{modal images/portalen/lokalhistorie/2018/staarupportalen-udvp-2019.jpg|Title=Så flot kan det gøres}

Tårupportalen

{/modal}

Følg Tårupportalen på din SmartPhone:

Start din browser og skriv taarupportalen.dk i adressefeltet

Tryk på de tre små blå linjer øverst til venstre på din SmartPhone og  menuen åbnes.

Vælg herefter hvad du vil se...

Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Velkommen til Tårup

- og et aktivt landsbyliv på Østfyn

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Velkommen til Tårupportalen

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

31. marts 2022:

Østfyns slamsugning og rørspuling

Virksomhedsportræt: Østfyns slamsugning og rørspuling

Den første april 2019 købte og overtog Jesper og Jeanette Christensen det tidligere Rosilde Højgård slamsugning, og omdøbte virksomheden til Østfyns slamsugning og rørspuling.

Østfyns slamsugning og rørspuling

Jeanette og Jesper Christensen har boet på gården på Kogsbøllevej i 21 år, og selv sat den i stand. De har to voksne børn Line og Rasmus. Jesper er uddannet landmand og har i alle årene drevet gården med planteavl og i nogle år også med grise. Derudover har han arbejdet med maskinstationsopgaver, såsom at pløje, så, sprøjte og køre halm. Jeanette er uddannet social og sundhedsassistent, og hun arbejder på operationsgangen på Svendborg Sygehus.

Østfyns slamsugning og rørspuling

Jesper har altid vidst, at han gerne ville være selvstændig, og han arbejdede som ung på Rosilde Højgård og nævnte dengang for ejeren, at han var interesseret i at overtage virksomheden. En dag ringede ejeren af Rosilde Højgård og spurgte, om Jesper stadigvæk var interesseret i at købe virksomheden, og efter at have drøftet det med Jeanette, blev de enige om, at det var en god plan. Jeanette vidste, at det ville passe Jesper godt selv at kunne planlægge sine opgaver og arbejdstid. Fra begyndelsen var det lidt uklart, om Jeanette skulle inddrages i virksomheden, og Jesper tænkte, at han selv ville kunne sende regningerne ud. Men det blev hurtigt klart for familien, at det var der slet ikke tid til, og han har indtil videre heller ikke sendt én regning afsted.

Jeanette sagde ja til at stå for regnskabet, og det er der kommet et godt makkerskab ud af. Der er meget papirarbejde forbundet med at drive virksomhed, og det bliver ikke mindre, da virksomhederne skal leve op til en række krav. Heldigvis er kunderne meget flinke til at betale, så det er ikke inddrivelse af ubetalte regninger, Jeanette skal bruge tiden på. Jesper og Jeanette er enige om, at det er berigende at være sammen om at drive deres virksomhed. De skulle i begyndelse finde ud af, hvordan de skulle samarbejde, men derfra har det været en succes at samarbejde om deres fælles virksomhed. Jeanette har fået en større forståelse for, hvad Jesper arbejder med, og Jesper synes, det er virkeligt rart, at Jeanette er gået med ind i virksomheden, da hun evner at skabe orden og struktur i regnskabsdelen af virksomheden. Parret har hver deres opgaver; Jesper taler med kunderne og planlægger dagens opgaver, og Jeanette har ansvaret for regnskabet.

Østfyns slamsugning og rørspuling

Efter at have drevet virksomheden i to år og fået tiltagende flere opgaver, købte parret endnu en vogn, og deres søn Rasmus kom ind i virksomheden. Rasmus havde færdiggjort sin uddannelse som agrarøkonom, og han kunne se, at der var mulighed for at gå ind i forældrenes virksomhed og bygge en fremtid op om, at han på et tidspunkt kunne overtage virksomheden. Dels ser han potentiale i virksomheden, og dels er det lettere at finansiere end at etablere sig som landmand med en gård. Den langsigtede plan for virksomheden er da også, at Rasmus på et tidspunkt skal overtage den. Om Jesper og Jeanette til den tid skal ansættes hos Rasmus, joker de lidt med, men i hvert fald nyder de at arbejde sammen med deres søn.
Rasmus har netop købt et mindre landbrug i Vormark ved Hesselager, hvor han og hans kæreste Mette, samt deres tre måneder gamle datter Marie snart flytter ind.

