Tårupportalen

Følg Tårupportalen på din SmartPhone:

Start din browser og skriv taarupportalen.dk i adressefeltet

Tryk på de tre små blå linjer øverst til venstre på din SmartPhone og  menuen åbnes.

Vælg herefter hvad du vil se...

Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Velkommen til Tårupportalen

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Kalender

Download som iCal-fil

Onsdag, 16 September 2020, 19:30
Hits : 128

Kærlighed i sundhedssystemet

vejenlyst2020 september 

Kærlighed i sundhedssystemet - en vision af og med professor i sundhedsinnovation Jane Clemensen.

Googler man “Patienten først”, giver det 2,2 mio hits. “Patienten først” er også mottoet for min arbejdsplads, OUH. Og det er titlen på forslaget til en ny sundhedsreform, som ligger og venter fra den seneste regering. “Patienten først” er kort sagt en vision, som rigtig mange er optaget af. Alligevel kniber det ofte i praksis. Det hører vi både fra patienter, pårørende og personale.
Compassion er et begreb, som der er tiltagende fokus på, og compassion handler grundlæggende om at sætte patienten først. Direkte oversat betyder compassion medfølelse, men det er også et begreb, der rummer aktiv handling. I bogen “Compassionomics” skriver forfatterne, at compassion er at behandle andre, som man selv ønsker at blive behandlet. Ikke noget revolutionerende nyt, men hvorfor er det så tilsyneladende så svært?
Et af argumenterne er, at det tager tid at sætte patienten først. Og tid er en knap ressource i vores travle sundhedsvæsen. Men tiden behøver ikke være et argument. For det første er det videnskabeligt undersøgt, hvor lang tid det egentligt tager at være compassioneret – og det er ikke noget, der koster lang tid: En ”compassion-handling” tager mellem 32 og 56 sekunder…
Hele Jane Clemensen artikel her:
https://dagensmedicin.dk/modgift-mod-udbraendthed/

Eventen koster kr. 90

 
Sted :
Vejenlyst
Bækvej 10, Tårup
5871 Frørup
+45 23900087 / +45 27201917
http://vejenlyst.dk/
 

Vejenlyst er
kunst, kultur og natur
En hyldest til mangfoldighed, biodiversitet og lyst!

Vejenlyst i de kommende år:

Kunsten og Udstillinger i Vejenlyst møder du i en af de to bygninger på 300 og 250 m2, der mest bruges som henholdsvis skyggeunivers og galleri. Medierne bliver billedkunst, fotografi, installationer, papirkunst, keramik glas, flet, lyd m.v. Ud over skiftende gæstende kunstnere vil du altid møde Anders’ kunstværker et eller andet sted. Biodiversitet og mangfoldighed tænkes således ikke kun i haverne men også i det kunstneriske program.

Kulturen er bl.a. tænkt i form af foredrag eller talks - den røde tråd i disse møder bliver oplægholdernes passion, vision eller lysten til at lege tankeeksperimenter med sit publikum. Nogle gange bliver vores talks også båret af lyd og bevægelse.. 

Naturen møder du allerede på vej op ad den lange jordvej som fører til Vejenlyst hvor det lange udsyn giver fred til sjælen. Ud over det, der er givet fra naturens side, er vi i gang med at udvikle en række haver, som først bliver tilgængelige efter en årrække. Nogle haver efter permaprincippet, andre efter vores fantasi. Derudover drømmer vi om i løbet af årene at udvikle en del aktiviteter såsom en insektfarm, en gedeloge m.m

 
Del gerne...