Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Velkommen til Tårup

- og et aktivt landsbyliv på Østfyn

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Velkommen til Tårupportalen

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Kulinariske Kildegaarden

23. november 2016  

Med dette års Nytårsmenu, har jeg fokuseret på at få grundsmagene med i alle retter. De 5 grundsmage, surt, sødt, bittert, salt og umami er med til at gøre måltidet komplet.

Men det er ikke helt nok...

Det er også vigtigt at stimulere vores andre sanser, som følesansen, høresansen, lugtesansen og ikke mindst synet.

Følesansen i denne sammenhæng er hvordan maden føles når vi tygger den. Jeg prøver på at få både noget blødt og noget sprødt med i alle retter. Høresansen bliver stimuleret af lyden af det sprøde når maden knaser i munden.
I nytårsmenuen vil du finde det sprøde i croutonen i appetizeren, i papadumen i forretten, i hovedretten er det pancettaen og naturligvis finder du det sprøde i desserten i nødderullen.

Lad os blive ved desserten, for afslutningen på menuen har det hele. Det bløde og søde i chokolademoussen, det syrlige i bærrene, det sprøde, salte og umami i nødderullen, i chokoladen finder du også den bitre grundsmag, for vi har brugt Callebaut chokolade med højt kakaoindhold. Farverne er meget vigtige. Vi spiser 50% med øjnene og farverne får os lyst til at spise maden. I menuen prøver jeg at få mindst tre fraver med i hver ret.

I Nytårsmenuen har vi gjort rigtigt meget for at du skal få en god smagsoplevelse og mange sanseindtryk.

Menuen er forberedt, således at det er lige til at varme og anrette uden at du skal bruge meget tid i køkkenet.
Der medfølger en vejledning til anretning af menuen og billeder til din inspiration.

Vi ønsker dig et rigtigt godt Nytår og velbekomme.

Lene Østerlid - Kulinariske Kildegaarden

 

nytaar

ooO  -  MENU  -  Ooo {modal images/portalen/kildegaarden/2016/nytaarsmenu/appetizer-ny-2016.jpg|Title=Crouton med bagt gedeost i serrano og syltede grønne tomater.}

appetizer ny 2016

{/modal}Crouton med bagt gedeost i serrano og syltede grønne tomater. {modal images/portalen/kildegaarden/2016/nytaarsmenu/forret-ny-2016-1.jpg|Title=Sprød papadum med spæde salater, tigerrejer og mangosalsa.}

forret ny 2016 1

{/modal}Sprød papadum med spæde salater, tigerrejer og mangosalsa. {modal images/portalen/kildegaarden/2016/nytaarsmenu/hovedret-ny-2016.jpg|Title=Smørstegt torskeloin vendt i panko, hertil bagt kartoffelpuré, ærtecreme og sprød pancetta.}

hovedret ny 2016

{/modal}Smørstegt torskeloin vendt i panko, hertil bagt kartoffelpuré, ærtecreme og sprød pancetta. {modal images/portalen/kildegaarden/2016/nytaarsmenu/dessert-ny-2016.jpg|Title=Nødderulle fyldt med chokolademousse, hertil syltede bær.}

dessert ny 2016

{/modal}Nødderulle fyldt med chokolademousse, hertil syltede bær. {modal images/portalen/kildegaarden/2016/nytaarsmenu/tilkaffen-ny-2016-1.jpg|Title=Hjemmelavet kransekagestykke}

tilkaffen ny 2016 1

{/modal}Hjemmelavet kransekagestykke

00O00

 

Pris pr. couvert: 355 kr. (ønsker du kalvemørbradtournedos frem for torskeloin +50 kr.) minimum 4 couverter.
Afhentes d. 31. december mellem kl. 14 og 16 på Frørupvej 17, 5871 Frørup.
Ved bestilling indbetales depositum på 500 kr.
Bestilling sendes til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vi byder på et glas bobler ved afhentning og ønsker hinanden et godt Nytår.

 

Kulinariske Kildegaarden

 

© foto Steen Jensen

Gudstjeneste med guitarist og bassist - i Tårup Kirke

Gudstjeneste i Tårup Kirke Torsdag den 25. august 2022 kl. 19:30 Denne hverdagsaften er der en...
Læs mere

Sæson 2022-2023 i Tårup Foredragsforening

Tårup Foredragsforening er nu klar med deres nye sæsonprogram, med fire forskellige og spændende...
Læs mere

Sæson 2022-2023 i Seniorklubben

5. august 2022: Tårup-Frørup Seniorklub har netop husstandsomdelt deres nye sæsnonprogram for den...
Læs mere

Tilflyttere i Brandgaden

3. august 2022: Birthe Ehlers og Per Larsen flyttede til Brandgaden 9 for snart længe siden - men...
Læs mere

Nyt galleri, undervisningssted og værksted

Den 10. juli 2022: Sikke en åbning af Stines nye galleri, undervisningssted og værksted. Mere end...
Læs mere

Den gamle brugs

7. juli 2022: Nedrivingen af Tårup gamle brugsforening er nu påbegyndt ved Odense Nedbrydning APS....
Læs mere

Tårup som grøn landsby

Vil du være med til at afdække mulighederne? Der har som tidligere annonceret her på Tårupportalen...
Læs mere

En oase med magisk lyd

30. juni 2022: Forventninger til en koncertoplevelse og et spillested er at det foregår på en...
Læs mere

Åbning af Galleri Kiel Ratzow i Tårup

Søndag d. 10. juli 2022 kl. 15-17 slår Stine dørene op til hendes nye galleri, værksted og...
Læs mere

landsbyraad dagsorden