Østfyns slamsugning og rørspuling

Virksomheden vokser stadigvæk, og 1. april 2022 starter en ny fuldtidsansat medarbejder. Jesper tager sig primært af de private kunder og af nogle erhvervskunder, hvorimod Rasmus udelukkende tager sig af de større opgaver for erhvervskunder. Rasmus ser det som en udfordring at få opgaverne prioriteret og løst, så han bliver færdig til fyraften, selv om det fra morgenen kan se temmelig uoverskueligt ud. Man kender ikke altid opgavens omfang, før man kommer ud til den. Det kan være et drænrør i en mark, der er stoppet, og det kan være et drøjt arbejde at løse. Men virksomhedens motto er, vi finder altid en løsning. Muligvis kan Jesper og Rasmus ikke løse opgaven, men så kontakter de nogle, der kan, således kunden bliver hjulpet.

Østfyns slamsugning og rørspuling

Hvordan finder kunderne frem til virksomheden. Jeanette fortæller, at dels fulgte kunderne med, da de overtog Rosildehøjgård, og dels finder kunderne virksomheden på hjemmesiden www.østfynsslamsugning.dk facebook eller Nyborg Bladet.

Østfyns slamsugning og rørspuling

Adspurgt om perspektiverne for virksomheden svarer Jesper og Jeanette, at om 10 år, så har Rasmus nok overtaget virksomheden. Erhvervskunderne vil fortsat udgøre en stor del af opgaverne, og muligvis er virksomheden blevet udvidet. Det er op til Rasmus, hvordan han vil drive virksomheden, og Jesper fortæller om sine overvejelser med allerede nu at være lydhør overfor, de ideer, Rasmus har for virksomheden.

Østfyns slamsugning og rørspuling

Opgaverne er meget forskellige, det kan f.eks. være privatkunders kloak, tømme skibe for vand, fedtudskiller i industrikøkken og markdræn, men fælles for alle opgaver er, at sikkerheden skal være i orden.

De fornøjeligste opgaver er ifølge Jesper at komme ud til privatkunderne, for han kan godt lide kundekontakten, og privatkunderne bliver så glade for at få løst et akut problem med deres kloak.

Østfyns slamsugning og rørspuling

 

Østfyns slamsugning og rørspuling

- vi finder altid en løsning

© Interview: Inger Mechlenburg & foto: Steen Jensen

Fra Skibby til Tårup

29. juni 2022: Anne Knudsen og Peter Lillelund Jensen er netop her i juni flyttet til Kirke Alle 4...
Læs mere

Fra Frørup til Tårup

29. juni 2022: På Bækvej 27 er ny beboer flyttet til. Det er Erik Rasmussen 85. år. Erik kommer...
Læs mere

Herregårdsruten går forbi Tårup Forsamlingshus

24. juni 2022: I anledning af indvielse af Herregårdsruten har Destination Fyn anmodet om at få...
Læs mere

Glas Workshops i sommerferien

Glas Workshops i sommerferien hos Stine Kiel Ratzow på Bækvej 3 i Tårup. Også denne sommer kan I...
Læs mere

Tegneklubben (NO) på besøg

Den 19. juni 2022: Tårups nye galleri Farside Fyn har i nogle dage haft besøg af Tegneklubben....
Læs mere

Udskiftning af brædder

Den 16. juni 2022: Så mødes "de gamle" igen til frivillig arbejde for Tårup Idrætsforening. Denne...
Læs mere

Vi slutter af med smørrebrød

Den 15. juni 2022: Se nu lige hvad Steen synes vi havde fortjent efter vores gåtur langs vandet i...
Læs mere

Lars - du gør en forskel for vores børn i dagligdagen.

16. juni 2022: Frørup skole har her til morgen fejret Bus Lars med flag og sang. Der har været et...
Læs mere

Frørup: Grøn omstilling samt varmeforsyning i landsbyerne

Møde i Skulkendrup mølle d. 17. maj vedr. grøn omstilling Arrangeret af Nyborg kommune. Oplæg...
Læs mere

landsbyraad dagsorden