Tårupportalen

Følg Tårupportalen på din SmartPhone:

Start din browser og skriv taarupportalen.dk i adressefeltet

Tryk på de tre små blå linjer øverst til venstre på din SmartPhone og  menuen åbnes.

Vælg herefter hvad du vil se...

Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Velkommen til Tårup

- og et aktivt landsbyliv på Østfyn

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Velkommen til Tårupportalen

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Tårupportalen ser her ved udgangen af 2019 tilbage på året der gik. Det gør vi med en nytårskavalkade over de mange gode og spændende fælles arrangementer, tiltag og nyheder, der har været både i Tårup og i Frørup.

Sæt dig godt til rette - giv dig bare god tid, her er meget at se - scroll ned over siden - og se - eller gense de mange stjernestunder fra Tårup og Frørup i 2019.
Velkommen til det gode liv på Østfyn.

Klik gerne på billederne, hvis du ønsker at læse mere om det enkelte arrangement.

Rigtig god fornøjelse - med ønsket om et godt Nytår - tak for 2019 og på fornøjeligt gensyn i 2020 - fra Tårup portalens redaktion.

Tårupportalens Nytårskavalkade 2019

Vi starter selvfølgelig i

Januar 2019

Koncert, fællessang og Banko

Onsdag den 9. januar 2019 havde Seniorklubben inviteret til underholdning med Lindø Harmonikaklub og banko efter kaffen.

Vi fik en flot times koncert af det 11 mand store harmonikakluborkester, som også rummede to guitarister og en trommeslager. Skøn musik strømmede ud i Tårup Forsamlingshus fra orkestret, til glæde for de mange fremmødte seniorer. Kaffen og de gode hjemmebagte boller og lækre kager delte vi med musikanterne, som kvitterede med nok en halv times musik til fællessang efter publikums ønsker. Elmer fik som den første pladen fuld og bar hovedgevinsten med sig hjem

Bankospil

20. januar 2019 - Vintergåturen 2019 - Kongshøj Ådal

Birgit og Karsten Mengel fra "Under Egen" i Tårup, havde indbudt til årets vintergåtur i Tårups lokalområde, med udgangspunkt fra Grilhytten i Tårup.
38 beboere fra Tårup og Frørup, havde meldt sig til turen og var mødt frem behørigt iført beklædning og fodtøj, der modsvarede indbydelsens oplysninger om ruten: Turen er på 6,5 km. Strækningen er af blandet beskaffenhed, 4170 m græs/natur, 880 m have/park, 980 m mark, 237 m skov og 250 m asfalt.

Vintergåtur 2019

25. januar 2019: Det blev - en aften inspireret af de gode gamle dage

Fredag aften - i den bedste sendetid - holdt Tårup Forsamlingshus Venner fællesspisning, inspireret af de gode gamle dage. Her var tre retter mad, rigeligt af den og musik fra rejsegrammofonens barndom. Vennerne og deres venner, havde været i gang det meste af dagen med forberedelserne til en menu, der kunne gøre enhver mormor glad, stolt og ubekymret.

Fællesspisning og de gode gamle dage

31. januar 2019: Fra kokkehue til præstekrave

Torsdag aften i Tårup Foredragsforening havde vi den glæde at kunne overvære Nanne Mølhave fortælle om sin vej gennem livet fra barnsben via kokkeskole, restauratør i Svanninge Bakker til sognepræst i Langå, Svindinge og Øxendrup - og nu sognepræst i Bolbro.

Nanne Mølhave i Tårup Foredragsforening

Februar 2019

Den 6. februar 2019: Letfærdige og løsagtige

Tårup-Frørup Seniorklub havde inviteret historiker Carsten Egø Nielsen, Slagelse til at fortælle om "Pigerne på Sprogø", ved klubbens februar komsammen i Frørup Forsamlingshus. Carsten Egø Nielsen der nu er pensioneret og har skrevet en bog om Slagelses historie, var på et tidspunkt på en guidet tur til Sprogø, hvor han fattede stor interesse for historien om Kvindehjemmet på Sprogø og begyndte at forske i heri.

