Jeg overhørte en samtale mellem musiker og svigerfar efter koncerten, hvor svigerfar roste sin svigersøn til skyerne og ytrede, at han slet ikke var klar over, hvor dygtig han var. Der blev opbygget noget respekt, som var fedt at være vidne til.

Hvilken koncert har været din yndlings indtil videre?
Helt klart min koncert med Tomas Høffding. Alting klappede. Vejret var godt, lyden perfekt, og stemningen i top. Ydermere var forventninger også præget af spænding, fordi jeg ikke rigtig kendte musikken til bunds. Det var top professionelt og uden at overdrive - magisk

Er der en koncert du specielt ser frem til? Hvis ja, hvilken og hvorfor?
Jeg glæder mig faktisk til alle tre koncerter, der er oprettet i fremtiden. De næste to er med udenlandske musikere, som også bliver mega spændende.

Har du nogle god tips/råd, som du vil dele med de andre værter?
Det kan godt virke umuligt og være frustrerende, når billetsalget går trægt. Hav tålmodighed, og bliv ved med at tro på det. Hvis du har en Facebookside eller anden hjemmeside så del, del, del - alle mulige steder. Kontakt selv aviser og andre medier for at få omtale - det virker. Jeg oplever faktisk, at 80 procent af billetterne sælges i den sidste uge - gerne de sidste to dage op til!

Månedens vært

SIDSTE NYT

Vi fik gæster i Tårup

3. december 2021: Fredag aften fik vi på flere måder - ikke helt uventet - gæster i Tårup...
Læs mere

Corona i Tårup

29. november 2021: I fredags den 26. november var der andagt i Tårup Kirke og efterfølgende et...
Læs mere

Juletræet i Tårup

26. november 2021: Tårups fælles store juletræ blev tændt fredag eftermiddag i forbindelse med en...
Læs mere

Krea hygge i forsamlingshuset

27. november 2021: Iris og Martin havde inviteret landsbyens børn til krea hygge torsdag...
Læs mere

Gæsterne kommer - husk dit Coronapas

27. november 2021: Bestyrelsen i Tårup Forsamlingshus har med baggrund i den aktuelle situation...
Læs mere

Den nye Tårupbog

Den nye Tårupbog: "Fortællinger om Tårups beboere og ejendomme, samlet gennem årene 2013 - 2021"...
Læs mere

De ved det godt ...

26. november 2021: Det er jul om lidt. Men det er også nu, du måske kan få en ekstra julegave af...
Læs mere

Tårup Vandværk er i gang med at udskifte vandmålerne

Opdatering... Fra mandag den 25. november påbegyndes arbejdet med udskiftningen af vandmålerne på...
Læs mere

Steder i Tårup og Frørup