Tårupportalen

Følg Tårupportalen på din SmartPhone:

Start din browser og skriv taarupportalen.dk i adressefeltet

Tryk på de tre små blå linjer øverst til venstre på din SmartPhone og  menuen åbnes.

Vælg herefter hvad du vil se...

Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Velkommen til Tårupportalen

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Kalender

Download som iCal-fil

Lørdag, 14 December 2019, 10:00 - 16:00
Hits : 185

Indvielse af Vejenlyst - kunst, kultur og natur

Indvielse af Vejenlyst, Tårup

 

 Program for indvielsen af Vejenlyst - Kunst, Kultur & Natur - 13. - 14. - 15. december 2019 

 

Lørdag 14. december 

10.00
Dørene åbnes
Fødseldagsboller med smør til de første 30 gæster

11:00
Borgmester Kenneth Muhs, Nyborg Kommune
Borgmester Kennet Muhs giver Vejenlyst et par ord med på vejen
og en kort introduktion til Vejenlyst med Anders & Ingrid
Brunsviger så længe lager haves ;o)

13:00

Christian Have

Kulturguru Christian Have Kommer med et par vise ord
og en kort introduktion til Vejenlyst med Anders & Ingrid
Brunsviger så længe lager haves ;o)

 16.00
Tak for idag

Vejenlyst er 
kunst, kultur og natur 
En hyldest til mangfoldighed, biodiversitet og lyst! 

Kære naboer og landsbybeboere. 

Fredag den 13. december kl. 13 til 18 bliver Lis og Åges gård navngivet som Vejenlyst og skyggeuniverset og galleriet vist frem for første gang.
Indvielsesdagene forsætter den 14. december kl 10.00-16.00 og slutter den 15. december kl 10.00-16.00

Vi serverer indvielseskage og varme drikke

Vejenlyst 

Program for dagene kommer lige inden åbningen på www.vejenlyst.dk og på Facebook

Men allerede nu ved vi, at om fredagen omkring kl. 15.30 vil der være et anderledes dansant Luciebesøg med danserne fra Oure Højskole og om lørdagen kl. 13 vil Christian Have kikke forbi og berige indvielsesdagene med hans kloge ord.

Mere om projektet og os:

For to år siden blev kunstnerparret Anders Vejen Andersen og Ingrid Vejen Kristensen smækforelsket i en gammel gård ved Tårup Landsby. Det blev kærlighed ved første blik og duften af barndomsminder i forrummet til svinestalden og garagerne afgjorde købet på et øjeblik. Designlejligheden i København blev byttet med en gammel gård og 3 tønder land. Havens 130 år gamle bøgetræ, gårdens imponerende placering på bakketoppen, med udsigt så langt øjet rækker og de mange kvadratmeter ladebygninger med uendelige muligheder for kreative boltrerum gjorde bare beslutningen endnu bedre. I dag to år senere, og mange tusind timers renovering efter, inviteres landsbyen, venner, familie, kunst- og kulturinteresserede og andet godtfolk til indvielsesfest.

Kunst, kultur og natur på Vejenlyst i de kommende år:

Kunsten møder du i de to bygninger på 300 og 250 m2, der indvies som henholdsvis, skyggeunivers og galleri. Medierne bliver billedkunst, fotografi, installationer, papirkunst, keramik glas, flet, lyd m.v. Ud over skiftende gæstende kunstnere vil du altid møde Anders’ kunstværker et eller andet sted. Biodiversitet og mangfoldighed tænkes således ikke kun i haverne men også i det kunstneriske program.

Kulturen er bl.a. tænkt i form af foredrag eller talks - nogle gange båret af lyd og bevægelse. Den røde tråd i møderne bliver oplægsholdernes passion, vision eller lysten til at lege tankeeksperimenter med sit publikum. Vi tænker de kulturelle møder i samspil med højtidsmarkeringer som høstfester og julemarked.

Vejenlyst

Naturen møder du allerede på vej op ad den lange jordvej som fører til Vejenlyst hvor det lange udsyn giver fred til sjælen. Ud over det, der er givet fra naturens side, er vi i gang med at udvikle en række haver, som først bliver tilgængelige efter en årrække. Nogle haver efter permaprincippet, andre efter vores fantasi. Derudover drømmer vi om i løbet af årene at udvikle en del aktiviteter såsom en insektfarm, en gedeloge m.m.