Pigerne på Sprogø

Tårup Vognmandsforretning ApS dengang og i dag...

- og det var i februar 2019 at Tårupportalen kunne fortælle den flotte og spændende historie om Tårup Vognmandsforretning Aps.
I Tårup har vi en topmoderne landsdækkende, veldrevet og familiejet vognmandsforretning, med efterhånden en del år på bagen. Indledningsvis besøgte Tårupportalen også brødrenes mor Ingrid Ulskov Matthiesen, der også bor i Tårup, for at få hele vognmandshistorien fortalt fra sin begyndelse. En flot historie, som vi her deler med Tårupportalens læsere.

Tårup Vognmandsforretning Aps.

Landbrugseventyr i Ukraine...

Tårup Foredragsforening sluttede sæsonen af med fællesspisning, generalforsamling og et foredrag om et Fynsk landbrugseventyr i Ukraine.

Vi hørte historien om de forskelligartede livsvilkår i Ukraine og hvordan de med en demokratisk tankegang og gennem respektfuld involvering opnår gode kontakter i det lille landsbysamfund Haivoronka. Her etablerer de sig sammen med en Ukrainsk mand, der har været landbrugsmedhjælper hos dem i Danmark. De opnår gennem deres tilgang undervejs stor anerkendelse i den lille landsby, hvortil de bringer arbejdspladser og gode forhold for deres medarbejdere. De involverer sig også i skoler og sportsklubber og hjælper uegennyttigt til her.

Landbrugseventyr i Ukraine

Marts 2019

13. marts 2019: Generalforsamlinger i forsamlingshuset

Tårup Forsamlingshus og Vennerne holdt fællesspisning med efterfølgende generalforsamlinger onsdag aften i Tårup Forsamlingshus. Ca. 50 af foreningernes medlemmer var mødt op og satte gullachsuppen til livs med god appetit - inden generalforsamlingerne tog fart.

Generalforsamlinger

20. marts 2019: Forårsfest i Seniorklubben

Onsdag aften holdt Tårup-Frørup Seniorklub sin traditionsrige forårsfest i Frørup Forsamlinghus. En rigtig festlig aften med god mad, god underholdning og veloplagt selskab. Aftenens menu var forfriskende fornyet i forhold til traditionen og faldt i god jord hos seniorerne. Menuen bestod af lakseroulade, frikadeller og varm kartoffelsalat og islagkage med frugt som desserten. Ovenpå det hele var der hjemmebagte småkager til kaffen.

Forårsfest i Seniorklubben

Årets Idrætspris 2019

Årets Idrætspris 2019 gik til Puk Quist-Nielsen fra Tårup Idrætsforening.

Puk er Tårup Idrætsforenings formand, kasserer og ildsjæl. Hun har lagt et enormt engagement og arbejdsindsats i klubben – i hele det forgangne år samt utallige år forinden.
Puk har om nogen gået foran i bestyrelsen, og har været yderst udfordret på tid og resurser.

Årets idrætspris

April 2019

11. april 2019: Vindingekoret i Frørup Kirke

En flot men kølig forårsdag sluttede i Frørup Kirke med en forårskoncert ved Vindingekoret, under ledelse af Jens Reinholt og med akkompagnement ved korets pianist Ruth Jensen på kirkens nyindkøbte klaver.

Vindingekoret

Modelbyggeren i Frørup

Højt oppe i Svinget i Frørup sidder Finn Jensen ofte i sit lille fyrrum og hygger sig med sin elskede hobby - Finn bygger store skalamodeller af gamle træskibe.
Finn har bygget modelskibe siden han var dreng - dog afbrudt af længere perioder, hvor modelbyggeriet har ligget stille. Efter at Finn har solgt Frørup savværk er der blevet mere tid til hans hobby. Finn har netop færdiggjort en model af det engelske krigsskib HMS Victory. At bygge modelskibe i denne klasse kræver stor tålmodighed og fokus - som Finn beskriver det: Når jeg bygger på et modelskib kobler jeg godt af, fordi det er svært at tænke på andet, når man skal forstå tegninger og arbejde med de mange små dele.

