Tårupportalen

Følg Tårupportalen på din SmartPhone:

Start din browser og skriv taarupportalen.dk i adressefeltet

Tryk på de tre små blå linjer øverst til venstre på din SmartPhone og  menuen åbnes.

Vælg herefter hvad du vil se...

Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Velkommen til Tårupportalen

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Kulinariske Kildegaarden

23. november 2016  

Med dette års Nytårsmenu, har jeg fokuseret på at få grundsmagene med i alle retter. De 5 grundsmage, surt, sødt, bittert, salt og umami er med til at gøre måltidet komplet.

Men det er ikke helt nok...

Det er også vigtigt at stimulere vores andre sanser, som følesansen, høresansen, lugtesansen og ikke mindst synet.

Følesansen i denne sammenhæng er hvordan maden føles når vi tygger den. Jeg prøver på at få både noget blødt og noget sprødt med i alle retter. Høresansen bliver stimuleret af lyden af det sprøde når maden knaser i munden.
I nytårsmenuen vil du finde det sprøde i croutonen i appetizeren, i papadumen i forretten, i hovedretten er det pancettaen og naturligvis finder du det sprøde i desserten i nødderullen.

Lad os blive ved desserten, for afslutningen på menuen har det hele. Det bløde og søde i chokolademoussen, det syrlige i bærrene, det sprøde, salte og umami i nødderullen, i chokoladen finder du også den bitre grundsmag, for vi har brugt Callebaut chokolade med højt kakaoindhold. Farverne er meget vigtige. Vi spiser 50% med øjnene og farverne får os lyst til at spise maden. I menuen prøver jeg at få mindst tre fraver med i hver ret.

I Nytårsmenuen har vi gjort rigtigt meget for at du skal få en god smagsoplevelse og mange sanseindtryk.

Menuen er forberedt, således at det er lige til at varme og anrette uden at du skal bruge meget tid i køkkenet.
Der medfølger en vejledning til anretning af menuen og billeder til din inspiration.

Vi ønsker dig et rigtigt godt Nytår og velbekomme.

Lene Østerlid - Kulinariske Kildegaarden

 

nytaar

ooO  -  MENU  -  Ooo 

appetizer ny 2016

Crouton med bagt gedeost i serrano og syltede grønne tomater. 

forret ny 2016 1

Sprød papadum med spæde salater, tigerrejer og mangosalsa. 

hovedret ny 2016

Smørstegt torskeloin vendt i panko, hertil bagt kartoffelpuré, ærtecreme og sprød pancetta. 

dessert ny 2016

Nødderulle fyldt med chokolademousse, hertil syltede bær. 

tilkaffen ny 2016 1

Hjemmelavet kransekagestykke

00O00

 

Pris pr. couvert: 355 kr. (ønsker du kalvemørbradtournedos frem for torskeloin +50 kr.) minimum 4 couverter.
Afhentes d. 31. december mellem kl. 14 og 16 på Frørupvej 17, 5871 Frørup.
Ved bestilling indbetales depositum på 500 kr.
Bestilling sendes til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vi byder på et glas bobler ved afhentning og ønsker hinanden et godt Nytår.

 

Kulinariske Kildegaarden

 

© foto Steen Jensen

Om Coronavirus/covid-19

Politi
De danske myndigheder har samlet alle informationer om coronavirus/covid-19 her:
www.coronasmitte.dk

Sundhedsstyrelsen
Få svar på dine spørgsmål om coronavirus/COVID-19 og de sundhedsfaglige anbefalinger i forhold til at forhindre smitte og spredning:
www.sst.dk
Gode råd om mental sundhed

Nyborg Kommune
Seneste opdateringer om Coronavirus finder du her:
www.nyborg.dk

Mental sundhed

Kommende arrangementer

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Nyheder

  • 1

kiknyt

Andre sider om Tårup

Gamle matrikelkort fra Tårup

Hent kort

1810-1851

Hent kort

1851-1877

Hent kort

1877-1955

Hent kort

1955-1980

Virksomheder i Tårup og Frørup

  • 1