Tårupportalen

Følg Tårupportalen på din SmartPhone:

Start din browser og skriv taarupportalen.dk i adressefeltet

Tryk på de tre små blå linjer øverst til venstre på din SmartPhone og  menuen åbnes.

Vælg herefter hvad du vil se...

Mobilmenu:

Vælg menupunkt - eller pil ud for punktet for at vælge menupunkt i undermenu.

Velkommen til Tårupportalen

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Billeder, historier og informationer om liv og muligheder i landsbyerne Tårup og Frørup på Østfyn

Kalender

Download som iCal-fil

Søndag, 22 Marts 2020, 19:30
Hits : 98

Aflyst: Forårsgudstjeneste i Tårup Kirke med kaffe og musik

Forårsgudstjenesten i Taarup Kirke finder som sædvanlig sted om aftenen og følges i år op med kaffebord og musikalsk underholdning i forsamlingshuset.

Forårsgudstjeneste

Musikerne Ditte Fromseier og Sigurd Hockings synger og spiller noget herligt folkemusik efter kaffen og kagen. De har blandt andet modtaget prisen "Danish Music Award Folk 2015" og har de seneste år turneret i store dele af verden.

Ditte og Sigurd har rødder på henholdsvis Bornholm og i England men har nu hjemme i Øksendrup, lige i nabolaget.

Kom til en festlig aften med gudstjeneste, kaffebord og musik. Deltagelse er som sædvanlig gratis.

Venlig hilsen menighedsrådet og André Friis Møller

 
Sted :
Tårup Kirke
Tårup Byvej 7a, Tårup
5871 Frørup
+45 65 37 10 93
http://www.xn--frrup-trup-kirker-frb96a.dk/
 

Tårup Kirke

Højt og centralt placeret i landsbyen ligger Tårup Kirke smukt med udsigt over Storebælt og med en naturlig værdighed, som om den var lige så gammel som Danmarks gamle middelalderkirker. Ikke desto mindre er den kun godt og vel hundrede år gammel, men det ændrer dog ikke ved indtrykket af kirkens betydning som sognets vigtigste og største bygning.

Et samlingspunkt for sognets beboere både ved højtiderne, og når livet og dagene har været præget af enten sorg eller festlige begivenheder.

Tårup Kirke er tegnet af arkitekt J. Eckersberg og er opført af røde mursten som en lille bygning, der består af kor og skib med spirprydet tårn mod vest. Tårnet er tækket med kobber, resten med skifer. Det indre dækkes af et tøndehvælv, inventaret er fra opførelsestiden. St. Bededag I 1883 blev grundstenen lagt og 4. november stod kirken klar til brug. Tårup Kirke blev indviet i 1883.

Der havde længe været et meget stor ønske blandt Tårups befolkning om at få egen kirke og være fri for transporten til Frørup Kirke. Kirken ligger på en grund skænket af baron Holck og den kostede 20.000 kr. at opføre. De 10.000 kr. blev bevilget af finansloven, baron Holck og grev Molkte-Hvitfeldt gav hver 2.000 kr. og resten kom ind ved indsamling.

Velkommen i Tårup Kirke

 

Warning: getimagesize(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/hmopitoy/taarupportalen.dk/portal/plugins/content/social2s/features/s2s_images.php on line 354

Warning: getimagesize(http://www.frørup-tårup-kirker.dk/activities/images/280-85-large.jpg): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/hmopitoy/taarupportalen.dk/portal/plugins/content/social2s/features/s2s_images.php on line 354
Del gerne...

Kommende arrangementer

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6