Modelbyggeren i Frørup

Påskelørdag den 20. april 2019: Fårets dag på Dyhrhavelund 2019

I dag holdt Lisbeth, Laurits og Michael fårets dag på deres fine ejendom Dyhrhavelund i Tårup. Det var første gang de deltog i arrangementerne omkring fårets dag i Danmark. En hel del gæster havde fundet frem til Dyhrhavelund, hvor man kunne opleve alle fårene med deres 13 lam. Pålidelig kilde fortæller at der kom to mere til om søndagen.

Fårets dag på Dyhrhavelund

Maj 2019

05. maj 2019: Konfirmation i Tårup Kirke 2019

På den første søndag i maj måned, var der i et dejligt solskinsvejr konfirmation i Tårup Kirke.
Familie og venner fyldte godt op i den smukt pyntede kirke, hvor en enkelt sød konfimand blev konfirmeret.

Konfirmation i Tårup

06. maj 2019: Turen gik til Højløkke

Cykelholdet under Ældresagen i Ørbæk cykler hver mandag, ud i det blå og nyder naturen på de små veje på Østfyn i et tempo, hvor alle kan være med. Obligatorisk er cykelhjelm og gul vest.

Mandag den 6. maj var en ganske særlig dag idet cykelholdet var stillet en tur til Tårup i udsigt. I turen til - for alle - et helt hemmeligt sted, indgik også ophold på en større gård, grillpølser, øl, vand, kaffe og kringle.

Turen gik til Højlykke

Turen gik til Samsø

Tirsdag den 7. maj 2019 stod 52 seniorer i Tårup-Frørup Seniorklub meget tidligt op, for at komme med på klubbens forårsudflugt til Samsø.

Samsø er øen som har det hele. Unik natur, idylliske landsbyer, børnevenlighed, råvarer og kunstnermiljø samt energivenlighed. Derfor var det en busfuld forventningsfulde seniorer, der drog afsted mod øen i Kattegat. Af programmet havde deltagerne på forhånd kunne læse om rundtur på øen, besøg i en gårdbutik, middag hos Flinchs i Tranebjerg, bjergbestigning og gåtur i Nordby.

Turen gik til samsø

12. maj 2019: Konfirmation i Frørup Kirke 2019

Solen skinnede fra en skyfri himmel på denne dejlige forårssøndag i maj, hvor der var konfirmation i Frørup kirke. Fire piger og fire drenge - blev konfirmeret i dag.
Frørup Kirke var fyldt med glade forældre og familier som fulgte de unge menneskers konfirmation

Konfirmation i Frørup

13. maj 2019: Fra Regissevej til EU

Blandt EU-valgplakaterne i Tårup og Frørup kan vi se en plakat for Kuzma Pavlov Jensen med teksten "Fra Frørup til EU". Kuzma er vokset op i Frørup og nok det nærmeste vi kommer en lokal kandidat til EU-valget den 26. maj. Tårupportalen har bedt Kuzma fortælle om de tanker der lå bag teksten.

kuzma

Juni 2019

Landsbyfest for Dannebrog i Tårup

Lørdag den 15. juni 2019 er det 800 år siden at Dannebrog faldt ned fra himlen. Det fejrede vi i Tårup på dagen, med en stor fælles fest for landsbyens beboere i Tårup Forsamlingshus.
PROGRAM:

Kl. 15:00: Sjove, gamle og fine biler parkeres foran kirken. Der kan ”sparkes dæk” og købes øl/vand/kaffe og måske kan man få en lille køretur
Kl. 15:00: Sjov for børn: flagorienteringsløb, snobrød, fælleslege og andre spændende aktiviteter for både små og store.
Kl. 17:00: Dannebrogs-inspireret andagt i kirken
Kl. 18:00: fællesspisning i forsamlingshuset / udendørs, afhængigt af vejret. Fællessang, festtaler samt quiz med flotte præmier. Menuen er helstegte pattegrise samt salat og flütes.
Kl. 19:00: Flag-kage-konkurrence med dommer og præmier. Kagerne nydes til kaffen.

