Tårupportalen

Følg Tårupportalen på din SmartPhone:

Start din browser og skriv taarupportalen.dk i adressefeltet

Tryk på de tre små blå linjer øverst til venstre på din SmartPhone og  menuen åbnes.

Vælg herefter hvad du vil se...

Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Velkommen til Tårupportalen

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

15. november 2017

Finn Jensen har solgt Frørup Savværk og maskinsnedkeri til tømrer Thomas Rasmussen, Ellinge. Overtagelsen var den 9. november 2017. Med salget følger alt omkring savværket, bygninger, grunde og maskineri. Frørup Savværk har eksisteret siden 1881 og blev oprindeligt startet af Finn Jensens oldefar på samme adresse som i dag. Finn startede på savværket i 1974 - de første 20 år sammen med sin far - og er 4. generation på savværket. 

Frørup Savværk

Thomas Rasmussen har gennem 15 år haft selvstændigt tømrerfirma i Ellinge sammen med en kollega. Det er dog særligt de spændende og udfordrende tømreropgaver opgaver, der interesserer Thomas, frem for montagebyggeri. Og det er jo netop de specielle tømreropgaver med en god kvalitet og det rigtige træ, der altid har været Frørup Savværks varemærke. Da Thomas erfarede at Frørup Savværk var til salg, tænkte han at tiden var til at skifte og prøve noget nyt. Forhandlingerne om købet har stået på gennem længere tid og er nu flot endt med at Thomas ejer Frørup Savværk.

Thomas er  45 år, gift og har to børn og bor i Ellinge. Thomas's kone er uddannet bogholder og kommer fremover til at varetage regnskab og bogholderi på Savværket.

Thomas Rasmussen

Hvad kommer der til at ske?

Umiddelbart kommer der ikke til at ske de store ændringer i driften. Udadtil sker der en navneændring fra Frørup savværk & maskinsnedkeri til Frørup savværk og Tømrerfirma Aps. Opgaverne der løses vil fortsat være de samme, dog vil Thomas ikke bygge nye parcelhuse. Kunderne vil også mærke en mere digital tilgang til tingene. Frørup savværk & Tømrerfirma Aps vil være at finde på Instagram, Facebook og webside, og kommunikationen med kunderne kommer i højere grad til at foregå pr. mail når man snakker om tilbud og fakturering. Men man er selvfølgelig fortsat meget velkommen til at kontakte Thomas på telefonen til en snak om løsning af opgaver.

Som en del af aftalen omkring overtagelsen ligger også det, at Finn deler sine årlange erfaringer og viden om driften af selve savværket, som Thomas ikke har helt så megen erfaring med. Aftalen er også at Finn hjælper Thomas med at komme ind i det netværk af leverandører og kunder, som Frørup savværk er en del af.

Frørup savværk og Tømrerfirma Aps

Thomas lægger lidt forsigtigt ud med hensyn til ansættelse af medarbejdere, han vil først danne sig et overblik over antallet af opgaver og selve driften af savværket. Der er dog nok at gøre lige i øjeblikket og dertil har han lejet nogle folk til at hjælpe sig. 

Finn vil som sagt også være på savværket en del af tiden.

Frørup savværk og Tømrerfirma Aps

 

Tårupportalen ønsker Thomas tillykke med købet, og held og lykke med savværket fremover - glædeligt for os alle, at virksomheden fortsat kan bevares i Frørup.

© foto og reportage Steen Jensen

 

 

 

Kommende arrangementer

 • Halloween

  Halloween

  Kom til en stemningsfuld aften under egen torsdag den 31. oktober, fra kl. 18.30 til 20.
  Læs mere
 • Foredrag v. Leif Romsø Hansen

  Foredrag v. Leif Romsø Hansen

  Torsdag den 07. november 2019 kl 19:30: Leif "Romsø" Hansen har sejlet postruten mellem Romsø og Kerteminde igennem 35 år og har sammen med sin kone boet på Romsø i 20 år. Læs mere
 • Efterårsmøde i Seniorklubben

  Efterårsmøde i Seniorklubben

  Tirsdag den 12. november 2019: "ER VI DE GAMLE UNGE ELLER DE UNGE GAMLE" - En musikalsk underholdning om det at blive gammel, men ikke at have lyst til at være gammel, med skuespiller Agnethe Bjørn og pianist Lisbeth Sylvest. Læs mere
 • Efterårssangaften i Præstegaarden

  Efterårssangaften i Præstegaarden

  13. november 2019 kl. 19:30: Sangaften for store og små. Med lidt ost og vin, sodavand og småkager
  Læs mere
 • POP UP Restaurant - Kulinariske Kildegaarden

  POP UP Restaurant - Kulinariske Kildegaarden

  Menu: Gammeldags andesteg med tilbehør Ris A la Mande med ristede mandler og kirsebærsauce Læs mere
 • De fynske tysklandsarbejdere

  De fynske tysklandsarbejdere

  Tirsdag, den 04. Februar 2020, 14:00: Arkivleder cand phil i historie Jytte Raun fortæller om de fynske tysklandsarbejdere – hvem var de, og hvorfor tog de til Tyskland for at arbejde under Besættelsen . Læs mere
 • Forårsfest i Seniorklubben

  Forårsfest i Seniorklubben

  Den 17. marts 2020 holderTårup-Frørup Seniorklub sin traditionsrige forårsfest i Frørup Forsamlinghus. En rigtig festlig aften med god mad, god underholdning og veloplagt selskab. Læs mere
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Nyheder

 • 1

kiknyt

Steder i Tårup og Frørup

Andre sider om Tårup

Gamle matrikelkort fra Tårup

Hent kort

1810-1851

Hent kort

1851-1877

Hent kort

1877-1955

Hent kort

1955-1980

Virksomheder i Tårup og Frørup

 • 1