Kort om kunstnerparret Anders Vejen Andersen og Ingrid Vejen Kristensen:

Anders er et renæssancemenneske. Han både maler, fotografer, laver musik og installationer. Derudover står han bag designlinjen Vejn. Oprindeligt er han grafisk designer og har udviklet en række uddannelser indenfor primært den grafiske branche.

Ingrid, som er født og opvokset i Argentina, er koreograf, instruktør og konceptudvikler og har en cand. mag. i kultur og formidling. Hun har gennem de sidste 25 år stået i spidsen for sit eget dansekompagni og skabt over et halvhundrede danseforestillinger, som har turneret i Danmark og i udlandet. Hun har i Danmark være igangsætter af en lang række tiltag inden for dans og kultur, bl.a. gennemført det omfattende kunstneriske forskningsprojekt Sans & Dans.

Vejenlyst

Anders & Ingrid har være livsledsagere siden 87`, i 93` begyndte det samarbejde som med årene er blevet intensiveret og i dag kulmineret med fællesprojektet Vejenlyst… så hvor den ene´s udtryk starter og den andens slutter er efterhånden svært at se ; )

Tidsplan for udvikling af Vejenlyst

Da Ingrid og Anders købte gården i 2017, skitserede de en 30 års udviklingsplan for stedet… men da begge to har haft et langt liv som professionelle kunstnere og oplevelsesmennesker med kontinuerelige stramme deadlines, er det blevet vigtigt for dem at Vejenlyst udvikler sig i organiske tempi og i den retning lysten går… så følg med os på vejen og se hvor lysten tager os hen.

Fakta om Vejenlyst:

Adresse: Bækvej nr. 10, Tårup, 5871 Frørup
Åbningstider: efter aftale på: 23900087 evt. 27201917

Program for kommende aktiviteter: www.vejenlyst.dk og på Facebook

Vejenslyst

 
 
Sted Vejenslyst
Bækvej 10, Tårup
5871 Frørup
23900087 - 27201917
http://vejenlyst.dk/
 
 

Kommende arrangementer

 • Juncker med support

  Juncker med support

  Kom til dejlig aften hvor vi skal skal underholdes med musik af Juncker med support. Juncker er blandt andet kendt for Havana, Titelsangen til TV2 serien "Kurs mod fjerne kyster" og Mogens og Karen og mange flere. Læs mere
 • Foredrag med præst Kathrine Lilleør

  Foredrag med præst Kathrine Lilleør

  Torsdag den 30. januar 2020 kl. 19:30 - Foredrag med sognepræsten der har prøvet en del. Kathrine Lilleør er kendt for sine kloge, kontante og kærlige meninger.
  Læs mere
 • Koncert med Tim Schou

  Koncert med Tim Schou

  Bækvejen9s Stuekoncerter præsenterer: Koncert med Tim Schou - Tidspunkt: 31. januar 2020 kl 19:00 (dørene åbnes kl 18)  - Sted: Bækvej 9 i Tårup - Pris: 150 kr.
    Læs mere
 • De fynske tysklandsarbejdere

  De fynske tysklandsarbejdere

  Tirsdag, den 04. Februar 2020, 14:00: Arkivleder cand phil i historie Jytte Raun fortæller om de fynske tysklandsarbejdere – hvem var de, og hvorfor tog de til Tyskland for at arbejde under Besættelsen . Læs mere
 • Nørkleaften i Tårup Forsamlingshus

  Nørkleaften i Tårup Forsamlingshus

  Strikker eller hækler du? Eller noget helt tredje håndarbejde? Måske vil du gerne lave et håndarbejde. Så kom til Nørkleaften i Tårup Forsamlingshus. Alle er velkommen, unge som ældre- øvede og nybegynder. Læs mere
 • Forårsfest i Seniorklubben

  Forårsfest i Seniorklubben

  Den 17. marts 2020 holderTårup-Frørup Seniorklub sin traditionsrige forårsfest i Frørup Forsamlinghus. En rigtig festlig aften med god mad, god underholdning og veloplagt selskab. Læs mere
 • Intim stuekoncert

  Intim stuekoncert

  Gode historier med finurlige detaljer og storheden i det små er i fokus, når M.C. Hansen går på scenen med sin makker Jacob Chano og sine viser Læs mere
 • John Blek Solo

  John Blek Solo

  Koncert med den talentfulde irske singer-songwriter John Blek i Tårup.
  Læs mere
 • Seniorklubbens forårsudflugt

  Seniorklubbens forårsudflugt

  Tirsdag den 12. Maj 2020 - Program følger senere, men reserver dagen allerede nu...
  Læs mere
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10