Dannebrogsfest

Grill under Egen

Mandag den 17. juni var der igen Grill under Egen, der denne gang blev det helt store tilløbsstykke. Godt og vel 50 beboere fra Tårup var mødt op i den fine sommeraften på fællesarealet ved Grill-hytten i Tårup.

Grill under Egen

Sankt Hans aften på Frørupgaard 2019

Landsbyrådet bød velkommen og orienterede om igangværende projekter. Vi sang midsommervisen, og Sonja Marie Jensen, gruppeformand for Socialdemokratiet holdt en veloplagt båltale.

Sanct Hans i Frørup

Sogneudflugt til Christianskirken og den gamle by

Vi startede turen i høj solskin i Frørup Rejsers busser med kursen mod vest. Lige før Lillebæltsbroen gjorde vi holdt og fik kaffe og rundstykker.

Derefter kørte vi til Christianskirken udenfor voldene i Fredericia. Det er en kirke fra 1930, som i 2007 fik en ny altertavle og smukke glasmosaikker udført af Bjørn Nørgaard. Det var meget spændende at se billeder af kirken før og efter mosaikkerne, idet kirken var blevet betydelig lysere og mere interessant.

Sogneudflugten

Sommerkurser i tegning og akvarel

Annemaries Tegneskole i Tårup tilbyder sommerkurser i tegning og akvarel

Anne Maries Tegneskole

 

Juli 2019

Insektmobil

Også i år kører Arne Nielsen med ”insektmobilen” for at undersøge de flyvende insekters mængde.
Det er Københavns Universitet der leder forskningsprojektet.

Teknisk er det sådan, at man spænder et net ud oven på sin bil og kører nogle fastlagte ruter igennem, en gang ved middagstid og en gang om aftenen. Udfra de insekter som bliver opfanget i nettet kan man så vurdere insektbestanden totalt.

Insektmobil

August 2019

21. august 2019: Grillafslutning under "Egen"

Onsdag aften var der tændt op i grillen under "Egen" for sidste gang i år i rækken af grillaftener i Tårup.

Grillafslutning

30. august 2019: Ønskebolig og kommende kreativt kunstcenter

Ingrid og Anders, der nu har boet to år på Bækvej 10 i Tårup, havde inviteret deres gode naboer fra nær og fjern - landsbybeboerne i Tårup - til at komme på besøg og se, hvor langt de er nået med at omdanne Lis og Aage Christiansens gamle gård, til kombineret ønskebolig og et kommende kreativt kunstcenter

Invitation

September 2019

06. september 2019: Lea indvier keramikværksted og undervisningslokale

På Boholtvej 9C i Tårup holdt keramiker Lea-Mi Engholm i dag en reception for indbudte gæster, i anledning af at hun er færdig med sit nye keramikværksted og undervisningslokale.
Lea har søgt LAG-midler og fået 50.000 kr. fra LAG-SØM til hjælp til at gennemføre hendes drøm om, at skabe et keramikværksted og undervisningslokale på hendes bopæl i Tårup.

Lea Mi Engholm

07. september 2019: Tårup-turen 2019

Tårup-turen 2019 var tilrettelagt for friske folk i alle aldre, her var både gå/løbe/cykelruter for enhver formåen og sågar et mini-orienteringsløb med elektronisk tidtagning. Vejret var bestemt med arrangørerne og der kunne sagtens have været flere med på ruterne.

Tårup Turen 2019

11. september 2019: Jomfru Maries sengehalm og Laksemenu

Tårup-Frørup Seniorklub på Skarø-tur

Som planlagt mødtes alle (40 personer deltog) kl. 9.50 på parkeringspladsen ved Frørup Andelskasse. Derfra koordineret samkørsel i 10 biler til Svendborg, hvor bilerne blev parkeret ca. 10 min. gang fra Stenhøje-færgelejet, hvor den ene af vores guider, Lene, stødte til. Færgeafgang fra Svendborg gennem en del af skønne Sydfynske Øhav, sejl-overfart en god halv time, og så var vi på Skarø.

