Tårupportalen

Følg Tårupportalen på din SmartPhone:

Start din browser og skriv taarupportalen.dk i adressefeltet

Tryk på de tre små blå linjer øverst til venstre på din SmartPhone og  menuen åbnes.

Vælg herefter hvad du vil se...

Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Velkommen til Tårupportalen

Klik på de tre blå linjer for at se menuen

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

-

19. januar 2017  

Frørup Andelskasse havde inviteret til en spændende aften i TIF-Minihal med Naser Khader og Sparinvest. Det blev til en rigtig spændende og lærerig aften på mange fronter, hvor direktør Jesper Hansen kunne byde velkommen til både andelshavere og andre interesserede gæster.

Indledningsvis stiftede vi godt 160 tilhørere bekendtskab med en frisk nordjyde Betina Hansen fra Sparinvest, der på almindeligt forståeligt dansk, kvikt og sikkert ledte os igennem de spørgsmål og svar der kan være, når vi skal forholde os til livets tre store investeringsmæssige skuffer. Hertil om risikovillighed, trygge investeringsbeviser og om det til tider lidt for spændende, at være på egen hånd.

Frørup andelskasse

Direktør Jesper Hansen skaber forventninger til aftenens forløb og Betina Hansen er klar til at indfri fra Sparinvest 

Frørup Andelskasse

De mange investeringsmæssige begreber kom på plads på en halv times tid og der blev også plads til et par gode spørgsmål.

Med vor nye lærdom i bagagen inviterede Andelskassen på stående taffel-pause med lidt lækkert på tallerknerne og vin, øl og vand i glassene. Redaktionen konkluderede at lækkerierne bestemt måtte være leveret af Kulinariske Kildegaarden vor egen lokale gourmet-leverandør - og dette viste sig at holde ganske stik. 

Frørup Andelskasse

Aftenens hovedtaler var Naser Khader blandt meget andet MF for De Konservative. 

Frørup Andelskasse

Naser Khaders udgangspunkt for sit oplæg, var indsættelsen af den nye kommende amerikanske præsident Trump og den indflydelse det kan få på den danske økonomi. 

Naser Khader

Naser Khader gav udtryk for at Trump er en anden type præsident, med en mere forretningsmæssig profil, end vi har været vant til. Khader der selv opholder sig meget i USA, mener også at man skal give Trump en chance, idet billedet af ham er mere nuanceret, end det vi møder i pressen i Danmark.

Herudover kom Naser Khader i sit foredrag stort set verden rundt med vægten lagt på Mellemøsten og de problemstillinger der udspiller sig her. Han fortalte også om sit eget liv og opvækst i Danmark, om integration og islam. Naser Khader gav udtryk for at integration kan du ikke lære ved at læse en bog - hans erfaring siger - med hans egne ord - integrationen sker bedst når vi sidder omkring det danske bord, og lærer af hinanden. Stof til eftertanke.

Naser Khader er en dygtig fortæller og fik sat ord og forklaringer på mange af de store spørgsmål, der er omkring indvandring og integration. Afslutningsvis åbnede Naser Khader også op for et par spørgsmål fra tilhørerne, inden han hastigt skulle videre, for at deltage i en kras debat om den amerikanske ambassadør i Danmark, i Deadline på DR2 kl. 22:30.

Mange tak til Frørup Andelskasse for en meget spændende og udbytterig oplevelse. Et privilegie for os alle at have et velfungerende lokalt pengeinstitut i vor midte.

Deadline - DR2

© foto og reportage Steen Jensen

Kommende arrangementer

 • Grill under Egen

  Grill under Egen

  Vi mødes i grillhytten, ”Under Egen” Kl. 18.00, hvor der er tændt op. Medbring egen mad og drikke og hyg dig med børn og voksne fra nabolaget. Tilmelding ikke nødvendig. Læs mere
 • Udflugt til Skarø

  Udflugt til Skarø

  Tag med Tårup/Frørup Seniorklub på en spændende udflugt til Skarø onsdag den 11. september 2019.
  Læs mere
 • Tårup-turen 2019

  Tårup-turen 2019

  Lørdag d. 7. september: Har du lyst til at gå eller løbe på ruter af 3, 5 eller 10 kilometers længde, cykle en længere rute eller løbe et lille orienteringsløb med børnene så mød op ved forsamlingshuset d. 7. september med familie og venner. Læs mere
 • Dameaften i Tårup forsamlingshus

  Dameaften i Tårup forsamlingshus

  Tag veninderne, naboen, svigermor, mor, søster, kollegaer og andre dejlige damer under armen og kom til dameaften i Tårup forsamlingshus.
  Læs mere
 • Høstfest i Tårup Forsamlingshus

  Høstfest i Tårup Forsamlingshus

  Tirsdag, den 08. Oktober 2019, kl.18:00: Der er dømt fællessang, røde seler, fuldskæg og nostalgi af bedste skuffe, når Tårup/Frørup Senioklub holder Høstfest i Tårup Forsamlingshus. Læs mere
 • Efterårsmøde

  Efterårsmøde

  Tirsdag den 12. november 2019: "ER VI DE GAMLE UNGE ELLER DE UNGE GAMLE" - En musikalsk underholdning om det at blive gammel, men ikke at have lyst til at være gammel, med skuespiller Agnethe Bjørn og pianist Lisbeth Sylvest. Læs mere
 • De fynske tysklandsarbejdere

  De fynske tysklandsarbejdere

  Tirsdag, den 04. Februar 2020, 14:00: Arkivleder cand phil i historie Jytte Raun fortæller om de fynske tysklandsarbejdere – hvem var de, og hvorfor tog de til Tyskland for at arbejde under Besættelsen . Læs mere
 • Forårsfest i Seniorklubben

  Forårsfest i Seniorklubben

  Den 17. marts 2020 holderTårup-Frørup Seniorklub sin traditionsrige forårsfest i Frørup Forsamlinghus. En rigtig festlig aften med god mad, god underholdning og veloplagt selskab. Læs mere
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Nyheder

 • 1

kiknyt

Steder i Tårup og Frørup

Andre sider om Tårup

Gamle matrikelkort fra Tårup

Hent kort

1810-1851

Hent kort

1851-1877

Hent kort

1877-1955

Hent kort

1955-1980

Virksomheder i Tårup og Frørup

 • 1