Udflugt til Skarø

13. september 2019: Damernes aften

Fredag aften var landsbyernes damer inviteret til - ja Dameaften i Tårup forsamlingshus. I alt havde 48 piger i alle aldre fundet vej til forsamlingshuset.
Det har været lidt svært at få oplysninger ud om hvad der skulle ske - eller hvad der skete på sådan en fredag aften, hvor mændene selv måtte åbne køleskabet og sørge for fredagsslik derhjemme, uden den sædvanlige service og omsorg.

Damernes aften

 

20. september 2019: Åbent Hus på 4kløverskolen i Frørup

Fredag eftermiddag holdt de Åbent hus på 4kløverskolen i Frørup. Anledningen var at en større tiltrængt ombygning der har stået på gennem længere tid, nu er færdig.
Rigtig mange var mødt op for at fejre skolen - her var både tidligere lærere og medarbejdere, gamle elever, naboer, politikere - sammen med skolens elever og lærere.

Åbent hus på 4kløverskolen i Frørup

25. september 2019: Fællesspisning med Bilde og Eriksen III

For tredje gang gik familierne Bilde og Eriksen fælles om at lave aftensmaden til os allesammen i Tårup. Denne gang havde de forstærket sig med Uri. Menuen var tidligt annonceret og godt 50 sultne Tårupper havde meldt sig til aftenen.

Fællesspisning

Oktober 2019

01. oktober 2019: Gode spørgsmål til Anne

I dag var illustrator Anne Pedersen, Frørup med til morgensang i 4kløverskolen i Frørup og fortalte børnene om arbejdet med at lave vores store vægmaleri. Bagefter var der mange spørgsmål. Både til teknikken og til Annes tanker bag maleriet - et udviklingstræ - som refererer til børns udvikling i deres skoleliv.

Anne Pedersen

8. oktober 2019: Forrygende høstfest

Tårup-Frørup Seniorklub mødtes tirsdag aften til en festlig og forrygende Høstfest i Tårup forsamlingshus. Den oksekødssuppe var god og velsmagende som Søren plejer at koge den. Oksekødet var godt mørt og peberroden kradsede i næsen som den skal. Ingen købekager her når Seniorklubben holder fest. Her var dejlige småkager og hjemmebag til kaffen. Som kronen på værket havde Komitéen skaffet hyggelig musik til middagen og show-underholdning med Tommy Hansen, der er en af landets bedste John Mogensen fortolkere.

Høstfest i Seniorklubben

9. oktober 2019: Nørkleaften

Julie og Marlene havde inviteret til nørkleaften i Tårup forsamlingshus. Opskriften lød således:

Nørkleaften i Tårup Forsamlingshus
Strikker eller hækler du?
Eller noget helt tredje håndarbejde?
Måske vil du gerne lære et håndarbejde?

Så kom til nørkleaften i Tårup Forsamlingshus.
Alle er velkommen, unge som ældre-øvede og nybegyndere.

Medbring selv kaffe eller the eller anden forplejning. Vi sørger for en kage.

Onsdag den 9. oktober 2019 kl. 19 - 21.30
Pris: Ganske gratis

Vi håber på at se en masse "nørklere"

Vel mødt
Marlene og Julie

Rigtig mange af Tårup og omegns piger havde taget godt imod initiativet, var mødt frem med alskens forskellige nørklerier og fik en god aften sammen om fælles interesser.
Det forlyder at der arbejdes på at finde en ny aften, hvor pigerne mødes igen. Måske det var noget for dig?

Nøkleaften

10. oktober 2019: Bedemand med alvor og humor

Torsdag aften indledte Tårup Foredragsforening sæsonen traditionen tro, både med fællesspisning og foredrag i Tårup Forsamlingshus. Menuen var stegt flæsk og persillesovs og foredrag med bedemanden fra Kerteminde: Nils-Peter Holm.

Bedemand med alvor og humor

12. oktober 2019: Villa Kastell - Nyt Bed & Breakfast i Tårup

Lørdag eftermiddag var der indvielse af et nyt Bed & Breakfast i Tårup - Villa Kastell. De nye ejere af ejendommen på Tårup Byvej 3B i Tårup - Hanne Dahl og Henning Kastell - har indrettet en del af deres ejendom til Bed & Breakfast. Villa Kastell B&B har 4 dobbeltværelser og to opholdsstuer, der indgår i Bed & Breakfast delen.
Hanne og Henning have inviteret Tårups beboere indenfor og med til indvielse i det nye Bed & Breakfast. Mange af Tårups aktive beboere havde taget imod invitationen og var kommet forbi for at se det nye Bed & Breakfast.

Villa Kastell

31. oktober 2019: Halloween i Tårup 2019

Det blev en mørk og stormfuld Halloween aften i Tårup - nåh, nej det kan man ikke helt påstå, fordi ikke en vind rørte sig. Men mørkt og (u)hyggeligt var det nu, for alle de børn og barnlige sjæle der var mødt op under Egen i Tårup, for at fejre Halloween i fællesskab.

Halloween i Tårup

30. oktober 2019: Håndarbejde er et hit i Tårup

De kreative hobbyer, som at sy, hækle, strikke og tegne er blevet meget populære igen. Flere og flere søger tilbage til de traditionelle hobbyer for at udfolde deres kreative evner. Og det er alle aldre, der godt kan lide at bruge tid på at være kreative med de forskellige hobbyer.

Julie Gry Christiansen og Marlene Koldsø fra Tårup har i lang tid haft en fælles interesse for at hækle. De har ofte mødt andre, som også gerne ville lære f.eks. at hækle. De to snakkede sammen om at det kunne være spændende at se om der var flere i Tårup, der havde samme interesser.

Nørkleaften

November 2019

07. november 2019: 20 år på Romsø

Leif "Romsø" Hansen gæstede torsdag aften Tårup Foredragsforening med et spændende foredrag om øen Romsø nordøst for Kerteminde i Storebælt. Tilnavnet "Romsø" har Leif - der bestemt må være en legende i Kerteminde - erhvervet sig gennem de 35 år han har sejlet postruten mellem Romsø og Kerteminde. Hvoraf han samtidig har boet på øen i 20 år sammen med sin kone.

Leif romsø i Tårup forsamlingshus

12. november 2019: Til uhøjtidelig eftertanke

Er vi de gamle unge eller de unge gamle?
Skuespiller Agnethe Bjørn og pianist Lisbeth Sylvest tog os med på en musikalsk rejse i Frørup Forsamlingshus, hvor de på en uhøjtidelig måde kom rundt om spørgsmålet.

Det blev en stor og fin oplevelse med dejlige sange, gruk, digte og musik. Her var vel udvalgte bud på et svar fra bl.a. Benny Andersen, Poul Henningsen, Jeppe Aakjær, Piet Hein og Søren Kierkegaard, flot formidlet af Agnethe Bjørn gennem sang og fortælling og med Lisbeth Sylvest ved klaveret.

Er vi de unge gamle eller?

Efterårs- og aftensange fra Højskolesangbogen

Sangaften den 13. november hos Kirsten og Hans i Musisk Værksted på Boholtvej.
Henved 25 sangglade var mødt op for at synge en snes af vore kendte (og også enkelte ukendte) efterårs- og aftensange fra Højskolesangbogen.
Sangenes forfattere og komponister blev præsenteret af Hans, og et lille orkester (“smallband”) med Kirsten ved klaveret støttede sangstemmerne.

Sangaften

25. november 2019: Biksemad, 75 spejlæg & Æblekage

Mandag aften var vi 75 der mødtes i Tårup Forsamlingshus til Fællesspisning. Biksemad, spejlæg og æblekage var på aftenens menu. Mange af vores nye landsbybeboere havde også fundet frem til forsamlingshuset - det var dejligt at se - velkommen i fællesskabet - og kom meget gerne igen.

Fællesspisning i Tårup Forsamlingshus

29. november 2019: Juletræ, andagt og æbleskiver

Fredag eftermiddag var der andagt i Tårup kirke ved vores sognepræst André Friis Møller kl. 16, hvorefter de mange fremmødte landsbybeboere fra Tårup samledes udenfor i fællesskab og tændte byens store juletræ.

Juletræ

December 2019

8. december 2019: Juletræsfest i Frørup Forsamlingshus

I dag var godt 90 børn og forældre samlet til den årlige juletræs fest.

Efter velkomst hvor der blev takket for alle de sponsorer i lokalområdet der har støttet op om dette arrangement blev der serveret æbleskiver, kaffe og gløgg.
Der blev gået Lucia optog af de børn der havde lyst til dette.

Juletræsfest i Frørup

11. december 2019: Flæskesteg & Julebanko

Onsdag aften løb et af årets højdepunkter i Tårup af stablen. Forsamlingshuset havde inviteret til julemiddag og bankospil. Godt 80 havde på forhånd løst billet til den festlige aften, og hver især medbragt en pakke til bankospillet. Stemningen var som sædvanlig forventningsfuld og i top. Menuen var den gode traditionelle: Flæskesteg med det hele og Risalamande og mandelgaver. Kaffen og småkagerne kom på bordet i pausen, midt i det hektiske Bankospil - mens vi fik pusten igen.

Julefællesspisning og banko i Tårup Forsamlingshus

13. december 2019: Indvielse af Vejenlyst

Øverst oppe på bakken lige vest for Tårup på Bækvej 10, ligger en fin gammel gård der er bygget i 1886. De tidligere ejere er flyttet og jorden er solgt fra. De nye ejere af gården er kunstnerparret Ingrid Vejen Kristensen og Anders Vejen Andersen, der er kommet hertil fra København i 2017. Ingrid og Anders har lige siden de flyttede ind, arbejdet på at ændre den gamle gård til både at være deres bolig og et sted med kunst, kultur og natur - en hyldest til mangfoldighed biodiversitet og lyst!

Indvielse af Vejenlyst

Alletiders skole...

4kløverskolen i Frørup

79134845 2528199007249522 2612601998834401280 n

Kulturligvis

I Tårup området har en lang række dygtige og kreative kunstnere gennem tiden bosat sig.
Forklaringen findes måske i naturen, roen, nærheden til havet, skoven og det stærke fællesskab vi har her - lige som for alle os andre?

kulturligvis

 

Her slutter Tårup portalens Nytårskavalkade for 2019 med stor glæde over alle de ildsjæle, vi rummer i Tårup og Frørup og som brænder for, at gøre de 2 landsbyer til attraktive bosætningssteder.
Det er flot at se, at der er så mange af landsbyernes beboere der bakker godt op om aktiviteterne. Og det er dejligt at se de mange nye familier der er flyttet til Tårup er med til på en god måde at forny fællesskabet.

Tusind tak til Tårupportalens frivillige reportere og fotografer - de sikrer, at portalen når frem til langt de fleste arrangementer og begivenheder - til glæde for os alle.

Også stor tak til vor nærbutik SuperBrugsen i Ørbæk og Frørup Andelskasse for opbakningen til projektet omkring Tårupportalen.

superbrugsen i Ørbæk

Frørup Andelskasse

Redaktionen ønsker alle Tårupportalens brugere et rigtigt godt Nytår og på fornøjeligt gensyn i det nye år.

© Foto til Nytårskavalkaden er leveret af: Inger Mechlenburg, Helle Lauvring, Arne Nielsen, Kenneth Højvang, Ingrid Matthiesen, Eva Nielsen, Erik Nilsson og Steen Jensen.

 

SIDSTE NYT

Høstgudstjeneste

Høstgudstjeneste og Konfirmandindskrivning I Frørup og Tårup Søndag den 4. oktober kl. 10.00 i...

Menighedsrådsvalg 2020

Den 15. september 2020 var der valgforsamling og menighedsrådsvalg i alle Danmarks sogne og...

Aflæsning af vandmålere

15. september 2020: Bestyrelsen for Tårup Vandværk aflæser vandmålerne lørdag den 26.09.2020 fra...

Åbne døre

12. september 2020: TIL ALLE INTERESSEREDE Jeg kunne tænke mig at holde "åbne døre" med...

Set i Bakspejlet

Nyt fra kirkerne

Høstgudstjeneste

Menighedsrådsvalg 2020

Konfirmation i Tårup Kirke

Steder i Tårup og Frørup